Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.02.2024

23:16
Росія запустила "шахеди": вибухи прогриміли у Миколаєві та передмісті Дніпра.

22:46
Українців застерегли щодо сайтів, нібито пов'язаних із Залужним. За цим може стояти ворог.
Сайти ведуть на анонімні Telegram-боти, що збирають інформацію про користувачів, яка в майбутньому може бути використана проти українців, наголосили у ЦПД.

22:04
"Носіть як брелок". Сійярто подарували уламок спаленого під Києвом танка РФ.

19:26
Зеленський оголосив заступників головнокомандувача ЗСУ і начальника Генштабу.
Заступники Сирського - полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко. Заступники Баргилевича - бригадні генерали Володимир Горбатюк, Олексій Шевченко і Михайло Драпатий.
Три співрозмовники LIGA.net у військових колах також стверджують, що Сухаревський (позивний "Борсук") може бути призначений командувачем Сил безпілотних систем, створення яких Зеленський доручив розпочати у структурі ЗСУ указом від 6 лютого.

18:24
ДПСУ заявила про виявлення порушника, який планував дістатися до Угорщини на гумовому матраці.

17:50
Кулеба дорікнув Карлсону через інтерв’ю з Путіним, після чого Росія вбила цілу родину у Харкові. Глава МЗС наголосив, що Путіна треба перемагати, а не допомагати поширювати його кровожерливу брехню.

17:21
ГУР підтвердило використання росіянами Starlink на передовій.

"Так, зафіксовані випадки використання російськими окупантами цих  пристроїв. Це починає набирати системного характеру", – прокоментував Юсов.

16:18
Міністр закордонних справ у 2014-2019 роках Павло Клімкін вважає візит німецького канцлера Олафа Шольца до Вашингтона найважливішим для України з початку 2024 року з огляду на перспективи подальшої допомоги та сигналу для Росії – Захід може працювати й під час виборів. Клімкін заявив, що Шольц та його команда  почали тестувати лідерську роль у Європі "кінчиками пальців".

16:09
У Києві відкрився рекрутинговий центр "Вовків Да Вінчі". Вже другий - перший нещодавно запрацював у Львові.

15:43
Арахамія впевнений, що США все ж таки схвалять виділення додаткового фінансування для України, а наявних наразі ресурсів, за його словами, Україні вистачить на наступні два місяці, протягом яких може затверджуватись відповідне рішення у Штатах.
Глава фракції Слуга народу також запевняє, що "без демобілізації мобілізація не відбудеться".

14:50
У мережі з'явилися супутникові знімки з військової авіабази Енгельс-2 у Саратовській області Росії, де розміщується стратегічна авіація окупаційної армії.

14:47
Клімкін вважає, що президенту Володимиру Зеленському варто подумати про можливість дати інтерв'ю Такеру Карлсону.

14:10
У районі Авдіївки російські окупанти хочуть встановити контроль за логістичними шляхами забезпечення на північному фланзі, заявив командувач Силами оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський.

14:06
Міністр закордонних справ у 2014-2019 роках Павло Клімкін заявив, що інтерв'ю американського пропагандиста Такера Карлсона з диктатором Володимиром Путіним є політичною технологією та закликав ставитись до нього серйозно.

13:25
У Києві постраждалі внаслідок ракетної атаки 7 лютого можуть отримати 10 800 гривень допомоги.

13:18
У Миколаївській області знеструмлено три вітрові станції через обстріли росіян.

12:56
Російські окупанти вдарили не по заправці, а по нафтобазі у Харкові в ніч проти 10 лютого. Небезпека зберігається, можливе розширення зони евакуації.

12:54
Кабінет міністрів звільнив Олександра Павлюка з посади першого заступника міністра оборони. Він може стати командувачем Сухопутних військ.

12:54
Генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бройєр заявив, що через п'ять років Німеччина має бути готовою до можливої війни з Росією.

11:37
У районі Авдіївки воїни 47 окремої механізованої бригади хитрістю заманили в полон російського окупанта за допомогою дрона.

11:36
У Німеччині попереджають, що у разі поразки України у війні до Європи можуть виїхати близько 10 млн українських біженців.

10:32
Російська армія втратила 980 солдатів і офіцерів, а також 61 одиницю техніки та 24 артилерійські системи за добу.

09:43
Армія РФ масовано атакувала Одесу та район Ізмаїла дронами-камікадзе Shahed-136 – деталі нальоту.

09:40
Атака на Харків: Згоріла половина вулиці, 15 будинків більше немає. В одному житлі загинула ціла родина.

08:55
Диктатор Володимир Путін в інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону заявив, що Польща "змусила" німецького тирана Адольфа Гітлера напасти на країну у вересні 1939 року, тим самим розпочавши Другу світову війну. Міністерство закордонних справ Польщі опублікувало розбір псевдоісторичних висловлювань глави Кремля.

07:45
Російські окупанти наступають у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Приютного, Вербового, Роботиного, Новопокровки та Кринкiв – зведення Генштабу та карта.

07:39
У ніч проти 10 лютого протиповітряна оборона збила 23 дрони-камікадзе Shahed-136. Зафіксовано вісім прильотів.

06:36
У Сенаті США просувається питання продовження допомоги Україні. Законодавці схвалили дебати навколо нового пакета, що дозволить вносити редагування перед його остаточним ухваленням.

06:28
Російські окупанти вдарили по автозаправній станції в Харкові в ніч проти 10 лютого, була сильна пожежа та евакуація людей.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/