Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.01.2024

21:48
Чеська проросійська партія вимагає припинити допомогу ЗСУ. У Міноборони різко відповіли: наголосили, що незалежність України відповідає національним інтересам Праги, а без західної допомоги війська РФ могли б уже бути у Києві чи навіть Ужгороді.

21:47
Російські окупанти усіма способами намагаються покрити втрати своїх військових чоловіками, котрі залишилися на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

20:48
"Коливання в питанні постачання крилатих ракет Taurus настав час припиняти. Шольц повинен, зрештою, відмовитися від своєї нерішучості", - вважає лідер ХДС Фрідріх Мерц.

20:15
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Польщі Анджеєм Дудою, політики обговорили кордон, НАТО, підтримку від ЄС та ситуацію у війні РФ проти України.

20:02
Україна вперше законтрактувала турелі "ШаБля" для дистанційного знищення ворога кулеметниками, повідомив глава Мінцифри Федоров.

19:22
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала та міністр оборони Рустем Умєров відвідали позиції Сил оборони в районі Куп'янська Харківської області.

19:00
Україна очікує від надзвичайного засідання Ради з НАТО прийняття рішень партнерами щодо посилення української протиповітряної оборони як сучасними системами, так і боєприпасами. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

18:43
Атака ЗСУ військових об'єктів РФ у тимчасово окупованому Криму підтвердила, що російські системи ППО малоефективні, а обстріл міст України у відповідь показав, що удар ЗСУ був успішним, вважають розвідслужби Великої Британії.

18:22
Попри похолодання, бойові дії тривають, але на деяких відтинках фронту спостерігається зменшення кількості атак і обстрілів. Водночас росіяни продовжують проводити ротації і тренують свої штурмові підрозділи, розповів речник ЗСУ Штупун.

17:50
У Білгород-Дністровському міськрайонному суді на Одещині за хабар у $3,5 тисячі можна було "купити" рішення, яке дозволяло військовозобов'язаним уникнути мобілізації та виїхати за кордон, стверджують у СБУ. Вони пишуть, що суд встиг ухвалити понад 1000 таких рішень.

17:15
Житомирський полковник у відставці працював на розвідку вагнерівців: отримав 15 років тюрми.

16:47
Причиною падіння вітрогенератора на Одещині стали уламки БпЛА, а не сильний вітер.

16:33
За інформацією співрозмовників Bloomberg, у грудні в Саудівській Аравії відбулася таємна зустріч щодо обговорення мирного плану у війні проти Росії.

16:22
В італійському місті Модена пропагандисти РФ планували провести виставку про те, що Маріуполь нібито "швидко та якісно відновлюється". Україна домоглась скасування дозволу.

16:21
6 січня російські загарбники вдарили по лікарні у Покровську Донецької області просто під час операції.
Від осколків скла постраждали пацієнт та медичний персонал, проте усі змогли евакуюватися з будівлі, повідомляє United24 Media.

16:20
Зеленський зібрав важливу Ставку: розбирали витрати дронів і снарядів на фронті, а також наступні кроки України для посилення ППО на тлі масованих російських атак з повітря.

14:52
Російські загарбники завдали по Херсону декількох ударів з різних видів зброї, зокрема, через нещодавні атаки пошкоджено будівлю медичного закладу.

14:34
По обіді 9 січня територію російського міста Орел атакували безпілотники, один з яких влучив у нафтобазу. Про це повідомляють російські місцеві Telegram-канали та місцева влада.

13:44
Глава МЗС Польщі закликав США схвалити допомогу Україні: Перемога Путіна буде катастрофою.

13:30
Фонд допомоги НАТО Україні отримає 50 млн шведських крон для підтримки проєктів, яким бракує фінансування.

13:23
Залужний не отримав від Заходу того, що просив. Це ганьба для Конгресу — генерал США.

13:21
Президент Грузії: У нас століттями один ворог – Росія. Багато хто не усвідомлює цього досі.

13:19
Спікер Палати представників Майк Джонсон розглядає прямі переговори з президентом США Джо Байденом щодо додаткового фінансування України та безпеки кордонів Сполучених Штатів.

12:42
Морпіхи та бійці ССО вдарили з HIMARS по російському "Солнцепеку" на півдні.

11:38
Угорщина висунула нову вимогу для зняття вето на 50 млрд євро для України. Будапешт може зняти своє вето за умови, що фінансування буде переглядатися щороку.

11:31
Авдіївка. ЗСУ знищили черговий "Солнцепек" росіян: відео детонації та величезний "гриб".

11:31
Офіцер 28 ОМБр: Якщо брати вмотивованих, то наберемо 20%. Потрібне інше ставлення до армії.

10:34
За даними СБУ, підозру отримав чоловік, який цікавився місцями найбільшого зосередження ЗСУ в районі Слов’янська та передавав розвіддані російській армії.

09:49
Війна стала звичною, ухвалення рішень гальмує громадська думка — прем'єр Естонії.

09:47
Закон про мобілізацію. Значну увагу приділено поповненню втрат – голова комітету Ради.

08:34
Мобілізація. Голова Комітету Ради: Коли ТЦК хапають на вулиці – це прогалини у механізмах.

08:30
Армія Росії втратила батальйон солдатів та майже 30 одиниць техніки — статистика від ЗСУ.

07:36
У Байдена вирішують, як надати Україні передові технології для війни. Про них писав Залужний.

07:06
РФ зруйнувала "Ашан" у Кривому Розі. Кислиця: Продовжує працювати в Росії та платити Путіну.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/