Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

08.01.2024

23:04
Якщо замість Шарля Мішеля посаду президента Європейської Ради обійматиме прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, то це не має вплинути на темпи євроінтеграції України. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

21:59
За останні чотири місяці у Міноборони були виявлені порушення на понад 10 млрд грн, вчинені раніше. Відомство тісно співпрацює з правоохоронцями та спеціальними службами, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

21:40
Зеленський підписав розпорядження: готова делегація для переговорів про гарантії безпеки для України. В ній Єрмак, Буданов, Малюк та інші — тут повний список.

21:23
У Покровському районі Донецької області завершено пошуково-рятувальні роботи на місцях обстрілів. Попередньо, унаслідок російського удару загинули 11 осіб цілими сім'ями, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

20:44
Україна спроможна виробити запланований 1 млн дронів протягом 2024 року, а може й більше, якщо йдеться саме про FPV, заявив очільник Мінцифри Федоров. При цьому потрібно робити щонайменше 20-30% FPV-дронів з тепловізорами.

20:37
Через масовану російську атаку вранці 8 січня загинуло четверо людей, 45 постраждали. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.
Голова держави розповів про нараду щодо міжнародної політики та анонсував нові заходи проти РФ для відновлення справедливості.

19:54
Шольц просить ЄС більше озброювати ЗСУ: Заплановані постачання в будь-якому разі надто малі.

19:36
Країни-партнери не просять Україну розпочати переговори з РФ та заморозити війну, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. У війні Україна має перемогти, а Росія – програти, розповів він.

19:36
Головне управління розвідки повідомило про отримання 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ТОВ "Спеціальний технологічний центр", яке, зокрема, виробляє розвідувальні безпілотники "Орлан" для окупантів.

19:28
У ЗСУ розповіли, що на Авдіївському напрямку протягом минулої доби знизилась кількість атак з боку російських загарбників і поменшало артилерійських обстрілів, що може бути зумовлено похолоданням.

18:40
Кулеба заявив, що Україна продовжить супротив російській збройній агресії, навіть якщо більше не буде підтримки з боку Заходу. Проте тоді росіяни зможуть досягнути успіхів на фронті – і партнерам все одно зрештою доведеться відновити військову допомогу, але вже в "екстремальних умовах".

17:32
В Україні готують аеродромну інфраструктуру, щоб приймати винищувачі F-16 у той час, як на Заході проходять навчання льотчики та інженери.

17:26
До суду спрямовано обвинувальний акт проти двох працівників тернопільського ТЦК. Їх звинувачують у катуванні чоловіків.

16:03
Колишній радник голови Адміністрації експрезидента Віктора Януковича організував схему із незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон за $7000.

14:25
Гетманцев назвав ідею бронювати працівників з високими зарплатами "податком на боягузливість" і сказав, що не вірить у можливість її реалізації.

12:56
Під час атаки 8 січня по Україні протиповітряній обороні вдалося збити 18 ракет. Але речник Повітряних сил Юрій Ігнат наголосив, що відсоток збиття залишається тим самим.

12:26
Польська армія впровадила "необхідні процедури" захисту території країни у зв’язку з інтенсивним обстрілом території України 8 січня.

12:24
Служба безпеки України затримала посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами Збройних Сил України на Дніпропетровщині.

10:39
Ракетний підрозділ Збройних Сил України знищив російський комплекс орбітального подавлення супутників "Тірада-2" на Донецькому напрямку.

09:59
Кривий Ріг та Новомосковськ. РФ вдарила по ТРЦ, пошкоджено житлові будинки, зникло світло.

07:59
У бою загинув український льотчик "Blue Helmet". Йому було 23 роки.

07:57
Росіяни завдали щонайменше чотири удари по Харкову. Також приліт у житловий будинок у Змієві.

07:56
Ту-95МС атакують Україну ракетами. РФ підняла 11 бортів, запущено "Кинджали" та Х-22.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/