Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.01.2024

23:49
Партнери передають ЗСУ ракети для систем ППО в міру потреби, а створювати на території України великі запаси таких ракет означає підставляти їх під удари країни-агресора, зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

22:31
У тимчасово окупованому Криму вдруге за день лунають вибухи, а в Новоросійську в РФ повідомляють про роботу сил протиповітряної оборони.

21:38
У Білому домі заявили, що Росія вже запускала по Україні балістичні ракети, отримані від Північної Кореї. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі LIGA.net сказав, що не володіє відповідною інформацією.

21:37
Омбудсмен Лубінець повідомив, що звільнені в рамках наймасштабнішого з початку великої війни обміну полоненими українські воїни за час перебування у полоні РФ втратили багато кілограмів і, ймовірно, проти них застосовувались тортури.

21:07
Україна отримала від Німеччини додаткові ракети до систем ППО IRIS-T SLM, а також боєприпаси до танків Leorard 2A6.

19:43
Британська компанія BAE Systems планує відновити виробництво компонентів для гаубиць М777.

18:36
"Мобілізаційний" законопроєкт. Нардеп Роман Костенко розповів, що документ складається з 73 сторінок, і серед учасників засідання комітету було чимало питань до передбачених ним норм, тож законопроєкт може бути повернутий уряду або ж допрацьовуватиметься між першим і другим читаннями у парламенті.

18:19
У тимчасово окупованому Криму ввечері 4 січня лунали вибухи. Як і завжди, росіяни відзвітували про нібито успішну роботу своєї протиповітряної оборони. Командувач Повітряних сил Микола Олещук заявив, що бойова робота українських пілотів та всіх, хто планував операцію, була бездоганною.
Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ повідомило, що близько 15:00 українські захисники вразили командний пункт з'єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя.

17:05
За матеріалами Служби безпеки України заочно отримала підозру Ані Григорян – заступниця очільника окупаційного "комітету молодіжної політики Криму".

16:59
На Куп'янсько-Лиманському напрямку за добу Сили оборони відбили три атаки російських загарбників. Окупанти намагалися наступати в районі Синьківки, завдають авіаудари переважно у Серебрянському лісництві. Про це у коментарі LIGA.net повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

16:35
Генпрокурор Андрій Костін показав голові управління Міжнародного кримінального суду з питань розслідування міжнародних злочинів в Україні Бренде Холліс наслідки атак Росії на цивільну інфраструктуру Харківської області.

16:32
У тимчасово окупованому Криму 4 січня лунають вибухи, окупанти традиційно заявляють про "роботу сил протиповітряної оборони".

15:55
На Бахмутському напрямку українські захисники відбили чотири атаки російських окупантів – загарбники наступали в районі Богданівки, Андріївки, намагалися наступати в напрямку Часового Яру. Про це в коментарі LIGA.net повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.
"Часів Яр – це наступна мета ворога. Задача-мінімум – захопити це місто для подальшої атаки та виходу на адміністративні межі Донецької області", – пояснив військовий.

15:42
Бельгія планує відправити два винищувачі F-16 в Данію і близько 50 людей в період з березня до вересня 2024 року для навчання українських льотчиків.

15:40
Росія протягом останніх тижнів вже почала отримувати балістичні ракети з Північної Кореї, а також планує закупити їх в Ірану, але малої дальності.

15:13
Генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що бійці мобільних груп протиповітряної оборони Києва мають достатньо боєприпасів для відбиття ще кількох "потужних" російських атак, але далі потрібна буде допомога Заходу.

15:04
Ракетний удар по Кропивницькому прийшовся на об'єкти Укренерго і Кіровоградобленерго.

14:45
Російські окупанти мають наміри обладнати крилаті ракети Х-32 касетними боєприпасами. Про це повідомляє створений Силами спецоперацій Центр національного спротиву з посиланням на документи Дубненського машинобудівного заводу.

14:24
В окупації цивільні лікарні переповнені російськими пораненими, але загарбникам, які зазнали легких поранень, відмовляють у лікуванні.

12:28
ЗСУ попереджають: Воїнам слід бути уважними, багато снайперів Росії вздовж фронту.

12:24
Проти ухилянтів відкрито близько 9000 кримінальних проваджень, 2600 відповідних матеріалів направлено до суду, заявив глава МВС Ігор Клименко

12:21
Російські загарбники вдарили п'ятьма ракетами С-300 по Кураховому Донецької області у ніч на 4 січня. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

11:48
Українські спецслужби влаштували диверсію на аеродромі у Челябінську. Згорів Су-34 — джерело.

11:46
Авдіївка. ЗСУ: Піхота стоїть у холоді, РФ б'є по логістицi.

11:45
Міноборони почало купувати тактичні навушники для ЗСУ. Перший тендер пройшов не без проблем - постачальники поставили завищені ціни, але міністерству вдалося знизити їх до ринкових.

10:59
"Боротьба за голоси". Кулеба пояснив, чому для США так важливе питання кордону з Мексикою.

10:57
Мобілізація. Залужний, Шаптала та Умєров працюватимуть у Раді по законопроєкту — Арахамія.

10:57
ООН має зайняти більш рішучу позицію щодо обстрілів РФ, є очевидні речі — Лубiнець.

10:51
ЗСУ про повістки на блокпостах: Посилення мобілізації немає, це просто заходи оповіщення

09:30
Мобілізація. Рада розпочинає роботу над законопроєктом — його можуть відправити на доопрацювання.

09:06
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в України немає запасного плану на випадок, якщо західні союзники припинять військову допомогу.

08:35
Головний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель вважає, що після масованих російських обстрілів західні союзники мають посилити військове озброєння України, зокрема далекобійними ракетами.

08:23
Армія Росії втратила 71 одиницю техніки та майже 800 осіб за добу.

08:17
У Польщі заявили, що якщо Україна програє війну, то РФ стане сильнішою, ніж до 2022 року.

07:48
Мир із Росією можливий, але лише силою, Путін готовий вбивати, а не говорити — посол у США.

07:19
Генштаб: РФ наступає від Куп'янська до Кринкiв, десятки штурмів біля Авдіївки та Мар'їнки.

07:19
США: У нас закінчилися гроші на військову допомогу Україні, терміново потрібне рішення Конгресу.

07:16
У Польщі не виключають, що заліт російської ракети був провокацією. Пов'язують із Туском.

00:27
Командир "Азову" Денис "Редіс" Прокопенко заявив, що під час наймасштабнішого обміну полоненими 3 січня до України не повернулося жодного "азовця", що боронив Азовсталь у Маріуполі.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/