Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

31.01.2024

23:59
Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що не вважає 45-го президента США Дональда Трампа прихильником російського диктатора Володимира Путіна.

23:58
Росія атакувала ударними дронами. Наразі відомо про влучання по цивільній інфраструктурі.

23:15
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна має чіткий пріоритет – отримати більше західної зброї. За його словами, Україна потребує "різкого збільшення" кількості гармат, а зброя, в якій українська сторона та Росія "більш-менш" рівні – це безпілотники.

22:09
Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що бомби GLSDB вже прямують на фронт для використання українськими військовими у рамках допомоги від США.

22:08
Верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС нарощує виробництво та планує передати Україні до кінця 2024 року понад мільйон боєприпасів. Також він наголосив, що "принаймні 21 млрд євро буде закладено на військову допомогу Україні".

21:49
Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що на російського диктатора Володимира Путіна чекають сюрпризи на полі бою в Україні у 2024 році.

20:12
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів зустріч із заступницею Державного секретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд: зокрема, обговорили продовження допомоги США для України у сфері безпеки та розширенні співпраці оборонної промисловості.

19:40
Міжнародний суд ООН оголосив рішення у справі за позовом України про фінансування Росією тероризму та про порушення росіянами Міжнародної конвенції про ліквідацію расової дискримінації. Суд під головуванням Джоан Донохью визнав порушення з боку Росії за одним із пунктів частин Конвенції про заборону фінансування тероризму.

19:33
Командувач Повітряних сил Микола Олещук опублікував відео прильоту на захопленому росіянами аеродромі Бельбек у тимчасово окупованому Криму.

18:58
Міністерство внутрішніх справ розповіло про унікальну спецоперацію на лівому березі Дніпра біля Антонівського мосту, яку провели українські військові у липні 2023 року.

17:38
Служба безпеки України оприлюднила кадри повернення 207 звільнених українських військових із російського полону.

17:37
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що військових, які були в попередньому списку на обмін, який мав відбутися 24 січня 2024 року під час авіакатастрофи літака Іл-76, не було.

17:36
Президент Володимир Зеленський заявив, що за час повномасштабного вторгнення Росії вже відбулося 50 обмінів, під час яких звільнили 3035 українців. Він також наголосив, що сьогодні під час обміну військовополоненими Україна звільнила 207 людей, серед яких 27 офіцерів.

16:35
У тимчасово окупованому Криму у Севастополі та біля міста Саки пролунали вибухи. Згодом про вибухи стали повідомляти й з інших населених пунктів півострова.

15:03
Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги: зокрема, країна вперше передала українським захисникам військові гелікоптери — багатоцільові Sea King Mk41.

14:57
Україна повернула із полону 207 людей. Зеленський показав фото – є захисники Маріуполя.

14:32
Бої на фронті в Україні, ймовірно, "трохи вщухнуть" протягом наступних кількох місяців, заявив міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

14:28
Командир бригади Азов заявив, що роль піхоти у сучасній війні залишається ключовою, незважаючи на технології.

14:02
Новим законопроєктом про мобілізацію пропонується брати на держслужбу та в прокурори людей з військовою підготовкою

13:32
Командир бригади Національної гвардії "Азов" Денис "Редіс" Прокопенко вважає, що найближчим часом штучний інтелект не замінить живого солдата на полі бою.

12:58
СБУ повідомила про затримання агента російської ФСБ, який готував прорив диверсійно-розвідувальних груп окупантів на Сумщині.

12:39
Новий міністр оборони Китаю Дун Цзюнь на переговорах із главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу заявив про "підтримку" Москви з боку Пекіна в контексті війни Росії проти України.

12:36
Новий законопроєкт про мобілізацію у Верховній Раді представлятимуть міністр оборони Рустем Умєров та головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

12:32
Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд прибула з візитом до Києва.

11:15
Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо вибуху у Шевченківському районному суді Києва, який улітку 2023 року здійснив підсудний Ігор Гуменюк.

10:35
Спікер Палати представників Майк Джонсон заперечив, що його опір двопартійній угоді щодо захисту американсько-мексиканського кордону та додаткового фінансування для України є спробою допомогти експрезиденту Дональду Трампу в його президентській кампанії.

10:34
У ПАРЄ пропонують створити Фонд, куди країни ЄС відправлятимуть заморожені активи РФ.

10:06
У Смілі власники зруйнованих ракетою будинків отримають по 2 млн грн, у пошкоджених будинках продовжують вставляти вікна.

09:50
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не став називати проросійськими прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та главу МЗС країни Петера Сійярто.

09:39
У російському Санкт-Петербурзі в ніч проти 31 січня сталася атака безпілотника, в місті лунали вибухи.

09:10
З мільйона артилерійських снарядів, який європейські союзники обіцяли поставити Україні до березня 2024 року, Київ може отримати 600 000, повідомляє Bloomberg.

08:47
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Росія загрожує Німеччині та іншим країнам Європи, а також закликав посилити допомогу Україні.

08:43
У США заявили, що не бачать зміни у вищому командуванні Збройних Сил України на тлі чуток про нібито звільнення головнокомандувача Валерія Залужного та наголосили, що це внутрішнє питання України.

07:38
На думку директора ЦРУ Вільяма Бернса, якщо Сполучені Штати не зроблять цього, це буде "історичною помилкою" та "голом у власні ворота".

07:03
У ніч проти 31 січня Росія атакувала Україну дронами-камікадзе типу Shahed, а також балістичними ракетами "Іскандер-М". ППО збила 14 з 20 дронів.

06:37
Генсек НАТО Столтенберг зустрівся з конгресменами та спікером Палати представників Джонсоном. Заявив, що важливо допомогти Україні.

06:16

Речник Пентагону Пет Райдер підтвердив передання Україні високоточних бомб великої дальності GLSDB.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live