Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.01.2024

23:57
Станом на 30 січня в Авдіївці залишилося 976 цивільних мешканців.

23:27
Росіяни втретє за день атакували Харків: запустили по області щонайменше шість безпілотників. У місті є влучання та пошкодження цивільної інфраструктури.

21:56
Politico: Нові високоточні бомби великої дальності GLSDB можуть бути в Україні вже завтра. Цієї зброї ще немає навіть в арсеналі Штатів, випробування тривали багато місяців.

21:14
Новий законопроєкт від Кабміну щодо мобілізації зареєстровано у Верховній Раді: Міноборони перерахувало нововведення.

21:11
Kyiv Post опублікувало відео, на якому, як стверджується, українські безпілотники знищують російських найманців та їхніх "місцевих терористичних партнерів" у Судані. Представник ГУР відповів LIGA.net, що не може ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

20:08
У Полтаві під час загрози балістики лунали вибухи. Попередньо, влучань не зафіксовано.

19:52
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі Україна нарощує виробництво дронів та боєприпасів. Зокрема, він зазначив, що наразі триває освоєння нових зразків зброї, одне із ключових завдань оборонно-промислового комплексу – виробництво далекобійних дронів.

19:51
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що НАТО відіграє значну роль у підтримці України, а США "природно, є частиною процесу". Він наголосив, що Франція та ЄС "підтримують Україну, більш-менш у тій самій мірі, що і США".

18:45
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов "хоче вірити", що незаконно збудований окупантами Кримський міст припинить існувати вже у 2024 році. На його думку, це не стане трагедією для російського диктатора Володимира Путіна.

18:01
Начальник ГУР Буданов заявив, що "якимись великими" результати нинішнього наступу РФ назвати не можна, проте окупанти мають певні просування в полях і біля Авдіївки. Він прогнозує, що "десь на початку весни" наступ Росії вичерпається вже повністю.

17:52
Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що, коментуючи питання нацменшин, які, за словами його угорського колеги Петера Сійярто, почалися у 2015 році, варто пам'ятати, що це наслідок подій 2014 року, коли Росія напала на Україну. Також він зазначив, що 29 січня в Ужгороді Сійярто вперше заявив, що прийняті зміни політики щодо національних меншин зупинили негативну спіраль, яка була характерна для українсько-угорських відносин.

17:31
ЗСУ успішно вразили радіолокаційну станцію російської системи протиповітряної оборони поблизу селища Роздольне у тимчасово окупованому Криму.

17:06
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що попереду ще довгий шлях до зустрічі між угорським прем'єр-міністром  Віктором Орбаном та президентом Володимиром Зеленським. Він наголосив, що перед цим Україна має виконати всі умови, надані Угорщиною.

16:13
Росіяни знову вдарили по Харківському району — у місті лунали вибухи.

15:55
На Таврійському напрямку армія Росії 29 січня п'ять разів застосувала боєприпаси з отруйними речовинами. Це, ймовірно, ручні гранати подразнювальної дії К-51, заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

15:24
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила про необхідність використання заморожених російських активів на користь України, адже це "морально та юридично правильно".

14:47
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що якби у 2022 році президентом США був 45-ий американський президент Дональд Трамп – війни в Європі не було б.

14:10
Юсов заявив, що Росія не виявляла готовності передати Україні тіла її загиблих військовополонених, які нібито перебували на борту транспортного літака Іл-76.

13:57
Верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах та політиці безпеки Жозеп Боррель заявив, що перемога України у війні є найкращою гарантією безпеки для Європи, а імперські амбіції Росії повинні відправитись на смітник історії. Також він наголосив, що наразі на кону безпека євроатлантичного регіону.

13:31
Лідери Європейського Союзу на саміті 1 лютого 2024 року підтвердять свою рішучість продовжувати надавати "своєчасну, передбачувану і стійку військову підтримку" Україні.

13:31
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що у випадку з вкиданням фейку про звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного держава мала вести комунікацію з суспільством.

12:44
На початку січня Китай здійснив чотири рейси транспортного літака Boeing 747-4FTF до Білорусі, ймовірно, із військовим вантажем.

12:28
У Харкові після оголошення сигналу повітряної тривоги пролунав вибух.

12:17
Українські військові не мають часу на випробування новітніх дронів вітчизняного виробництва, тому перевіряють їх вже під час бою з росіянами, заявив Камишін. Зокрема, запускають їх вночі по російських об'єктах.

11:36
СБУ заявила, що затримала киянина, який нібито шпигував за бійцями 3 ОШБр. Крім того, як стверджують правоохоронці, він "зливав" ворогу координати ключових енергооб'єктів столиці.

11:07
Представник Сухопутних військ Володимир Фітьо заявив, що спроби окупації російськими військами Табаївки у Харківській області подаються пропагандою як "взяття Берліна"

10:52
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто 29 січня в Ужгороді українській стороні вдалося "отримати максимум".

10:49
На Дніпропетровщині пошкоджено обладнання на підстанції Укренерго внаслідок атаки російських дронів.

10:25
Українські воїни збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на Луганщині.

10:25
Російські окупанти вдарили ракетами типу С-300 по Мирнограду пізно ввечері 29 січня, загинув чоловік, який їхав з роботи на велосипеді.

10:24
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна стане членом НАТО.

09:44
Генсек НАТО Єнс Столтенберг зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні. Вони обговорили подальшу допомогу Україні, її досягнення на полі бою, а також перспективу членства в Альянсі.

08:58
Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що союзники з Північноатлантичного альянсу відчувають "глибоку інституційну провину" за те, що не можуть зараз надати Україні членство в НАТО.

08:34
Російська армія втратила 960 солдатів та офіцерів, а також величезну кількість одиниць техніки та артилерії за добу.

08:33
У Дніпропетровській, Миколаївській та Київській областях зафіксовано руйнування внаслідок атаки дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 30 січня.

07:33
Російські окупанти ведуть наступ у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Вербового, Роботиного та Кринкiв – зведення Генштабу.

07:26
Російські окупанти масовано атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 30 січня. З 35 цілей ППО збила 15.

06:45
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний після вкидiв про нібито свою відставку опублікував спільне фото з начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою на робочому місці.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live