Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.01.2024

23:12
Для нардепів запроваджено нові правила роботи за кордоном - відтепер їм можуть відмовити у виїзді, якщо перед попереднім відрядженням не було отримано "тез" від МЗС стосовно їхніх коментарів на міжнародній арені.

22:35
У Харкові чути вибухи – російські загарбники завдають ракетного удару. Про це повідомили мер Ігор Терехов та голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

22:06
У представника МЗС Франції запитали про ставлення Парижа до "обстрілу" Бєлгорода нібито Україною. Той нагадав, що агресор – РФ. Медведєв у відповідь розлютився і традиційно перейшов на образи.

21:47
Російські загарбники планують вкласти кошти у створення та фінансування підставних компаній в Узбекистані, через які окупанти закуповуватимуть електроніку для безпілотників, а також підприємств для збірки дронів з іноземних компонентів. Про це повідомляє створений Силами спецоперацій Центр національного спротиву з посиланням на власні дані.

21:38
Омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, що одного з українських військовополонених росіяни декілька разів вивозили нібито на обмін, але повертали назад, говорячи, що "Україна від нього відмовилась".

21:00
На Мар'їнському напрямку, який залишається одним з найгарячіших на фронті, воїни ЗСУ відбили чергову атаку російських окупантів: дивіться відео з охопленою вогнем технікою росіян.

20:30
У відповідь на масовані ракетні та дронові атаки РФ Північноатлантичний альянс підтримав запит України на проведення надзвичайного засідання Ради Україна – НАТО. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

19:52
Україна повернула з російського полону 230 військових та цивільних. У ГУР заявили, що процес був довгим та складним, а допомагали в цьому ОАЕ.

18:33
Якщо 45-й президент США Дональд Трамп повернеться на посаду, то велика угода між ним та російським диктатором Володимиром Путіним неможлива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За каденції Трампа почала продаватися та надаватися американська зброя Україні та вводилися санкції проти РФ, зауважив посадовець.

18:13
СБУ заявила про викриття блогерів, які публікували у соцмережах прильоти по Києву. Ці відео блогерів миттєво "підхопили" пропагандистські пабліки РФ, зокрема Telegram-канал Шарія.

17:43
На Таврійському напрямку поменшало піхотних атак з боку армії РФ, проте окупанти активно накривають вогнем позиції українських захисників, повідомили у ЗСУ.

17:15
Представники пропагандистського росЗМІ заявили в розмові з Петером Стано про нібито обстріл Бєлгорода касетними боєприпасами. Він сказав, що в ЄС не вірять Росії.

17:06
Просування українських сил у районі Вербового, про яке повідомляв Генштаб у ранковому зведенні 3 січня, не є якимось "великим проривом" і відбулося скоріше на тактичному рівні, повідомили у ЗСУ.

16:01
Російські загарбники не припиняють спроб вибити українських захисників з позицій на лівому березі Дніпра, повідомляє оперативне командування "Південь". За добу ЗСУ знищили "Бук-М3", "Яструб-АМ", Zala та п'ять "Ланцетів" окупантів.

15:03
3 січня російська армія випустила по Авдіївці Донецької області чотири ракети, внаслідок цього одна людина загинула, ще одна зазнала поранень.

15:00
3 січня, о 14:20, у Дніпрі пролунали вибухи. Військові заявили про збиття керованої авіаційної ракети Х-59

14:59
Партія Путіна рекрутує бойовиків у ПВК "Еспаньола". Це футбольні "ультраси", повідомили у Головному управлінні розвідки

14:32
Під час російської повітряної атаки 2 січня майже половину російських дронів і п'яту частину крилатих ракет у Північній операційній зоні знищили мобільні групи ППО, повідомив Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

13:47
Речник ПС не підтвердив прямо, що вибухи в ніч проти 3 січня в Севастополі пов'язані з операціями Повітряних сил, але зазначив, що "якщо є найменша можливість бити по російських базах, це треба робити".

13:47
У Києві кількість постраждалих внаслідок масованої атаки 2 січня зросла до 54.

13:41
У Києві суд оголосив вирок кату концтабору "Ізоляція" Денису "Паличу" Куликовському.

12:57
Норвегія відправить два винищувачі до Данії для навчання українських льотчиків.

11:46
СБУ затримала у Києві ексчиновника, який був агентом Федеральної служби безпеки Росії й пропонував "приєднати" східні регіони України до Ростовської області РФ.

11:35
Латвія зміцнить військову інфраструктуру на кордоні із РФ. Президент: Потрібен не лише паркан.

11:03
Генерал Сирський: РФ наступає на Часів Яр і Куп'янськ. Багато техніки та штурмовиків "Шторм-Z".

11:01
BBC: Ексгенерал СБУ Наумов вийшов на волю у Сербії. Його відпустили ще на початку грудня.

10:57
Департамент міграції Литви визначить, скільки родичів осіб, які потрапили під санкції ЄС, мають литовське громадянство.

10:14
У Харкові, станом на ранок 3 січня, відомо про 62 постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки росіян, яка сталася 2 січня.

09:53
29 грудня російські війська застосували проти України 158 ракет та дронів. Кількість загиблих унаслідок ракетного удару збільшилася до 30.

09:40
Харків. Росія вдарила ракетами С-300, руйнування школи та дитячого садка.

09:37
Глава МЗС Польщі: Україні потрібно дати ракети для знищення об’єктів усередині Росії.

08:30
В ООН закликали Росію та Україну до "негайних кроків по деескалації" війни.

08:30
Армія Росії втратила батальйон солдатів за добу та майже 50 одиниць техніки.

07:35
Генштаб: ЗСУ просунулися в районі Вербового, Росія жорстоко штурмує Авдіївку.

07:32
Глава дипломатії Євросоюзу: Росія відповідатиме за свої воєнні злочини.

07:31
Росіяни вигадали удар по "бункеру заступника Залужного" у Києві. ЗСУ це спростували.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/