Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.01.2024

23:55
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Люксембург долучився до авіаційної коаліції. Також країна очолює ІТ-коаліцію.

23:23
Міністерство оборони та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості підписали спільний меморандум про взаєморозуміння з Міноборони Бельгії. За даними заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, цей меморандум дає поштовх до розвитку двосторонніх відносин, зокрема у сфері оборонного виробництва.

23:00
Посли Європейського Союзу досягли "принципової" згоди щодо використання прибутку від заморожених російських активів для допомоги Україні.

22:29
Нідерланди виділяють 87 млн євро на закупівлю артилерійських снарядів для України. Також уряд країни інвестує 10 млн євро у покращення кіберзахисту України.

22:27
Після свого сьогоднішнього візиту в Україну міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловився про процес відновлення довіри між державами, на що може знадобитися тривалий час. Він вважає, що між країнами "довгий шлях до відновлення довіри".

20:57
Російські війська вдарили по Бериславу Херсонської області 29 січня керованою авіабомбою. Внаслідок цього постраждала багатоповерхівка. Також впродовж дня РФ обстріляла Зноб-Новгородську територіальну громаду Сумської області, внаслідок чого троє осіб загинули, є поранений, також відомо про пошкодження.

20:35
Анонімні Telegram-канали, частина з яких, як вважається, пов'язана з Офісом президента, а також декілька українських нардепів поширили інформацію про нібито відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров в коментарі LIGA.net заперечив.

19:37
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина не надавала та не буде надавати Україні озброєння. Також він наголосив, що під час сьогоднішніх переговорів в Ужгороді питання гарантій безпеки для України не обговорювалося.

18:19
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що угорська сторона просить Україну повернути права своїй національній меншині, якими вона користувалася до 2015 року.

18:13
Міжнародний суд ООН у Гаазі 2 лютого оголосить рішення щодо скарги України проти Росії стосовно неправдивих звинувачень Києва у "геноциді на Донбасі".

17:55
Лідер угорської партії Наша Батьківщина Ласло Тороцкаї заявив про претензії на Закарпаття у разі втрати української державності через вторгнення РФ. Кулеба відреагував

17:01
Росіяни в межах інформаційно-психологічної спецоперації запустили фейк з нібито розсилкою від Офісу президента.

16:27
Видання The Guardian із посиланням на анонімних співрозмовників заявило, що Європейський Союз не має планів запроваджувати економічні санкції проти Угорщини, а документ, який був згаданий у статті Financial Times, – це "довідкова записка, де не міститься будь-який план щодо Угорщини".

16:19
У Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ загарбники запланували набір студентів для формування "будівельних загонів", аби відправити їх на тимчасово окуповані території України.

16:01
Німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів, зокрема для посилання їх в Україну.

15:42
Українці вважають поляків "ріднішими", ніж російськомовних співгромадян. Про це свідчать результати опитування КМІС.

15:18
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом, щоб скоординувати спільні міжнародні зусилля: зокрема, говорили про оборонні потреби України. Раніше грецьке видання Ekathimerini заявляло, що влада країни доручила підготувати для передання Україні пакет озброєнь, які застаріли й не використовуються.

14:15
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що за затримками допомоги Україні стоїть моральна проблема: Захід досі не наважився сказати, яка його мета війни в Україні

14:08
Російський диктатор Володимир Путін заявив, нібито російська протиповітряна оборона не могла збити літак окупантів Іл-76 під Бєлгородом, оскільки на бортах РФ є система "свій-чужий". У Головному управлінні розвідки відповіли, що "дружній вогонь" росіян по власних літаках неодноразово фіксувався, а система "свій-чужий" спрацьовує не завжди.

13:30
До Києва приїхали генеральні інспектори Пентагону, Державного департаменту та Офісу генерального інспектора США.

13:29
НАТО необхідно готуватися до перспективи російських ракетних ударів по Європі у разі прямої війни з Росією, заявив командувач центру військової логістики Альянсу в Німеччині генерал Александр Соллфранк.

12:51
Робочі групи щодо обміну полоненими продовжують працювати та комунікувати, це дає воєнній розвідці підстави вважати, що результати будуть "найближчим часом".

12:48
Корея допоможе Україні відновити дамбу в Козаровичах, підрив якої зірвав наступ Росії на Київ.

12:33
Збройні Сили України цілодобово зводять лінії оборони на фронті, повідомив представник Сухопутних військ Володимир Фітьо.

12:19
СБУ заявила про затримання інформаторки російських спецслужб. Жінка розвідувала місця базування Сил оборони на Миколаївщині, стверджує спецслужба.

12:15
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто разом з командою прибув до Ужгорода на перемовини з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком та очільником української дипломатії Дмитром Кулебою.

11:46
Російські пропагандисти опублікували неправдиву інформацію про захоплення селища Табаївка на Куп'янському напрямку, там тривають бої.

11:45
Європа не впорається без США в допомозі Україні, Путін скористається цим — Зеленський.

11:45
Зеленський вважає, що зможе налагодити контакт із 45-м президентом США Дональдом Трампом у разі повернення останнього до Білого дому.

10:41
На Донеччині впродовж доби російські загарбники завдавали ударів у Покровському, Краматорському та Бахмутському районах. Унаслідок атак є поранений, а також пошкодження житлової забудови та цивільної інфраструктури.

10:28
Зеленський заявив, що його відносини з канцлером Німеччини Олафом Шольцом змінилися після того, як останній зрозумів загрозу з боку диктатора Володимира Путіна.

10:07
Сили спеціальних операцій показали знищення російських опорних пунктів на Запорізькому напрямку.

09:58
Зеленський не впевнений, що Росію зупинять мільйонні втрати. Сказав, що в Авдіївці "паркани з трупів".

09:57
Президент Володимир Зеленський назвав "абсолютно неправильними" випадки, коли військовослужбовці територіальних центрів комплектування (військкоматів) забирають чоловіків на вулицях силою.

09:54
Зеленський заявив, що чоловіки призовного віку, які незаконно виїхали з України, мають повернутися до країни.

08:16
Російська армія втратила 1070 солдатів та офіцерів, а також 88 одиниць техніки за минулу добу — загальні втрати.

07:31
Армія Росії наступає в районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Приютного та Кринкiв – зведення Генштабу ЗСУ.

07:30
Російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 29 січня.

06:49
Міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк заявив, що "настав час почати говорити про мирні переговори" України та Росії.

06:18

В Україні позапланово проводять перевірки територіальних центрів комплектування (військкоматів) у різних областях, заявив міністр оборони Рустем Умєров.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live