Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

28.01.2024

23:23
Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив про те, що сьогодні була зафіксована DDoS-атака на інформаційні ресурси. Зокрема у коордштабі пов'язують це із падінням літака Іл-76.

23:05
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "на певному етапі" хоче запросити Україну стати повноцінним членом НАТО. Він вважає "гарною справою" для Альянсу і для США підтримати Україну.

23:00
Виробники зброї у Німеччині відреагували на слова міністра оборони Бориса Пісторіуса, який пояснив дефіцит з постачанням військових матеріалів Україні повільністю їхнього виробництва. Вони наголосили на тому, що промисловість наразі може виробляти зброю швидко й у великих обсягах.

22:00
Президент Володимир Зеленський анонсував нові міжнародні комунікації, які відбудуться наступного тижня. Зокрема, він наголосив на тому, що наразі готуються нові оборонні пакети для Збройних Сил України.

20:52
Командувач підготовки командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Віктор Ніколюк заявив, що у разі потреби - навчальні центри зможуть навчити 500 000 військовослужбовців.

19:41
Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк заявив, що у 2023 році Україні вдалося наростити виробництво техніки та озброєння вітчизняного зразка, особливо за окремими номенклатурами, водночас амбітна ціль на 2024 рік – збільшення виробництва.

18:54
Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, який очолював українську делегацію під час першого засідання Коаліції артилерії у Парижі заявив, що Франція зможе надавати українській армії 3000 снарядів калібру 155-мм щомісяця.

18:50
Президент Володимир Зеленський оприлюднив декларації про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2021 та 2022 роки. Доходи президента та його родини зменшилися з 10,8 млн грн у 2021 році до 3,7 млн у 2022 році.

17:53
Командувач Військово-морських сил Збройних Сил України Олексій Неїжпапа заявив, що у Чорному морі в України є декілька цілей. Він наголосив, що Україна повинна мати такі можливості, за яких Росія "назавжди відмовиться навіть від думки дивитися в бік України, зокрема й на море".

17:11
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що держави-члени Європейського Союзу повинні значно збільшити свою допомогу, яку надають Україні для боротьби з агресією Росії, адже майбутня допомога від ФРН для України становитиме 7 млрд євро, що, за його словами, більш ніж половина суми всіх інших держав ЄС разом.

16:43
Індія хоче відмовитися від російської зброї та дистанціюватися від РФ, однак Нью-Делі хвилюється, що це може підштовхнути Москву ближче до Китаю. Також Індія побоюється, що РФ не зможе постачати запчастини до військової техніки через те, що "війна в Україні затягується", але країна продовжить "підтримувати зв'язки з Росією і балансувати із Заходом".

16:40
Після обстрілу російськими окупантами села Степок у Сумській області загинув останній житель населеного пункту.

15:26
Речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат заявив, що наразі у Росії залишається близько 900 високоточних далекобійних ракет. Також він наголосив, що Росія виготовляє близько 100 ракет на місяць.

15:03
Останнім часом у полон до українських захисників почали потрапляти іноземці, які були завербовані росіянами у лави окупаційного війська. Під час спілкування з такими полоненими вдалося виявити низку факторів, які вказують, що загарбники мають організовану схему схиляння іноземних студентів до підписання контракту зі Збройними силами РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій.

13:46
У Дніпропетровській області Сили оборони знищили російську керовану авіаційну ракету Х-59. Про це повідомляє Повітряне командування "Схід".

13:13
Попередні методи українських атак по російських загарбниках у Чорному морі можуть більше не працювати, оскільки окупанти пристосовуються. Українці теж повинні пристосовуватися, оскільки задля перемоги у війні необхідно перемогти у технологічному сенсі. Про це заявив командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа.

12:25
Впродовж двох останніх діб російські окупанти не завдають авіаударів на Таврійському напрямку, натомість завдають ракетних та артилерійських ударів. Про це повідомив командувач Таврійським напрямком Олександр Тарнавський.

10:53
Росіяни вдарили трьома ракетами по Мирнограду – поранено трьох людей, пошкоджено 14 будинків та дитсадок. По Костянтинівці загарбники випустили дві ракети С-300 — пошкоджено підприємство. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

10:02
Україна могла б швидше виграти війну, якби отримала від західних партнерів дозвіл використовувати далекобійну зброю їхнього виробництва для ударів по військових цілях на території Росії.  Про це заявив командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа.

09:12
Російські загарбники впродовж доби обстрілювали Херсон та область, через це загинула людина та постраждали двоє. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

08:29
За добу Сили оборони ліквідували 740 російських окупантів та знищили 12 артилерійських систем, 19 бойових броньованих машин та дев'ять танків загарбників. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

07:47
Російські загарбники наступали на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках, Сили оборони відбили атаки. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

07:08
Сили оборони знищили чотири з восьми дронів-камікадзе типу Shahed-136/131, якими російські загарбники атакували у ніч проти 28 січня. Також окупанти вдарили двома ракетами "Іскандер-М" по Полтавщині та трьома С-300 по Донеччині. Про це повідомляють Повітряні сили.

06:41
Більшість в'язнів, котрі воювали проти України в складі штурмових рот "Шторм-Z", не отримали обіцяних від Міністерства оборони РФ виплат, а також документів про зняття судимості. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live