Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

27.01.2024

23:56
9 січня США та 49 союзників засудили постачання ракет з КНДР до Росії, але Угорщини серед підписантів не було. Тепер стало відомо чому. В уряді країни заявили, що не засудили постачання ракет з КНДР до Росії, бо "не надано жодних доказів".

23:29
У Кременчуцькому районі триває пожежа через чергову атаку РФ. За попередніми даними, росіяни вдарили двома балістичними ракетами.
США представили проєкт закону щодо допомоги, Зеленський пропонує продовжити воєнний стан – LIVE

23:04
СБУ і ОГП заявили про розкрадання посадовцями Міноборони 1,5 млрд грн на снарядах для ЗСУ.
Співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах повідомив, що серед фігурантів – Олександр Лієв, який був керівником департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони. Також обшуки пройшли і в чинного керівника цього департаменту Тоомаса Накхура, і в керівника "Львівського арсеналу" Юрія Збітнєва.

22:10
Глава ГУР Буданов упевнений, що найближчим часом обмін полоненими між Україною і РФ все ж відбудеться, попри ситуацію з Іл-76.

21:26
Росія атакувала дронами Запоріжжя. По ворожих безпілотниках працювали сили ППО, і, за попередніми даними, є збиті дрони. Однак ураження зазнав один з об'єктів інфраструктури, на місці працюють фахівці ДСНС.

20:45
15 січня окупанти завдали по Нью-Йорку Донецької області чотирьох авіаударів з використанням КАБ-500. Розбирання завалів завершилося лише сьогодні, 27 січня. З-під завалів дістали тіла п'ятьох загиблих.

20:15
У Харкові та Полтаві гримлять вибухи. Увечері 27 січня Росія запустила ракети по Україні. Тривогу оголошено майже по всій країні – крім західних областей.

19:53
Зеленський підбив підсумки січня і заявив про "непогану динаміку" щодо оборонних пакетів. Але треба більше. За його словами, під час "Рамштайну-18" було оголошено про дев’ять пакетів військової допомоги для Сил оборони, зокрема і з "дефіцитними речами". Україна також чекає на ухвалення рішення про допомогу від США.

19:06
Буданов заявив, що після падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ досі не показала "усіяні трупами поля", хоча мала б це зробити, щоб продовжувати максимально звинувачувати Україну в авіатрощі.
"На жаль, треба констатувати, що там сталося – до кінця не може жодна сторона відповісти", - сказав начальник ГУР.

18:00
Опитування YouGov: Третина британців до 40 років кажуть, що не пішли б на фронт у разі світової війни.
Кожен 14-й (7%) опитаний стверджує, що пішов би добровольцем, якби почалася світова війна. Дещо більше опитаних (11%) пішли б добровольцями, якби загроза стосувалася саме Британії.
 
17:11
Херсон. Вибухотехніки показали фото і відео знищення російського дрона-камікадзе, що не здетонував

16:28
Чернєв відповів Совсун щодо мобілізації "усіх". Нардепка від Голосу заявила, що Конституція передбачає обов’язок захищати державу для всіх громадян, а не лише для чоловіків. Чернєв наголосив, що в законі про мобілізацію прописано саме "чоловіки" - і так воно і залишатиметься. Але мобілізаційний вік можуть змінити — від 25 років.

15:31
Глава МЗС Литви заявив, що Україна бореться проти більш численного противника з певними виробничими потужностями, але ЗСУ не дають окупантам просуватись. Він наголосив, що не можна дозволити Росії отримати будь-яку перевагу, яка б спокусила її розпочати нові "операції".

14:52
Російські окупанти значно посилили атаки поблизу Вербового на Мелітопольському напрямку у Запорізькій області, повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

14:24
ЄС може виділити 50 млрд євро Україні 1 лютого. Кулеба: Є обнадійливі кроки.

13:55
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Литва спільно посилюватимуть виробництво дронів для Сил оборони.

13:25
Загрози нового наступу російських окупантів на Харків на сьогодні немає, заявив речник Сухопутних військ Володимир Фітьо.

12:39
На Сумщині вранці 27 січня російська диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотiнської громади.

12:38
Канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір поїхати до Вашингтона на переговори з президентом США Джо Байденом, щоб обговорити продовження допомоги Україні.

11:09
Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що його повнолітні сини підуть у Сили оборони, коли закінчать здобуття вищої освіти.

11:05
Спікер Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що республіканці у Палаті представників стоять перед вибором — чи хочуть вони розв'язати проблему з кордоном та допомогою Україні, чи набрати політичні очки.

09:45
Російські окупанти вдарили балістичною ракетою "Іскандер-М" по керамічному цеху у Слов'янську вранці 27 січня.

09:45
На лівому березі Дніпра на Херсонщині Збройні Сили України сковують підрозділи російської армії, заявив полковник генерального штабу Кайтселійта Естонії Ееро Ребо.

08:17
Російська армія втратила 770 осіб та 37 одиниць техніки за минулу добу – статистика втрат від ЗСУ.

07:42
Російські окупанти наступають у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Приютного, Червоного, Вербового, Роботиного та Кринкiв – зведення Генштабу.

07:41
Російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed-136 та ракетою "Іскандер-М" вночі та вранці 27 січня.

07:00

Американський канал CNN з посиланням на співрозмовників, які знайомі з питанням, повідомляє, що в Сенаті США дійшли згоди щодо безпеки кордону з Мексикою, яка передбачає продовження допомоги Україні.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live