Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

24.01.2024

23:48
Терехов заявив, що він вже "за" перейменування Пушкінської – після того, як туди вгатили росіяни 23 січня. Раніше мер Харкова казав щодо цього - "нехай залишається". Мовляв, Пушкін не винен в тому, що народився Путін.

23:34
Через ситуацію із падінням на території РФ літака Іл-76, на борту якого, як заявляє країна-агресорка, нібито були українські військовополонені, Зеленський викликав Умєрова, Залужного, Буданова, Шапталу і Малюка. Президент заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні.

23:10
Президент Чехії Петр Павел заявив, що на війну в Україні потрібно дивитися реалістично і що Росія не слабкий противник. Він наголосив, що напередодні президентських виборів у РФ військовий тиск Росії посилиться.

21:50
В Одесі та Харкові прогриміли вибухи. Росія атакує "шахедами" і балістикою. Відомо, що через атаку дронами в житлових кварталах Одеси зафіксовано пожежу.

21:20
24 січня розпочалися найбільші з холодної війни навчання НАТО Steadfast Defender 2024, які триватимуть до кінця весни. Їхній початок ознаменувало відбуття десантного корабля USS Gunston Hall з Норфолку.

21:05
Британія пропонує Німеччині "кільцевий обмін" для вирішення дилеми з Taurus, повідомило видання Handelsblatt. Пропозиція полягає в тому, щоб Німеччина експортувала Taurus до Британії - тоді Лондон отримав би змогу передати ЗСУ більше своїх Storm Shadow.

20:27
Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що країна продовжить допомагати Україні з навчанням військових і планує зробити свій внесок у п'ять коаліцій. Також вона анонсувала нові спеціалізовані навчальні модулі з протиповітряних систем для українських військових.

20:23
Комітет Сенату США схвалив закон, який допоможе створити умови для конфіскації російських активів і передавання їх Україні для відновлення після руйнувань.

19:10
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що країна у 2024 році й надалі допомагатиме Україні. Зокрема, за його словами, ФРН планує навчити 10 000 військових Збройних Сил України, а також здійснювати постачання танків та іншої техніки.

17:56
ГУР заявило, що не має достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме перебував на борту транспортного літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області.

17:52
Надзвичайники завершили роботи на місці зруйнованої російською ракетою п'ятиповерхівки у Харкові. Внаслідок ворожого удару загинули 10 осіб.

17:01
Пресслужба українського Генерального штабу натякнула на причетність ЗСУ до падіння російського транспортного літака Іл-76 під Бєлгородом.

16:56
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що після тривалої перерви у березні відбудуться перші польсько-українські міжурядові консультації. Він повідомив на пресконференції після засідання уряду, що регулярні зустрічі в такому форматі вже проводилися перед Євро-2012.

16:35
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував своєму словацькому колезі Роберту Фіцо долучитися до участі у реалізації Формули миру в частині повернення депортованих українських дітей. Фіцо підкреслив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

16:02
Вдень у Дніпрі лунали вибухи. Місцева влада заявила, що ППО збила дві російські ракети, але уламки однієї з них впали на підприємство. Поранення дістав 38-річний чоловік.

16:01
Начальник Генштабу Британії Патрік Сандерс заявив, що влада має морально підготувати британців до того, що у разі потенційної війни з Росією, їм доведеться стати до зброї.

14:13
Представник Головного управління розвідки Юсов заявив, що 24 січня дійсно мав відбутися обмін військовополоненими між Росією та Україною, але наразі він не відбувається.

13:50
На тимчасово окупованій території Донецької області були помічені найманці з Малайзії, повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій.

13:50
Шмигаль розказав про результати переговорів з Фіцо в Ужгороді: Словаччина не припинить продавати зброю Україні і підтримає європейську фінансову допомогу на 50 млрд євро.

13:45
Командувач Силами оборони Естонії Мартін Херем заявив, що для нападу Росії на НАТО потрібні щонайменше чотири чинники. Щонайменше, додав він, Москва має вивести з України 300 000 своїх військових.

13:25
РФ почала полювання на оборонні підприємства України, це послабить її в перспективі — США.

13:23
Падіння Іл-76 і вкид про полонених. Омбудсмен: Не ведіться на провокації, все аналізуємо.

13:00
Коордштаб заявив, що разом з іншими профільними структурами збирає та аналізує інформацію щодо вкиду російської воєнної пропаганди. Раніше у Міноборони РФ заявили, що на борту збитого Іл-76 були нібито українські військовополонені.

12:52
США поки що не бачать серйозного наземного наступу армії Росії, але вiн може початися, коли земля стане твердішою, заявив представник Білого дому Джон Кірбі.

12:23
У Міноборони Росії вкинули інформацію нібито про те, що на борту транспортного літака Іл-76, який розбився у Бєлгородській області, було 65 українських полонених. В українському оборонному відомстві заявили, що з'ясовують інформацію.

12:19
Російські пропагандистські ресурси, підконтрольні Кремлю, опублікували знімки з місця падіння транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.
Українська правда з посиланням на співрозмовників у Генеральному штабі ЗСУ написала, що літак перевозив ракети типу С-300, якими окупанти постійно обстрілюють Харків.

11:18
Під Бєлгородом упав літак Іл-76. Його повністю знищено, екіпаж загинув.

11:03
Служба безпеки України заявила про затримання агента російської Федеральної служби безпеки, який готував серію ракетно-артилерійських ударів по позиціях Сил оборони у Донецькій області. Серед основних цілей окупантів були штаби та ключові опорні пункти підрозділів ЗСУ під Авдіївкою, пише відомство.

10:21
Новатек поки що не зміг відновити роботу НПЗ після недільної атаки українських дронів, але почав використовувати його для експорту конденсату.

10:19
У серпні 2023 року диверсійна група ГУР під командуванням полковника Олега Бабія пройшла пішки понад 600 кілометрів територією Росії і вивела з ладу три дальні бомбардувальники Ту-22М3 — деталі операції.

10:05
Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував про роботу контрдиверсійних резервів, які протидіють російським диверсійно-розвідувальним групам на півночі.

09:41
У Міноборони США заявили, що загроза поразки України у війні проти Росії є реальною у разі припинення військової допомоги Києву.

09:22
Головне управління розвідки повідомило про успішну кібератаку на території РФ, унаслідок якої було знищено базу даних Далекосхідного Науково-дослідного центру космічної гідрометеорології "Планєта". Атаку проти найбільшої з трьох філій НДЦ здійснили кіберволонтери-патріоти з групи "BO Team", а наслідки удару є "руйнівними", повідомляє відомство.

08:43
Кулеба заявив, що ситуація на фронті в Україні залишається важкою через нестачу постачання боєприпасів.

08:18
За добу Сили оборони ліквідували 840 російських окупантів, знищили 61 артилерійську систему, 31 бронемашину, 13 танків та два засоби протиповітряної оборони загарбників. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

07:53
Впродовж доби російські загарбники атакували на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Запорізькому та Херсонському напрямках. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

07:23
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Росія перевершує Україну щодо постачання артилерійських снарядів, одна з причин — допомога з Північної Кореї.

07:13
Російські окупанти вкотре вдарили по Харкову ракетами типу С-300 пізно ввечері 23 січня. Знімки та відео наслідків обстрілу.

06:38
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не збирається бити по території Росії ракетами TAURUS, якщо Німеччина передасть їх Силам оборони.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live