Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.01.2024

23:54
Канада передасть Україні 10 багатоцільових човнів для морських операцій. Також Канада долучається до навчань ЗСУ на F-16, оголосив міністр оборони Блер на Рамштайні-18.

23:22
Пісторіус оголосив, що Німеччина вперше передає Україні військові гелікоптери - шість багатоцільових Sea King Mk41.

22:49
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо на тлі майбутньої зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем заявив, що життя у Києві "абсолютно нормальне" й що там "немає війни". Ця заява прозвучала лише через кілька годин після того, як російська армія здійснила комбінований масований ракетний обстріл.

22:47
Науковці у 2024 році вирішили не переводити стрілки годинника Судного дня, тому до опівночі, як і раніше, залишається 90 секунд. Минулого року через початок великої війни в Україні та інші глобальні виклики, які, на думку авторів, загрожують планеті, їх посунули на 10 секунд уперед. Вчені-атомники наголосили, що наразі годинник показує найближчий час до кінця світу за всю історію існування.

22:37
На Рамштайні-18 партнери оголосили, що Україна отримає "багато важливих видів озброєння", повідомив представник Міноборони Павлюк. Зокрема, особлива увага приділялася далекобійній зброї - партнери чітко розуміють її важливість для завдання ударів по об'єктах РФ поза лінією зіткнення.

22:36
РНБО ухвалила рішення щодо економічної безпеки та стабільності у період воєнного стану, а також про тримісячний "мораторій на процесуальні дії".

21:23
Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що впродовж майже двох місяців російські загарбники у спробах просунутися в Україні втратили понад 54 000 солдатів. За його словами, Кремль жертвує приблизно 400 своїми військовими в обмін на один квадратний кілометр української землі.

20:53
Удари по військових об’єктах на території Росії, зокрема і по Санкт-Петербургу, завдають зброєю українського виробництва, і цілі на відстані у 1000 км вже не є недосяжними для Сил оборони, заявив Данілов.

20:06
Україна може "перехитрити" окупантів, застосувавши асиметричний підхід – технологічну та стратегічну перевагу. За останні місяці росіяни стали застосовувати вдвічі більше ракет, проте ефективність української протиповітряної оборони від російських атак теж зросла на третину.  Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час відкриття засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

19:37
Президент Зеленський і президент ЄНП Вебер обговорили зближення України із ЄС та роботу на євроінтеграційному шляху. Вебер наголосив, що країна може повністю розраховувати на підтримку представників ЄНП на різних рівнях, зокрема в комунікації з іноземними лідерами.

18:56
Служба безпеки України повідомила про викриття російської інформаційно-психологічної операції: через email-розсилку окупанти намагаються посіяти паніку серед українців.

18:54
Харків. Кількість загиблих зросла до восьми - знайдено тіло дитини. Рятувальники продовжують розбирати завали:

18:01
Представник ГУР Юсов заявив, що співпраця між російським та північнокорейським режимами триває. Він також звернув увагу, що Росія позиціювала себе як "друга армія світу", однак зараз "з протягнутою рукою звертається до інших країн".

17:16
Міністр оборони США Ллойд Остін виступив зі вступним словом на віртуальному засіданні Контактної групи з питань оборони України. Він закликав учасників надати Силам оборони більше наземних систем протиповітряної оборони.

17:15
Країни Європейського Союзу, зокрема Німеччина та Франція, дедалі частіше звинувачують одна одну в нездатності надати Україні достатньої кількості зброї. Німеччина, зокрема, підштовхує Європейську комісію до складання огляду запланованої країнами фінансової та військової допомоги Україні.

16:57
Розпочалося онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", повідомило Міністерство оборони. Українську делегацію очолює голова Міноборони Рустем Умєров, до неї також увійшли головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник воєнної розвідки Кирило Буданов та начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала.

16:50
"Поранити, але не вбити – на це і розраховує путінське кубло". Данілов вважає "дефіцит сміливості і рішучості" з боку західних партнерів головним ризиком, який може завадити Україні досягнути поставлених цілей – "знищити путінський режим шляхом його повної та безумовної поразки" у розв?язаній ним війні.

16:21
Національна поліція опублікувала відео перших хвилин після російського ракетного удару по Харкову вранці 23 січня.

16:10
Уряд України визначив правила, за якими 10% від "військового" ПДФО йтимуть на фінансування потреб військових частин. Новий механізм почне працювати з лютого.

15:46
Польща призупинила розслідування інциденту з падінням ракети після масованого удару Росії по Україні у листопаді 2022 року. Внаслідок цього удару загинули двоє людей в польському селі Пшеводув.

15:00
Російські загарбники завдали удару по Херсону та вбили мешканця Корабельного району. В області внаслідок російської атаки є постраждала. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

14:50
За даними видання Bloomberg, Європейський Союз планує застосувати податок на надприбуток від заморожених активів центрального банку Росії, проте без конфіскації коштів. Група країн, зокрема Німеччина, чітко дали зрозуміти, що вони проти арешту російських активів з юридичних міркувань.

14:11
Державна служба з надзвичайних ситуацій показала роботу саперів з ліквідації наслідків російської ракетної атаки по Києву вранці 23 січня.

14:08
У Київській області рятувальники державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували наслідки ворожої ракетної атаки у Бучанському та Обухівському районах.

13:44
Унаслідок російського удару по Харкову вранці 23 січня загинуло п'ятеро людей, 51 травмовано. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

13:44
Через ранковий обстріл росіян у двох областях пошкоджено електромережі.

12:56
Головне управління розвідки повідомило, що унаслідок успішних дій "невідомих кіберволонтерів" у Росії виник масштабний збій у роботі великого інтернет-провайдера "Акадо-телеком". Серед клієнтів компанії воєнна розвідка називає адміністрацію російського диктатора Володимира Путіна, ФСБ, ФСО, органи місцевого самоврядування та "Сбєрбанк".

12:42
Працівники Мукачівського районного управління поліції стверджують, що вранці 23 січня хтось кинув гранату на територію приватного будинку депутата Закарпатської обласної ради.

11:51
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і директорка Агенції НАТО з підтримки й постачання Стейсі Каммінгс підписали угоду про закупівлю 155-міліметрових артилерійських боєприпасів.

11:16
Українські військові збили російську ракету американським кулеметом Browning.

11:08
З'явились подробиці щодо наповнення майбутнього 13 пакета санкцій Євросоюзу проти Росії. Туди увійде алюміній, але основна увага буде не на експорті, а на імпорті. ЄС намагатиметься створити перешкоди для закупівлі Росією товарів подвійного призначення - тих, умовно, які можуть використовуватися і в холодильниках, і в ракетах.

10:38
Уряд виділив додаткові 657 млн грн грн для бойових бригад.

10:20
Питання допомоги Україні з боку Європейського Союзу точно зрушиться з місця на  саміті 1 лютого, незалежно від позиції Угорщини, пише Bloomberg.

09:28
Bloomberg назвав удар українських дронів по Усть-Лузі новим фронтом у війні. Якщо безпілотники виведуть з ладу нафтоперевалки на Балтійському морі, Росія не матиме чим їх замінити.

08:30
Вранці 23 січня Росія здійснила комбінований ракетний обстріл. У Харкові є пряме влучання у багатоквартирний будинок. Наразі відомо про двох загиблих жінок, людей дістають з-під завалів. Крім того, ракета влучила у газопровід. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. У Києві є падіння уламків у різних районах, є пожежі, дев'ять постраждалих.

08:28
З'явилися фото наслідків ракетного удару росіян по Києву.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live