Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.01.2024

21:29
Заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі заявив, що через російське вторгнення в Україну, зараз "російська військова модернізація відкинута на 18 років назад". Під час засідання Радбезу ООН він повідомив, вони розбирають холодильники на деталі, щоб конструювати зброю для продовження незаконного вторгнення.

21:00
Серед завдань польського уряду є переконання "всіх скептиків" у тому, що якнайшвидший вступ України до НАТО в інтересах країн-членів та всього Альянсу. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної з президентом Володимиром Зеленським зустрічі зі студентами та викладачами українських вишів.

19:21
Оператори Сил спеціальних операцій навели ракетну систему M142 HIMARS на російський "Град" та вдарили дронами по гарматах «Гіацинт-Б» та Д-20 на південному напрямку.

18:49
Україна готує нові секторальні санкції проти Росії. Вони передбачають припинення на 50 років будь-якого транспортного сполучення, якщо воно здійснюється російськими літаками, автомобілями, кораблями, поїздами.

18:48
Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Бельгія планує надати 611 млн євро військової допомоги Україні у 2024 році.

17:49
Посол Британії в Україні Мартін Гарріс вважає події 2023 року в Чорному морі справжньою перемогою України, яка мала геостратегічний і економічний ефект.

15:30
Прем'єр Польщі Дональд Туск заявив, що лідери країн, які намагаються "грати у нейтралітет" під час російсько-української війни, заслуговують на "найтемніше місце у політичному пеклі".

15:25
Посол Бельгії в США Жан-Артур Режібо заявив журналістам видання Bloomberg, що країни Заходу мають ухвалити колективне рішення щодо конфіскації заморожених російських активів.

15:15
Дрони не змогли надовго зупинити експорт російської нафти через Балтійське море, але ремонти на заводі компанії Новатек можуть тривати кілька місяців.

14:57
Президент Володимир Зеленський провів переговори з польським прем'єром Дональдом Туском, за підсумками яких Польща оголосила про новий оборонний пакет.

14:53
За даними видання The Guardian, Міністерство оборони Великої Британії надало групі експертів ООН супутникові фотографії північнокорейських вантажів, які постачаються в Росію.

14:10
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що якщо Росію не зупинити в Україні, вона може продовжити свою агресію, і тоді наступними будуть країни Балтії. Також він наголосив, що ця війна Росії проти України – "війна за наше існування".

13:52
Фіцо натякнув, що Україна має відмовитись від Криму та Донбасу. Речник МЗС Ніколенко відповів: "Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни"

13:46
Прем'єр Польщі Дональд Туск, який зранку 22 січня прибув з візитом до Києва, заявив, що для нього важливо врегулювати всі конфлікти з Україною та надалі бути "найнадійнішим союзником України у смертельній боротьбі зі злом"

12:43
Президент Володимир Зеленський 22 січня підписав указ №17/2024 про території Росії, на яких історично проживали українці. Повний текст читайте у новині LIGA.net.

11:27
Речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат заявив, що на борту знищеного 14 січня літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 були переважно молоді офіцери та полковник.

11:25
Начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що російські війська в селі Крохмальне перебувають "не в найкращих позиціях".

10:23
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прибув із візитом до Києва, де зустрінеться з президентом Зеленським та українським колегою Шмигалем

09:33
Голова Національної поліції Іван Вигівський заявив, що поліціянти не роздаватимуть повістки, поки така норма не буде встановлена законом.

09:31
Працівники Державного бюро розслідувань затримали нацгвардійця, якого підозрюють у нібито вбивстві двох поліціянтів та двох жінок у Лимані.

07:34
Буданов: Ми продовжимо удари по Росії. Побоювання мене не турбують.

07:31
Генштаб: РФ наступає на шести напрямках, головні удари біля Авдіївки та Кремінної.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live