Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.01.2024

22:51
Конфіскація заморожених російських активів вимагатиме колективного рішення всіх країн, де є такі активи, та не відбудеться "дуже швидко". Про це заявила спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

21:46
Залужний поділився із топгенералом США Брауном аналізом боїв 2023 року і прогнозами на 2024-й. Також вони обмінялися думками "стосовно питань, що становлять взаємний стратегічний інтерес".

21:42
Російські загарбники завдали ударів по Нью-Йорку Донецької області, попередньо, поранено трьох людей, п'ятеро перебувають під завалами. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

21:07
Начальник української військової розвідки Буданов розповів, що на забезпеченні російської армії наразі є ще вісім літаків А-50.

20:38
Цілі українських Сил оборони залишаються незмінними – це утримання позицій, виснаження окупантів шляхом завдавання максимальних втрат; захисники ведуть "активну оборону". Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

20:14
Протягом найближчих тижнів Верховна Рада може ухвалити новий закон про мобілізацію, а згодом розпочнеться і його реалізація - у Міноборони розраховують, що на це піде "можливо, місяць і трошки".

18:54
Україна та Канада укладуть договір про "безпекові запевнення" за аналогією з документом, укладеним між Україною та Великою Британією. Про це повідомила пані посол Канади в Україні Наталка Цмоць.

18:51
У ЗСУ заявили про "парад знищеної техніки" РФ на сході: активізувались штурми окупантів з бронею на Лиманському і Куп’янському напрямках.

18:00
Залишки російської терористичної Групи Вагнера перекинули на Авдіївський напрямок у Донецькій області. Про це повідомили у 47 окремій механізованій бригаді "Маґура".

17:46
Залужний запросив начальника штабу оборони ЗС Італії попрацювати на пунктах управління ЗСУ.

17:26
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що ЄС, США та інші країни демократичного табору стоять перед потребою ухвалення важливих стратегічних рішень та повернення питання військової безпеки у пріоритетний порядок денний.

17:08
Росіяни можуть виготовляти до 350 дронів-камікадзе типу Shahed-136/131 на місяць: загарбники налагодили виробництво на своїй території, але комплектовання здебільшого надходить до РФ з-за кордону, зокрема, від китайських компаній. Утім, запаси цих безпілотників у окупантів вичерпуються, і їх відправляють на війну "з конвеєра". Про це повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

16:26
Росіяни показали фото, як стверджується, пошкодженого Іл-22. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що, схоже, літак зміг приземлитися, але все одно не підлягає ремонту.

15:34
Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов, який розслідує зокрема корупцію у Міноборони, заявив, що до нього "ломились". Поліція перевіряє.

15:26
Сили оборони півдня України опублікували кадри останнього польоту російського літака А-50, який був збитий в Азовському морі 14 січня разом з повітряним командним пунктом Іл-22.

15:04
ДПСУ заявила про затримання ворожого диверсанта, який воював у складі терористичної організації Група Вагнера і планував корегувати удари по українських енергооб’єктах.

14:49
Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що 2024 рік має стати "точкою перелому", а для України – роком, коли "може вирішитися доля нації".

13:46
Зеленський прибув з візитом до Швейцарії. Візьме участь у Давоському форумі та зустрінеться з лідерами країни

13:27
Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що російські окупанти поставили перед собою нову мету – взяти Новомихайлівку у Донецькій області.

12:48
Колишній президент РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що до російської армії у 2023 році нібито приєдналися ще 500 000 осіб. У розвідці Міноборони Великої Британії вважають цю цифру завищеною.

12:25
Головком Залужний та Повітряні сили підтвердили збиття російських літаків А-50 та Іл-22 над Азовським морем.

11:11
Речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила на брифінгу, що Пекін підтримає всі зусилля, які допоможуть відновити мир в Україні.

10:37
Служба безпеки України стверджує, що затримала вагнерівця, який за вказівкою російської воєнної розвідки мав влаштувати диверсії для знеструмлення Києва.

09:45
Знищення літаків росіян над Азовським морем. Олещук та Z-канали натякають: Це правда.

06:47
Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна хоче залучити Китай до переговорів щодо завершення війни.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live