Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.01.2024

23:54
Над Азовським морем у районі Бердянська збиті спеціальний літак розвідки А-50 ("російський AWACS") і, ймовірно, повітряний командний пункт Іл-22М11, підтвердило джерело LIGA.net у спецслужбах.

21:42
Міністерство оборони Естонії підготувало для союзників України план стратегії Заходу, яка має допомогти Україні виграти війну за три роки (ERR).

20:42
15 січня президент Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Швейцарії – Офіс президента.

19:57
Україна запропонувала у Давосі розробити міжнародний механізм виведення російських військ та створити для цього робочу групу на рівні міністрів оборони та радників із нацбезпеки - Умєров.

17:48
Уряд Швеції стимулює нарощування виробництва артилерійських снарядів калібру 155 мм для допомоги Україні.

16:32
"Формула миру" є фундаментом для переговорів, проте "так чи інакше Росію доведеться до них залучати", сказав у Давосі глава МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс.

14:56
Командувач Повітряних сил підтвердив, що Україна була б не проти отримати не тільки західні винищувачі, а й штурмовики А-10 Thunderbolt. Але у пріоритеті все-таки F-16.

13:56
Каллас офіційно підтвердила, що Естонія не висилатиме українських чоловіків мобілізаційного віку. Каже, це завдання України - достукатися до цих людей.

13:33
Підприємства оборонно-промислового комплексу забезпечили 1,5 в.п. з 5% зростання ВВП України у 2023 році.

12:43
Росіяни атакують дронами прибережні села в Херсонській області: у Станіславі постраждали пожежники, у Львовому – поліція.

12:01
У Давосі стартував четвертий раунд переговорів про закінчення війни на умовах України за так званою формулою Зеленського, що складається з десяти пунктів.

11:01
Зеленський опублікував у The Times колонку, в якій пояснюється важливість підписаної в п'ятницю угоди між Україною та Великою Британією. "З британською допомогою ми можемо гарантувати, що свобода переможе агресію", – йдеться в ній.

10:08
Мирноград потрапив під російський ракетний удар — там пошкоджено готель, три будинки і газопровід.

09:45
Залужний і начальник Генштабу Шаптала після Куп'янська відвідали інші ділянки фронту - в зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" та "Одеса".

08:29
Сьогодні уночі біля 01:30 росіяни бомбили Вовчанськ у Харківській області. Пошкоджено підприємство: два ангари та тік. Потерпілих, схоже, немає, але внаслідок обстрілів були перебої з електропостачанням.

08:12
Росіяни за минулу добу випустили по Херсону 28 снарядів. А в області загалом шестеро цивільних дістали поранення внаслідок обстрілів.

07:44
У порівнянні з попереднім днем втрати росіян збільшились як в особовому складі, так і в техніці.
Дрони СБУ долетіли до Балтики, Зеленський і Буданов закликали до мобілізації – LIVE

07:43
Генштаб опублікував ранкове зведення. Росіяни найбільше атакують біля Авдіївки та Новомихайлівки.

06:58
Україна розраховує на договори безпеки ще з 30 країнами, крім Британії. "Ця угода є першою, але не останньою", — сказав Шмигаль.

06:25
У США не встигнуть вчасно проголосувати бюджет, а це значить, що знову буде тимчасова резолюція і питання допомоги України, ймовірно, теж відкладається.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live