Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.01.2024

23:20
Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про роботи з посиленої фортифікації кордону з державою-агресором.

22:39
Велика Британія очолить коаліцію спроможностей морської безпеки та зробить значний внесок у розвиток морського флоту України. Про це йдеться у тексті безпекової угоди між Лондоном та Києвом

22:09
Удари по аеродромах України свідчать, що росіяни вважають загрозою для себе надходження F-16 на озброєння ЗСУ, сказав голова розвідцентру Сил оборони Естонії.

21:45
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україні потрібно більше авіації від західних союзників, і ЗСУ розглядають штурмовики А-10 Thunderbolt.

21:32
Білий дім підтримує законопроєкт про конфіскацію активів РФ на користь України, заявила спеціальна представниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

21:22
Президент Зеленський подякував британському прем'єру Сунаку за підписання двосторонньої угоди у сфері безпеки та заявив, що ключова безпекова мета України – членство в НАТО.

20:08
Президент Зеленський назвав нещодавні зустрічі з балтійськими союзниками "дуже продуктивними" у військовому, політичному та економічному аспектах.

19:06
Офіс президента опублікував повний текст угоди про співробітництво між Україною та Великою Британією у сфері безпеки. Раніше її підписали президент Володимир Зеленський та британський прем'єр Ріші Сунак під час візиту останнього до Києва.

17:49
Велика Британія надасть Україні 200 млн фунтів на виробництво безпілотників. Про це заявив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським.

17:40
Росіяни вдарили авіабомбою по житловій забудові в Авдіївці, загинула одна людина. Про це повідомив голова Донецької обласної адміністрації Вадим Філашкін.

16:57
У листі до глави УГКЦ Святослава папа Франциск назвав "безчесними та неприйнятними" російські ракетні удари по населенню та об'єктам критичної інфраструктури України та підкреслив, що удари по цивільних "не можуть бути нічим виправдані".

16:26
Попри санкції російський виробник дронів "Орлан-10" нарощує виробництво.

16:00
Наступ російських окупантів зазначає невдачі, вони не досягли своїх цілей, поставлених в останні місяці. Про це заявив командувач Сухопутних сил ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

15:33
Бійці 5 окремої штурмової київської бригади вперше показали відео застосування на передовій наземного безпілотного робота Ironclad, обладнаного тепловізійною камерою та бойовою туреллю "ШаБля М2.

13:08
Російські загарбники завдали ударів по Херсону та вбили двох людей: жінка загинула на місці прильоту, невстановлена особа загинула в машині. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

11:55
Буданов про "втому" від України: Коли московити прийдуть до вас, будете про них піклуватися.

11:39
Львів’янам за контракт з ДШВ чи морською піхотою виплатять по 50 000 грн.

11:27
Польська прикордонна поліція затримала 15-річного хлопця з чеського міста Острава, який нібито поїхав воювати за Україну.

10:44
Буданов: Наступальні операції України та РФ неможливі. Причина - безпілотники та міни.

10:24
На думку представниці України в США, арешт російських активів не варто розглядати окремо від додаткової допомоги, доля якої наразі залежить від американських законодавців.

08:25
Армія Росії втратила батальйон солдатів та понад 40 одиниць техніки за добу — статистика ЗСУ.

08:10
Трамп критикує НАТО. Білий дім: За Байдена Альянс став більшим та боєздатнішим.

08:07
Генштаб: РФ наступає від Куп'янська до Кринків, найсерйозніші штурми біля Авдіївки.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live