Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.01.2024

22:52
У РФ хочуть "якихось тактичних перемог маленьких" перед так званими виборами, щоб готуватись до "чогось глобального і масового" після, сказав Зеленський. Він також наголосив, що Росія продовжує накопичувати війська і має ще 300 000 зеків.

21:55
Республіканець Десантіс обурився, що гроші США пішли на українські пенсії. Зеленський запропонував йому змінити позицію і виділяти кошти на військових ЗСУ. Також він пообіцяв допомогти Десантісу фінансово, коли той стане пенсіонером.

21:01
Українські захисники за допомогою далекобійної зброї від країн-партнерів знищили 26 гелікоптерів та 12 літаків російських загарбників за один день. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції у Латвії.
Глава держави не уточнив, про яку саме зброю йдеться, проте, ймовірно, він мав на увазі далекобійні ракети ATACMS із касетною бойовою частиною.

20:41
У російському Бєлгороді почали укріплювати зупинки мішками з піском та бетоном.

20:14
Повернення парламентом законопроєкту про мобілізацію не означає, що мобілізацію зупинено, оскільки вона ведеться на підставі указу президента, заявив член парламентського комітету з нацбезпеки Роман Костенко у коментарі для LIGA.net.

19:26
Президент пояснив, що мав на увазі, коли казав, що "витримати цей рік – витримати війну": Не здати наші землі і не дати будь-кому заморозити конфлікт.

18:57
Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням "усіх пропозицій". Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

18:32
Прокуратура отримала докази того, що 2 січня окупанти під час обстрілу Харкова застосували ракети розробки Північної Кореї.

17:40
Оперативно ситуація на сході залишається складною, російські загарбники продовжують вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Про це повідомив командувач Сухопутних військ та оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський.

16:51
9 січня територію російського міста Орел атакували безпілотники, один з яких влучив у нафтобазу. Представник ГУР Андрій Юсов не підтвердив і не спростував інформацію, що за цим нібито стоїть розвідка за сприяння Мінцифри та фонду "Повернись живим". Проте запевнив, що таких випадків скоро буде більше.

16:00
Російські загарбники проводять приховану незаконну мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій.

15:36
В Євросоюзі обіцяють виготовити мільйон снарядів для України до весни, попри те що виробництво загальмувалося.

15:01
Президент Володимир Зеленський вважає, що українські чоловіки, які проживають за кордоном, мають допомагати Україні, хоча б сплачуючи податки до бюджету. Якщо вони навіть цього не роблять – до них "є питання".

14:45
10 січня, близько п'ятої ранку, російська диверсійно-розвідувальна група розстріляла авто із цивільним чоловіком - він загинув. Атака відбулася у Семенівській громаді Чернігівської області. Про це повідомив голова Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Сергій Сергієнко у коментарі Суспільному. Джерело LIGA.net у Силах безпеки та оборони підтвердило цю інформацію.

14:35
Туреччина, Болгарія і Румунія підписали угоду про розмінування Чорного моря.

14:30
11 січня у Києві відбулося прощання із загиблим поетом та військовим "Далі".

14:27
Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив LIGA.net, що на 29 січня в Ужгороді заплановано зустріч Дмитра Кулеби та керівника Офісу президента Андрія Єрмака з угорським дипломатом Петером Сійярто.

14:00
Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв'ю для LIGA.net заявив, що військові експерти майже стовідсотково впевнені в тому, що ракети, якими Росія била по Харкову, зокрема 2 січня 2024 року, були не виробництва країни-агресора.

13:45
На Куп'янському напрямку окупанти проводять великі штурмові дії та мають великі угруповання військ. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв'ю LIGA.net.

13:26
Зеленський про паузу у війні: За два-три роки Росія нас переїде. Не можемо так ризикувати.

13:22
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що законопроєкт про мобілізацію повертають на доопрацювання

11:48
Росія хоче взяти Куп'янськ-Вузловий. Готувала це на літо, тепер чуємо про 15 січня, заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

11:46
Росія активізувалася, здатна проводити ротації, має достатньо техніки — ЗСУ.

10:59
Президент Володимир Зеленський заявив, що в української армії немає "філософії про якісь складнощі", Збройним Силам України потрібно більше снарядів, і вони підуть вперед.

09:58
Президент Володимир Зеленський вважає одним із головних завдань на 2024 рік – зменшити кількість країн, які вимагають знайти "додаткові аргументи", щоб надати Україні допомогу.

09:09
Армія Росії втратила понад 50 одиниць техніки та 830 осіб за добу – статистика від ЗСУ.

09:08
Генштаб: РФ наступає по всьому фронту, головні удари в районах Авдіївки та Мар'їнки.

09:07
Командувач Військово-морських сил віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів, що після захоплення російськими військами острова Зміїного на початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році острів став плацдармом РФ для контролю судноплавства по Дунаю і на підходах до портів "Великої Одеси".

09:07
Командувач ВМС розповів про перше застосування "Нептуна". Били по фрегату "Адмірал Ессен".

09:06
"Разом виграємо війну". Зеленський та Кулеба прибули до Естонії.

08:35
Прем'єр-міністрка Італії намагатиметься переконати свого угорського колегу покращити його стосунки з президентом Володимиром Зеленським, пише Bloomberg.

08:31
Міністр оборони Південної Кореї вважає, що КНДР може продати Росії новий тип балістичних ракет.

07:08
Безугла заявила, що виходить із фракції та партії Слуга народу.

07:05
До Росії знову прилетіли чиїсь безпілотники. У Калузі пошкоджено насосну станцію.

07:05
До Росії знову прилетіли чиїсь безпілотники. У Калузі пошкоджено насосну станцію.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/