Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.01.2024

23:53
ГУР про очікування від війни у 2024 році: Просто сидіти в обороні – шлях у нікуди.

22:46
Пізно ввечері 10 січня окупанти влаштували черговий обстріл Харкова.

22:40
Сергій Кислиця порадив російській делегації "скористатися послугами перекладача" та перейшов на французьку мову, якою розмовляло російське дворянство до більшовицького перевороту.

22:06
Арахамія спростував "рішення" Слуги народу повернути законопроєкт про мобілізацію до Кабміну. Наголосив, що усі рішення щодо розгляду законопроєктів будуть ухвалюватися на Погоджувальній раді - завтра, 11 січня.

22:01
8 січня російські загарбники скинули авіабомбу на тимчасово окуповане Рубіжне Луганської області, чим скористалася адміністрація загарбників для проведення додаткових фільтраційних заходів у місті. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій.

21:18
В ГУР повідомили, що наразі проти України воює угруповання російських сухопутних військ чисельністю 462 000 осіб, водночас укомплектованість окупаційних підрозділів зберігається на рівні 92-95%.

21:17
На надзвичайному засіданні Ради Україна-НАТО країни-члени Альянсу "чітко дали зрозуміти", що продовжуватимуть підтримку України, а багато з них окреслили плани надати мільярди євро для додаткових спроможностей у 2024 році. Про це йдеться у повідомленні Альянсу за результатами засідання, скликаного за запитом України після масованих російських атак.

20:31
Так зване Міністерство державної безпеки незаконного Придністров'я (ПМР) заявило про нібито стрілянину на кордоні з Україною та викрадення своїх "громадян". У коментарі LIGA.net речник Державної прикордонної служби Руслан Демченко спростував цю заяву і зазначив, що вона, найімовірніше, несе провокативний характер.

20:24
Оператори Сил спеціальних операцій навели вогонь на ворожі цілі – і бійці Сил оборони вразили з ракетної системи M142 HIMARS російську систему залпового вогню "Торнадо-Г" та самохідну гаубицю 2С19 "Мста-С".

19:59
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала та міністр оборони Рустем Умєров впродовж кількох днів працювали у смузі відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

19:31
Омбудсмен Лубінець вважає, що станом на сьогодні обмін військовополоненими між Україною і РФ у форматі "всіх на всіх" є неможливим, адже держава-агресор не зацікавлена в цьому, а лозунг "своих не бросаем" для РФ - не більш ніж пропаганда.

18:56
Ввечері 10 січня на Дніпропетровщині було знищено російську керовану авіаційну ракету Х-59.

18:19
Міністр оборони Італії вважає, що зробити крок назад у допомозі Україні було б "драматичною, стратегічною та політичною помилкою".

17:54
Кривий Ріг за два дні відновив колію швидкісного трамвая після прямого влучання ракети.

17:14
СБУ повідомила про затримання в Херсоні жінки, яка погрожувала скасуванням будь-яких соціальних нарахувань пільговикам у разі відмови від отримання російського громадянства.

17:10
Президент Зеленський вважає, що наразі всім країнам небезпечно залишатися осторонь від допомоги Україні, адже "коли всі допомагають одному – свобода кожного виграє".

17:03
Україна запустила проєкт "Хочу найти" для розшуку зниклих безвісти російських загарбників. Мета – спонукати РФ до збільшення кількості обмінів військовополоненими та тілами загиблих. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

15:44
Європейський комісар Тьєррі Бретон вважає "абсолютно" можливим досягнення мети в мільйон снарядів для України до березня або квітня 2024 року, пише Politico.

15:37
Президент Володимир Зеленський повідомив про двосторонні угоди, зокрема, з Литвою та анонсував "багато" договорів та контрактів для України щодо дефіцитного озброєння. Про це він розповів на спільній пресконференції з литовським лідером Гітанасом Науседою.

15:00
Найближчим часом Україна буде ще не в змозі виробляти разом з партнерами сучасні системи протиповітряної оборони, яких бракує найбільше. Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з литовським лідером Гітанасом Науседою.

14:50
Зеленський на пресконференції з литовським колегою Науседою у Вільнюсі заявив, що західні союзники не тиснуть на Україну щодо "замороження" конфлікту, і таких сигналів від них він не чув.

13:10
Іран нібито розробив новий ударний дрон Shahed-107 спеціально для знищення засобів ППО і, можливо, близький до постачання в РФ ракет класу "земля-земля" (Sky News).

12:48
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія оголосив у Верховній Раді, що нардепи у першому читанні мають розглянути законопроєкт про мобілізацію з урахуванням рекомендацій оборонного комітету у четвер, 11 січня.

12:07
Оборонний комітет ВР пропонує виключити з положень законопроєкту повістки електронною поштою. Це також підтвердив ще один співрозмовник LIGA.net в оборонному комітеті.

10:50
Зеленський прибув з візитом до Вільнюса, де зустрінеться з прем?єром і спікером Сейму. На черзі - візити до Латвії та Естонії.

09:16
Бригадний генерал Сергій Собко йде з Сил тероборони. Причини невідомі.

08:43
США та їхні союзники 9 січня опублікували спільну заяву, в якій виступили проти постачань зброї між Північною Кореєю та Росією.

08:14
Глава МЗС Британії: Ми готові підтримувати Україну роками — це не предмет суперечок як у США.

08:13
Росіяни вдарили по Харкову ракетами С-300. Є руйнування будівель дитячого центру.

08:12
Генштаб: РФ знову атакує по всьому фронту, найжорстокіші бої біля Авдіївки-Мар'їнки.

https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/