Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

1.01.2024

23:57
Зеленський вкотре відкинув можливість переговорів з Путіним і наголосив на важливості консолідації Заходу довкола України, оскільки керівник Кремля "відчує страх, як тварина, бо він тварина".

23:24
Київ. Жертв наймасовішої атаки РФ 29 грудня вже 29, рятувальники все ще знаходять тіла.

23:08
Зеленський повідомив, що глобальні цілі України у війні залишилися незмінними, а короткострокові – продовжити успіх Сил оборони на півдні.

22:47
Зеленський заявив, що відчуття, ніби Росія зараз перемагає у війні проти України, є не більше ніж відчуттям, оскільки насправді тисячі окупантів продовжують гинути у боях, а РФ протягом 2023 року не змогла захопити жодного великого міста.

22:13
Черги на кордоні через посилений контроль. Омбудсмен вимагає пояснень від ДПСУ – висловив сумніви в тому, чи відповідають такі перевірки законодавству.

21:23
Норвезький уряд дозволив прямий продаж Україні зброї та оборонної продукції країни.

20:24
У перший день нового року ЗСУ збили дев’ять з 10 російських ударних дронів.

20:11
Зеленський подякував Трюдо за додаткові системи NASAMS і ракети до них від Канади. Він не уточнив - мова про вже надані системи чи обіцяні.

19:19
Уламки російських дронів впали у кількох населених пунктах Київської області, але обійшлось без жертв і постраждалих.

19:03
Сотні окупантів "не дотягнули" до нового року. У ЗСУ розповіли про ніч на східному фронті: на Бахмутському напрямку було знищено 165 росіян, на Лимано-Куп'янському - 257.

17:11
У Дніпрі прогримів вибух. ЗСУ попереджали про російську ракету. Паралельно продовжується російська атака "шахедами".

16:53
ДПСУ показала відео "передноворічного салюту", влаштованого для окупантів на Куп’янському напрямку: знищено спостережний пункт армії РФ.

16:35
У Сумській області "шахед" поцілив у двоповерхівку: під завалами люди. За попередніми даними, вже вдалося врятувати трьох людей.

16:01
Вдень 1 січня росіяни вчергове атакували Україну "шахедами": у Київській області працюють сили ППО.

15:42
Повітряні сили показали бойову роботу по російських дронах у новорічну ніч.

14:55
Тьоткінський цукровий завод з прикордоння Курської області РФ програв суд Міністерству оборони окупантів щодо завданих збитків: загарбники використовували потужності та територію підприємства на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій.

13:31
Український морський дрон Sea Baby здатен не лише переносити вибухівку, а й вести вогонь ракетами. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

12:47
Оператори Сил спеціальних операцій навели ракетну систему HIMARS на зенітно-ракетний комплекс "Бук" російських загарбників на Донецькому напрямку. Унаслідок удару техніку окупантів знищено.

12:03
У новорічну ніч російські загарбники атакували дронами-камікадзе типу Shahed Дніпропетровську область, унаслідок цього є пошкодження та руйнування. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

10:57
У російському Бєлгороді було ліквідовано офіцера слідчого комітету Росії унаслідок ударів по російських військових об'єктах 30 грудня 2023 року, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

10:01
Росіяни здійснили масовану атаку дронами-камікадзе типу Shahed, унаслідок неї був знищений музей українського військово-політичного діяча Романа Шухевича та пошкоджено будівлю університету, де вчився лідер та ідеолог Організації українських націоналістів Степан Бандера. Про це повідомляють Державна служба з надзвичайних ситуацій та місцева влада.

08:53
У новорічну ніч росіяни атакували Україну рекордною кількістю дронів-камікадзе типу Shahed та били ракетами, українські захисники знищили 87 з 90 безпілотників — рекордну кількість БпЛА. Про це повідомили Повітряні сили.

08:26
Російські загарбники атакували по всьому фронту від Харківщини до Херсонщини, Сили оборони відбивали штурми.  Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

08:24
За добу Сили оборони ліквідували 780 російських окупантів, знищили 18 артилерійських систем, 17 бронемашин та шість танків загарбників. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

07:30

Ввечері та вночі проти 1 січня російські загарбники атакували Одесу дронами-камікадзе типу Shahed, унаслідок атаки загинула одна людина, є постраждалі. Були прямі та осколкові влучання безпілотників по житлових будинках в Одесі, займалися пожежі. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.
https://mediarnbo.org/2024/01/01/novyny-z-frontu-obstanovka-na-sogodni-01-sichnya-2024/