Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.12.2023

23:57
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук оприлюднив свіже відео боротьби з "шахедами", запущеними росіянами ввечері 5 грудня.

23:26
Виділено 31,7 млн грн на додаткові фортифікації у Запорізькій області. Минулого тижня Зеленський наголошував на необхідності посилення захисних ліній.

22:42
"Не колись, а зараз". Зеленський обіцяє житло всім Героям – зокрема і тим, хто воював до 24 лютого.

21:58
Журналіст CNN заявив із посиланням на лідера більшості в Сенаті Чака Шумера, що Зеленського не буде на секретному брифінгу за участю американських законодавців

21:29
Ввечері 5 грудня росіяни вчергове запустили групу "шахедів" по Україні: в Одесі прогримів вибух.

21:26
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Київ робить все можливе, аби Конгрес США ухвалив пакет допомоги Україні до Різдва.

20:54
Сім'ї мобілізованих окупантів написали Путіну листа: скаржаться, що в бій під Авдіївкою кидають навіть поранених, кажуть їм долікуватися в окопах.

20:46
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не підтримає допомогу Україні, якщо не вдасться розв'язати питання з закриттям кордону з Мексикою

20:03
Проукраїнські республіканці розробили та випустили звіт, який є своєрідним "планом для перемоги України". Зокрема, автори документа наполягають на швидких постачаннях зброї в Україну.

19:31
"Да Вінчі", Мацієвський та інші. Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям і родинам: дивіться відео.

19:13
Українські військові збили російський бомбардувальник Су-24М у районі острова Зміїний, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

18:33
Соціологічна група Info Sapiens на замовлення Центру "Нова Європа" дізналася, що за один рік українці стали менше довіряти президентам Польщі Анджею Дуді та Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану

18:18
Сьогодні Росія дві години гатила з "Граду" по Часовому Яру Донецької області: вбила і поранила людей, що отримували хліб.

17:50
ССО знищили в Донецьку "Град" і склад боєприпасів росіян.

17:42
Співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах повідомив, що дрони СБУ та ГУР вдарили по "Морському нафтовому терміналу" окупантів у Феодосії зранку 5 грудня.

17:31
У Новогродівці Донецької області рятувальники дістали з-під завалів фрагменти тіл, які поки що неможливо ідентифікувати.

16:48
"Поймали бабу, изнасиловали, труп сожгли". СБУ ідентифікувала воєнних злочинців з Башкортостану і опублікувала перехоплення розмови.

16:26
Вранці 5 грудня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах заявив про атаку безпілотників СБУ на низку військових об'єктів окупантів.

15:37
Окремі конгресмени США вважають, що законопроєкти про військову допомогу Україні та посилення кордону Сполучених Штатів однаково важливі для країни, і тому пропонують розглядати їх разом.

15:32
Російська військова пропаганда з першого дня зими стверджує, що Мар'їнка "перейшла під повний контроль" окупаційних військ. У ЗСУ спростували.

15:04
Виявили ССО – HIMARS знищив російську станцію РЕБ "Синиця" під Куп'янськом.

14:38
Глави Франції та Угорщини зустрінуться у Парижі. У Франції вважають, що Орбана можна переконати підтримати вступ України в ЄС.

14:05
Сенатор-республіканець: Путін має ядерну зброю, війна нечесна. Результат не сподобається.

13:48
Метою США є те, щоб підтримки держави та європейських партнерів було достатньо для перемоги України – повернення своєї території. Про це заявив офіційний представник Держдепу США Деніел Сайзек.

13:26
Топреспубліканець про допомогу Україні та суперечки щодо кордону: Це компроміс для громадян США.

13:14
Вночі проти 5 грудня російські окупанти завдали ракетного удару по Селидовому Донецької області чотирма ракетами С-300. Зруйнували навчальний заклад, багатоквартирний будинок та інші будівлі.

12:28
Авдіївка. Росія продовжує запеклі піхотні атаки, посилили активність Су-25 та Ка-52.

12:27
Китай не пропонував жодного мирного плану, Сі Цзіньпін не хоче негативу зі США — Клімкін.

11:49
Російські окупанти намагаються захопити Степове на Авдіївському напрямку, аби перерізати логістику Сил оборони, зараз населений пункт під контролем ЗСУ. Окупанти жодного разу не увійшли до Авдіївського коксохімічного заводу, продовжують штурмувати у його напрямку. Про це повідомив глава Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

10:44
Три країни НАТО проти воєнної допомоги Україні. Столтенберг: Ми продовжуватимемо передавати зброю.

10:43
Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся із бельгійською колегою Людивін Дедондер, вони обговорили передання Україні винищувачів F-16 та підготовку льотчиків.

10:33
Країна-терорист РФ завдала удару по Херсону, унаслідок атаки загинули двоє та постраждала одна людина.

10:01
В Україні загинули громадяни Непалу, які воювали за Росію. У Катманду звернулися до Москви.

10:00
Львівська область. Росіяни вдарили "шахедами" по об'єкту інфраструктури, три прильоти.

08:52
У Конгресі США провалилися переговори щодо кордону. Це загрожує допомозі Україні — NBC News.

08:31
Росія вдарила по Україні "шахедами" та ракетами С-300. Зафіксовано 13 прильотів.

08:25
Сили оборони ліквідували 1030 російських загарбників, знищили 26 артсистем та 22 одиниці бронетехніки.

07:58
Сили оборони відбили російські атаки на шести напрямках, найбільше на Авдіївському – 18. Впродовж доби відбулося 73 бойові зіткнення.

07:39
У Сенаті США призначили голосування за нову допомогу Україні. Покликали виступити Зеленського.

06:59
Білий дім: США припинять постачати зброю Україні, якщо закінчаться гроші. Це дозволить Путіну перемогти.

06:58
Крим атакували невідомі безпілотники. Вибухи у Феодосії та Керчі, зникло світло.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live