Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

04.12.2023

23:32
ЗСУ: Зафіксовано випадки, коли росіяни добивають дронами своїх поранених — аби запобігти потраплянню в полон.

22:55
ГУР: Дружина Буданова та офіцери пройшли курс лікування після отруєння, триває розслідування.

22:23
Пізно ввечері 4 грудня Росія знову запустила по Україні "шахеди": є влучання в Харківській області.

22:06
Схеми: Нардеп від ОПЗЖ Борт пробув у "триденних" відрядженнях в Угорщині два місяці. Зустрічався з нев'їзним до України соратником Орбана.

21:15
Посли Європейського Союзу 5 грудня розпочнуть обговорення пропозиції про початок переговорів щодо вступу України до блоку.

21:07
Зустріч Умєрова і Столтенберга: обговорили останні події на полі бою, нагальні військові потреби Сил оборони і питання вступу України в НАТО.

20:19
Газета Times заявила, що Велика Британія постачила Україні новітні багатоцільові керовані ракети Martlet.

20:10
Представник ГУР Юсов розповів про наслідки шторму для російських оборонних споруд і про плани України скористатись цим.

19:12
За клопотанням Офісу генерального прокурора, для потреб Збройних Сил України передали викрадене авіаційне обладнання.

18:30
У Кривому Розі вдруге за день прогримів вибух.

18:03
Контрнаступ. За даними WP, Штати виступали за зосередження ЗСУ на просуванні на півдні, щоб відрізати РФ від Криму, але Київ наполіг на іншій стратегії – Залужний вважав, що величезна протяжність фронту стане проблемою для Росії.

16:22
Зеленський: Україна почала виробляти шість САУ "Богдана" на місяць. Отримали нову ППО.

15:54
Найбільший німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на постачання Україні 155-міліметрових артилерійських снарядів на суму близько 142 млн євро.

15:35
Командувач багатонаціональним Північно-східним корпусом НАТО, генерал-лейтенант Юрген-Йоахім фон Зандрарт заявив, що російська армія, попри війну в Україні, відновлює свої бойові можливості, що загрожує Балтійському регіону.

14:49
Повітряне командування "Південь" оприлюднило відео, як українські зенітники знищили у ніч проти 4 грудня шість Shahed-136/131 та розвідувальний безпілотник Supercam.

13:25
Білий дім: Гроші для України закінчаться до кінця року, відмова Конгресу поставить її на коліна.

13:24
У Повітряних силах розповіли про тактику росіян під час масованої атаки Shahed-136 на Київ 25 листопада та пояснили, чому російські військові постійно обстрілюють аеродром у Старокостянтинові на Хмельниччині.

12:39
Мобілізація в Україні. У Раді розповіли про підготовку низки змін.

11:36
У ЗСУ підтвердили ліквідацію російських окупантів, які розстріляли українських військовополонених під Авдіївкою. Водночас представник ГУР Андрій Юсов не може сказати те саме.

11:33
ЗСУ: Тривоги через МіГ-31К поки що будуть. Але якщо загрози немає, то сигнал не оголошуватимемо.

11:26
ЗСУ отримають "довгі" ракети Нептун. Також будуть оновлені системи ППО С-300 та Бук.

10:46
Удар по університету Шевченка у Києві 31 грудня 2022 року: СБУ взяла навідника, йому загрожує довічне.

09:54
У тимчасово окупованому Луганську вночі пролунали вибухи, співрозмовники LIGA.net на місцях повідомили, що найгучніше було у Східних кварталах. Палає одна з нафтобаз міста.

09:44
Бійці 67 окремої механізованої бригади ЗСУ показали фрагменти боїв північніше Авдіївського коксохімічного заводу та ліквідації штурмових груп російських окупантів.

09:34
РФ почала фарбувати "шахеди" в чорний колір із балончика. Летять на швидкості 100-200 км/год.

08:29
Протягом минулої доби російські окупанти наступали на всьому фронті: від Куп'янського до Запорізького напрямку. Сили оборони знищили ворожий зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир".

08:03
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

07:28
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що 6 грудня прилетить до Вашингтона, щоб переконати американських союзників у необхідності посилення військової та фінансової підтримки України.

06:57
Міністерство оборони заявило, що хтось створює фейкові акаунти очільника відомства Рустема Умєрова для "збору інформації від громадян України". На ці облікові записи Міноборони просить надсилати скарги.

06:24
У ніч проти 4 грудня Росія атакувала Україну групами ударних безпілотників, у Хмельницькій області лунали вибухи. Працювала ППО у Старокостянтинові.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live