Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.12.2023

23:48
Херсон перебуває під вогнем російських окупантів. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації.
"Херсон просто зараз… Місто під щільним вогнем російських окупаційних військ. Залишайтеся у безпечних місцях!" – написав він.

22:47
МЗС Польщі вручило ноту тимчасовому повіреному у справах РФ з офіційною вимогою пояснити інцидент із порушенням повітряного простору країни російською ракетою.

22:07
Україна за підтримки ще 30 країн звернулася щодо проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН через здійснену  Росією масовану ракетну атаку на територію України.

22:06
Росіяни під час масованого ракетного удару поцілили у пологовий будинок у Дніпрі, проте увесь медперсонал та пацієнтки вижили, бо після початку тривоги одразу пішли до укриття. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

21:13
Президент США відреагував на масовану атаку РФ. "Мета Путіна залишається незмінною: він прагне знищити Україну та підкорити собі її народ. Його необхідно зупинити", – заявив Байден.

21:06
В Авдіївці президент Володимир Зеленський відвідав передовий контрольно-спостережний пункт 110 ОМБр. Голова держави поспілкувався з захисниками та подякував їм за високий бойовий дух, а також розпитав військових про основні потреби – найчастіше бійці згадували необхідність поповнення особового складу та засоби радіоелектронної боротьби.
"Водночас бійці зазначили, що забезпечення дронами останнім часом значно покращилося", – підсумовують у пресслужбі президента.

20:28
Служба безпеки України повідомила бізнесмену Євгену Черняку про підозру в пособництві Росії.

19:20
Британія відправляє в Україну ще приблизно 200 ракет ППО для захисту цивільного населення та критично важливої інфраструктури від дронів та бомбардувань РФ.

18:53
Голова дипломатії ЄС запевнив очільника МЗС, що Євросоюз вживає заходів задля прискорення доставлення обіцяної кількості артилерійських снарядів.

18:30
Президент Володимир Зеленський відвідав позиції українських захисників зі 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка в Авдіївці.

17:51
Через повномасштабне вторгнення в Україну Росія зазнала величезних людських і матеріальних втрат, і її армія вийде з конфлікту ослабленою, заявив голова спеціального штабу допомоги Україні в Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг.

17:39
Генсек Альянсу заявив, що "НАТО зберігає пильність" у зв'язку із "ракетним інцидентом у Польщі".

16:44
Дії ексзаступника міністра оборони та екскерівника департаменту Міноборони завдали збитків у сумі 11,236 млн грн, а ЗСУ — в розмірі понад 693 000 грн.

16:33
Російські загарбники вдарили по місту Сміла у Черкаській області – російська ракета влучила по приватних будинках, є постраждалі. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба.
За попередньою інформацією, постраждало шестеро людей, одна у важкому стані, а також пошкоджено 12 приватних будинків.

16:17
Перша група льотчиків Повітряних сил ЗСУ закінчила етап навчання на F-16 у Великій Британії і буде спрямована на завершення тренувань до Данії. Після завершення льотчиками всієї тренувальної програми Україна отримає довгоочікувані винищувачі.

16:08
Польща визнала, що на її територію залетіла ракета РФ. Polsat: Можливо Х-101 чи Х-22.

15:27
Координаторка ООН в Україні "найрішучішим чином" засуджує "огидну хвилю нападів Росії на населені пункти України за останні кілька годин, яка залишила після себе сліди руйнувань, смертей та людських страждань".

15:14
Ту-22М3 запустили по Українi ракети Х-22. Вибухи під Черкасами та в Сумах.

15:07
Міністр оборони України Рустем Умєров вважає, що, ймовірно, ракетні атаки на Україну, як сьогодні, можуть повторитися, бо у Росії є великий запас ракет.

14:26
За підрахунками журналістів, масована атака на Україну вночі та зранку 29 грудня може коштувати Росії $1,273 млрд.

14:22
"У Києві не мобілізують, усі гуляють". Розвідка попереджає про нову хвилю ІПСО від росіян.

14:18
Під час удару Росії по Українi в Польщі впала ракета. Дуда збирає термінову нараду.

13:51
Ріші Сунак заявив, що атаки на міста України показують, що Путін не зупиниться ні перед чим, щоб досягти своєї мети.

13:30
Велика Британія переймає керування Силами швидкого реагування від Німеччини, яка очолила ці сили у 2023 році.

12:51
Через масований ранковий обстріл пошкоджені електромережі, у чотирьох областях - відключення.

12:19
Лідери низки країн відреагували на масовану атаку на Україну. Бріджіт Брінк наголосила на важливості негайного надання Україні фінансування на тлі російських обстрілів.

12:10
За рік повномасштабної війни віра українців в те, що через 10 років Україна буде успішною країною у складі Євросоюзу, зменшилась - КМІС

12:02
Мобілізація. Глава МВС Естонії: Для видачі чоловіків Україні потрібна окрема угода країн.

11:59
Зведення удару по Україні. Прильоти у Києві, Дніпрі, Харкові, Львові та Одесі.

06:51
У ніч проти 29 грудня Росія атакувала Україну ракетами та дронами. Вибухи було чути в Одесі, Львові, Черкасах та Харкові.

00:15
Пізно ввечері 28 грудня країна-агресор розпочала чергову повітряну атаку на Україну. Росіяни запустили кілька хвиль дронів-камікадзе. В Одесі уламки збитого дрона влучили в багатоповерхівку і викликали пожежу.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live