Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

26.12.2023

23:56
Російські окупанти не захопили Синьківку у Харківській області, населений пункт повністю контролюється ЗСУ. Про це повідомив глава Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час пресконференції.

23:12
Російські окупанти завдали удару по залізничному вокзалу у Херсоні, під удар потрапив евакуаційний потяг. Пасажири херсонського поїзда дісталися до Миколаєва автобусами, повідомляє Укрзалізниця.

21:59
26 грудня у Феодосії у тимчасово окупованому Криму з акваторії морського порту вийшли два військові кораблі російських загарбників. Про це повідомив кореспондент проєкту Радіо Свобода "Крим.Реалії".

"Це сталося за кілька годин після того, як українські військові завдали удару по порту й десантному кораблю "Новочеркаськ" Чорноморського флоту Росії, що був там розташований", – повідомляє видання.

21:44
Командувач ВМС розповів про наслідки успішних ударів українських сил по російському флоту: Спроможність флоту РФ щодо висадки десанту зменшилась до батальйону.

21:31
Російські загарбники впродовж доби здійснюють обстріл Херсона та області. Окупанти завдали удару по залізничному вокзалу в місті, повідомив президент Володимир Зеленський. Станом на 21:12 відомо про загибель поліціянта, поранення отримали двоє цивільних, двоє правоохоронців та декілька працівників Укрзалізниці.

21:06
Зеленський про "мобілізаційний" законопроєкт: Має обговорюватись і ухвалюватись не кулуарно. Люди мають розуміти мотиви нових правил і вимог.

20:56
Встановлення факту набуття громадянства іншої держави потребує підтвердження належними та допустимими доказами, заявили у Вищій раді правосуддя.

20:34
Російська армія понад дві години обстрілює Херсон, використовуючи різні види озброєння. В Херсонській ОВА звернулися до місцевого населення із закликом не виходити на вулицю.

20:22
Українські захисники знищили рідкісну російську бойову машину підтримки танків "Термінатор" на Авдіївському напрямку, повідомили у роті ударних БпЛА 110 окремої механізованої бригади.

19:49
Після брехні про "повне взяття" Мар’їнки росіяни сьогодні продовжують накривати місто вогнем, розповів речник ЗСУ.

18:31
Залужний: Наша чітка позиція – звільняти строковиків, зараз вони вже не потрібні.

17:54
Українські захисники знищили дві російські керовані авіаракети Х-59 у Дніпровському районі Дніпропетровській області, повідомляє Повітряне командування "Схід".

17:14
Головнокомандувач ЗСУ вважає, що наразі важко спрогнозувати скільки ще необхідно завдати втрат Росії, щоб вона відмовилася від своїх планів.

17:00
Головнокомандувач ЗСУ вважає, що військо мають поповнювати чоловіки, які можуть виконувати бойові завдання та пройшли військовий вишкіл.

16:55
Розвиток військової техніки веде до того, що характер війни постійно і динамічно змінюється, і щоб перемогти, ЗСУ необхідно діяти відповідно до цих змін, сказав на брифінгу Валерій Залужний.

16:37
Українські захисники продовжують утримувати позиції на півночі Мар'їнки Донецької області, проте цього міста більше не існує. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час пресконференції.

15:57
Якщо вимога про ротацію військових раз на шість місяців буде введена, її виконання може скоригувати реальна ситуація на фронті, сказав головком ВСУ Валерій Залужний.

15:03
Удар по "Новочеркаську" знищив не тільки сам корабель, але й пошкодив портову інфраструктуру та судна забезпечення, що були поблизу, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

13:38
Шестеро українських льотчиків закінчили початкову навчальну програму у Великій Британії, яка спрямована на підготовку до керування винищувачами F-16.

13:15
"Ті, хто вважає, ніби війна зайшла в глухий кут, помиляються. Вони не помітили, що за чотири місяці знищено 20% Чорноморського флоту Росії", - заявив міністр оброни Британії. 

12:55
Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому окрему увагу було приділено виробництву українських безпілотників

12:52
Мобілізація, підготовка та активна оборона. Секретар оборонного комітету ВР про війну-2024.

12:52
Знищення ВДК "Новочеркаськ" у Феодосії. З'явилося фото того, що залишилося від корабля.

12:51
ЗСУ дронами за тиждень знищили десятки одиниць техніки та сотні опорних пунктів — зведення.

12:37
Якби Захід наважився передати Україні більше далекобійної зброї, Росія не змогла б використати Крим як базу для атак на громадянську інфраструктуру, вважає колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Годжес.

12:32
"Аж жарко сюда!": у мережі з'явилося відео моменту влучання по ВДК "Новочеркаськ"

11:06
У Києві на дорогах з'явилися блокпости із військовими. Адміністрація.

10:08
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свободи заявив, що на борту знищеного вночі великого десантного корабля армії РФ "Новочеркаськ" однозначно були боєприпаси.

09:59
Президент Литви припустив, що Росія може напасти на НАТО. Все залежить від допомоги Українi.

09:30
Мобілізація 500 000 потрібна для поповнення втрат за рік та нових підрозділів – нардеп.

08:33
Місцева влада активно сприятиме мобілізації: що пропонують в новому законопроєкті.

08:32
У новому законопроєкті про мобілізацію уточнили та розширили перелік осіб, які мають право на відстрочення.

08:30
Мобілізація. Міноборони пропонує низку покарань за ухилення від обліку та служби.

07:51
Генштаб: РФ атакує на всьому фронті, найжорстокіші бої поблизу Авдіївки та Кремінної.

07:17
Мобілізація. У новому законі буде порядок роздачі повісток та обмеження прав ухилянтiв.

07:15
ЗСУ: Корабель "Новочеркаськ" було знищено крилатими ракетами. Била тактична авіація.

06:34
Феодосія. Авіація ЗСУ знищила великий десантний корабель "Новочеркаськ".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live