Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.12.2023

23:45
Міноборони Британії показало відео з Авдіївки: наголосило, що останні штурми окупантів призвели до зростання жертв серед росіян на 90%.

22:40
Росія знову запустила "шахеди": вже є прильоти в Херсоні, загроза для ще п'яти областей.

22:22
Мінфін США ввів санкції проти фігурантів з Ірану, Малайзії, Гонконгу та Індонезії, яких звинувачують у забезпеченні виробництва іранських дронів.

21:27
У Польщі суд визнав винними 14 громадян Росії, Білорусі та України у шпигунстві на користь Росії. Ще двох обвинувачених із цієї групи судитимуть на окремому процесі.

21:08
Президент Володимир Зеленський заявив, що українське виробництво планує випустити мільйон безпілотників та збільшити кількість артилерії наступного року.

21:02
ГУР: Зараз Росія виробляє більше ракет, ніж до великої війни. Але для накопичення - мало.

20:14
Зеленський про нападки Безуглої на Залужного: Він мій представник, немає часу на Facebook.

20:09
Президент заявив, що наразі ситуація в Україні відрізняється від тогорічної й хоч виклики непрості, однак потрібно боротися за перемогу.

20:07
Президент прокоментував можливе обрання новим президентом США Дональда Трампа та зазначив, що це може мати вплив на допомогу Україні

19:53
Зелений проти мобілізації жінок. Закон про призов з 25 років готовий підписати.

19:33
Зеленський: Сигнали щодо часткового вступу України до НАТО – чесно кажучи, маячня.

19:28
Зеленський розповів про стосунки із Залужним: Робочі, бути головкомом — честь. Потрібен план.

19:10
Зеленський: Я не можу змінювати команду, тоді буде менше допомоги та ППО. Станемо слабшими.

18:53
Зеленського запитали, чи буде війна на роки. Сказав, що "ніхто не знає", а те, що висловлюють зараз із цього приводу партнери, - це лише думки.

18:26
На пресконференції за підсумками 2023 року президент розповів про додаткові кілька систем Patriot, які будуть захищати Україну взимку.

18:22
Зеленський про мобілізацію: Залужний і Генштаб запропонували призвати ще до 500 000 людей.

17:22
Головнокомандувач армією Бельгії Мішель Гофман вважає, що в майбутньому Росія може відкрити другий фронт у Європі та напасти на Молдову чи країни Балтії, адже вже поставила економіку країни на військові рейки.

16:47
Ердоган після зустрічі з Орбаном прогнозує гальмування вступу України та Молдови до ЄС.

16:22
Українські захисники знищили керовану авіаракету Х-59 у районі Дніпропетровської області. Про це повідомляє Повітряне командування "Схід".

16:11
В ООН назвали "масштабним провалом" те, що Росія не змогла захистити від себе цивільне населення на тимчасово окупованих РФ територіях. Голова офісу з прав людини заявив, що в ООН підтвердили вже 10 000 випадків загибелі цивільних в  Україні.

14:18
За даними СБУ, викрили мешканця Київщини, який поширював російські наративи про "єдину московську церкву" в Україні та написав заяву до диктатора Путіна, щоб отримати громадянство.

13:44
Під Авдіївкою росіяни змінили тактику. Штурми піхотою та технікою стали масовішими.

12:46
Речник Міноборони Ілларіон Павлюк заявив, що рекрутинг не буде дорівнювати мобілізації, оскільки є сервісом для добровольців. Водночас це не означає, що "воювати будуть тільки ті, хто хоче"

12:11
На Куп'янському напрямку в багатьох підрозділах російських окупантів зафіксовано спалах так званої "мишачої лихоманки". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

11:22
Більшість американців дотримуються думки, що їхня країна має продовжувати підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії. Про це свідчать результати опитування, проведеного Harvard CAPS-Harris.

11:22
Росія запускає "шахеди" по Дніпру. У Києві їх збиває бойовий катер ВМС.

11:19
За державну зраду 15 років тюрми отримав агент-спецпризначенець Федеральної служби безпеки РФ, котрий хотів завербувати співробітницю Служби безпеки України.

10:33
Російський Дубненський машинобудівний завод не зміг виконати держзамовлення і виготовив 61 з 80 необхідних ракет Х-32, терміни виконання продовжено до кінця грудня. Про це повідомив партизанський рух Атеш.

09:54
Армія Росії продовжує зазнавати величезних втрат — мінус 1140 осіб за добу.

09:52
Авдіївка. Bradley 47 бригади "косить" позиції росіян у районі залізницi точним вогнем.

09:51
Сирський: РФ хоче наступати на Часiв Яр, Слов'янськ і Краматорськ. Втрати у тисячах людей.

08:00
Командир Азову "Редіс": Війна на роки. Вибір – брати зброю до рук чи працювати на оборону.

07:59
Україна нарощує виробництво дронів через дефіцит снарядів, у нас менше ресурсів — МО.

07:57
Дрони-камікадзе. Приблизно 60% не досягають цілей, про це свідчить досвід України – союзники.

07:27
Генштаб: Росія наполегливо атакує Авдіївку та Бахмут, загострення біля Роботиного

00:09
Росіяни запустили по Україні дрони-камікадзе типу Shahed, у низці областей оголошено повітряну тривогу. Про це повідомляють Повітряні сили.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live