Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.12.2023

23:25
Спочатку про полон шести українських воїнів-прикордонників заявили ресурси російських окупантів. Вони ж у пропагандистських цілях опублікували допити полонених.
Джерело LIGA.net у Силах безпеки та оборони підтвердило, що українські захисники дійсно перебувають у полоні. Згодом представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко відповів нам, що у відомстві знають про цих полонених, та розповів, що слід зробити їхнім родичам.

20:27
Президент Володимир Зеленський провів майже тригодинне засідання Ставки й анонсував збільшення систем протиповітряної оборони для України.

16:08
Атака "шахедів": відео перших хвилин після влучання у Херсоні, під ударом медзаклад.

13:03
У Таганрозі пролунав вибух, росіяни підняли бойові гелікоптери. У тимчасово окупованому Донецьку, імовірно, повторно прилетіло по нафтобазі у Будьонівському районі.

11:34
CNN: Захід боїться, що без допомоги Україна повоює кілька місяців. Це – найкращий сценарій.

10:51
Партизани з "Маріуполь спротив" заявили, що підірвали машину, в салоні якого перебував російський офіцер кавказьких підрозділів. Фотодокази опублікували у Telegram.

10:13
Контрнаступ у 2024 році буде таким, яким його задумував Залужний на 2023-й, пише німецьке видання Welt.

09:34
Постпред Литви у ЄС Арнольдас Пранцкевічюс натякнув, що Угорщині треба вийти з блоку, оскільки її цінності не збігаються з цінностями інших країн-членів.

08:08
У ніч проти 16 грудня Росія спрямувала на Україну 31 дрон-камікадзе типу Shahed, повідомили у Генштабі ЗСУ. Сили протиповітряної оборони збили 30 ворожих БпЛА.

07:41
Генштаб: Ворога наступає по всьому фронту, масовані штурми Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки.

07:11
Libero пише, що переконати прем'єра Угорщини Віктора Орбана не блокувати початок переговорів про вступ України до Євросоюзу змогла його італійська колега Джорджа Мелоні.

06:44
У Курській області країни-агресора вночі лунали вибухи: пошкоджено ЛЕП, вокзал і будинки.

06:18
У ніч проти 16 грудня Росія вшосте за місяць атакувала Київ, цього разу ударними безпілотниками типу Shahed. Внаслідок роботи ППО ніхто не постраждав.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live