Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.12.2023

20:40
США мають чітко заявити, що хочуть перемоги України, це створить потужні передумови для посилення військової допомоги, сказав генерал Годжес. "Коли це стане нашою політикою, тоді більше не буде виправдань щодо постачань ATACMS, танків Abrams або F-16", - вважає він.

19:52
Офіс президента зібрав іноземних послів в аеропорту "Бориспіль" і заявив: це був перший об’єкт, який закрили через початок війни, і буде першим об’єктом, який відкриють.

19:47
Президент Володимир Зеленський повідомив про проведення засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорювали ситуацію на фронті, дії РФ та міжнародну ситуацію наступного року, а також питання мобілізації.

18:42
Кабмін підтримав виділення 18 млн грн на виплати звільненим із полону РФ та сім'ям військовополонених.

18:14
Глава розвідки Естонії: Підписаний Путіним військовий бюджет РФ на 2024 рік дозволяє Росії продовжувати війну проти України з колишньою інтенсивністю.

14:38
Генерал Муженко: Конфлікту Зеленський-Залужний не може бути, всі питання вирішуються особисто.

13:27
Мобілізація та демобілізація. В Україні серйозно спростили проходження медкомісій.

13:03
Президенти Литви, Латвії та Польщі не захотіли робити "сімейне фото" з білоруським диктатором Лукашенком. Кажуть, це було б "лицемірством".

12:13
60% українців, що проживають у західних областях України, вважають, що під час війни правильно суттєво обмежувати себе в розвагах та купівлях. Водночас кияни та жителі деокупованих територій прагнуть до "повноцінного життя" - соцгрупа Рейтинг.

12:11
Кияни, які з грудня мобілізуються до ЗСУ, отримають по 30 000 грн від міста.

12:02
Росіяни показали відео з Північномуйського тунелю після підриву СБУ. Визнали диверсію.

11:44
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук показав, як українські зенітники збили одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 18 ворожих ударних дронів типу Shahed-136 на півдні.

11:43
СБУ влаштувала нову диверсію на залізниці у Бурятії. Підірвали потяг на Чортовому мості — джерело.

11:17
Кабмін затвердив порядок продажу активів, які держава конфісковує у Росії. Аукціони  відбуватимуться за принципом малої приватизації - на Prozorro.Продажі.

11:06
Колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив в інтерв'ю BBC News Україна, що наступ Сил оборони на лівому березі Дніпра має стратегічний успіх і є однією з найскладніших операцій.

11:00
ЗСУ можуть отримати ЗРК "Корал". Має бити на десятки кілометрів і знищувати балістику.

11:00
Президент Зеленський заявив, що зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу, який не дав бажаних результатів через постійну нестачу зброї та сухопутних сил.

10:25
"Ми не досягли бажаних результатів. І це факт". Зеленський висловився про наступ ЗСУ.

10:24
Кримський міст. Оборонну лінію росіян пошкоджено штормом.

10:22
Україна має стати у стратегічну оборону з контрударами. Так вважає генерал Муженко.

08:34
Генштаб: РФ наступає на шести напрямках, жорстокі бої за Авдіївку та Роботине.

08:32
Над Україною збили 18 "шахедів" та одну ракету Х-59. Але були й прильоти.

08:13
У перший день зими армія Росії втратила 1280 людей, 13 танків та 83 одиниці техніки, повідомили у Генштабі ЗСУ

07:12
Поліціянтку, яка торік "здавала" окупантам співробітників Служби безпеки України у селищі Дворічне на Харківщині, засудили до 15 років тюрми

06:54
Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україна потребує посилення засобів ППО, зміцнення критичної енергетичної інфраструктури та резервного обладнання цієї зими. Водночас для цього Конгрес має ухвалити додаткове фінансування

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live