Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.07.2023

22:26
Окупанти вдарили керованими авіабомбами по Зміївці Херсонської області, загинула 70-річна жінка, повідомляє голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін.

22:17
За уточненими даними, внаслідок удару росіян по Харкову загинув працівник цивільного підприємства, повідомив голова ОДА. Після 22:00 окупанти знову розпочали обстріл міста.

21:50
Переговори з Путіним щодо припинення війни проти України неможливі, тому необхідно робити все, щоб Україна перемогла, вважає глава МЗС Німеччині Анналена Бербок.

20:50
Командир бригади "Азов" підполковник Денис "Редіс" Прокопенко вперше після повернення з російського полону зустрівся з особовим складом.

20:01
В адміністрації президента Джо Байдена підтвердили, що США дозволять європейським країнам розпочати навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 (CNN).

19:26
Окупанти завдали чергового удару по Харкову, повідомив голова ОДА Олег Синєгубов. Профільні служби виїхали на місця ударів, дані про пошкодження та постраждалих уточнюються.

19:17
Тяжкі бої проти російських окупантів тривають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, там за добу сталося 20 бойових зіткнень, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

17:39
Південна Корея надасть Україні додаткове обладнання для розмінування (Reuters).

17:05
 "Остання сигарета російського окупанта на нашій землі": на Мар'їнському напрямі було ліквідовано штурмову групу ворога, відео з дрона спостереження показала Полтавська окрема бригада ТрО ЗСУ.

16:14
Стратком ЗСУ підтвердив, що Сили оборони знищили склад ракетного озброєння росіян у тимчасово окупованому Ювілейному Луганської області.

14:56
Сили оборони на півдні за тиждень потопили 10 човнів з російськими диверсантами.

14:05
З Одеси вийшло останнє судно у рамках зернового коридору.

13:20
На територію Білорусі зайшло кілька сотень вагнерівців. Така кількість не створює загрози для України, але цих найманців можуть використати для створення провокацій.

12:59
Міністерка фінансів США заявила, що припинення війни – це найкраще, що можна зробити для глобальної економіки.

12:04
Сили оборони України зберігають ініціативу біля Бахмута, але росіяни окопуються в самому місті і стягують туди елітні підрозділи.

11:42
У Луганську пролунали вибухи. У Маріуполі та Бердянську теж гучно.

11:40
Росія значно активізувала використання полонених для пропаганди, заявили в Страткомі ЗСУ. Кажуть, що це не збільшення кількості полонених, а саме збільшення виготовлених "матеріалів впливу".

11:15
У ЗСУ заявили про просування на Бердянському напрямку.

09:50
Мер Краматорська показав наслідки нічного обстрілу. Є руйнування, але без жертв.

08:56
У Харкові вночі сталося два "прильоти" в центральній частині міста. Ще дві ракети вибухнули в повітрі.

08:50
Росія вдарила по Запоріжжю. Постраждав об'єкт інфраструктури, одна людина поранена.

08:18
Втрати Росії за добу: ЗСУ ліквідували 500 окупантів, 18 одиниць артилерії та п'ять танків.

07:19
У Криму неспокійно: окупанти заявили на "атаку безпілотників" на Севастополь.

06:57
Генштаб опублікував ранкове зведення з фронту: за добу відбулося 39 бойових зіткнень з ворогом.

06:56
WP заявила, що найбільша перешкода для контрнаступу України – глибокі мінні поля. Україна отримала тільки 15% потрібної техніки для розмінування.

00:22
У Краматорську "прильоти" – сирену дати не встигли.

00:05
Міністр оборони Британії: У наступні три-чотири роки Путін ще може завдати удару.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live