Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

21.06.2023

22:52
НАТО розглядає варіант розміщення у Румунії навчальної бази для тренувань українських пілотів на винищувачах F-16 (Politico).

21:59
Глава МЗС Британії Клеверлі заявив, що Лондон "дуже підтримає", якщо Україна зможе пройти через спрощений процес вступу в НАТО.

21:25
Українські розвідники з 225 батальйону 127 бригади тероборони під Бахмутом взяли в полон трьох окупантів без жодного пострілу. Бійці зробили так, що росіянин сам привів у полон двох своїх.

21:24
У Львові попрощалися з Героєм України, полковником Держприкордонслужби Ігорем Дашком. Він загинув 9 квітня 2022 року під час боїв за Маріуполь, коли підірвав себе разом із радіостанцією, аби вона не потрапила до рук російських окупантів.

20:59
Болгарія готує військову допомогу для України - безпосередньо зі своїх складів. Деяким "речам" по 30-40 років, але все це справне.

20:39
Україна розраховує отримати запрошення вступити до НАТО з "відкритою датою" у липні під час саміту Альянсу у Вільнюсі, сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак.

19:55
На засіданні РНБО можуть бути кадрові рішення через зачинені укриття - Данілов.

19:20
Генштаб повідомив, що протягом доби російські окупанти безуспішно намагались наступати в районі села П’ятихатки Запорізької області, яке ЗСУ звільнили від росіян 18 червня, і ще на п’яти східних напрямках фронту.

19:17
Олексій Резніков у розмові з головою міноборони Ізраїлю Йоавом Галлантом обговорив з ним співпрацю з питань протидії іранським дронам.

18:27
Військові контррозвідники СБУ знищили 21 одиницю техніки окупантів

18:26
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів онлайн-зустріч із представниками єврейських організацій, єврейської громади та ізраїльських ЗМІ, під час якої закликав сприяти посиленню військової допомоги Україні з боку Ізраїлю.

18:10
Росія становитиме загрозу для Європи доти, "доки російське суспільство не зміниться", заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

18:03
Мар'їнка. Росія чинить "шалені" спроби атак, підтягує резерви, але ті зазнають втрат, повідомляють у ЗСУ.

17:35
Сили оборони ведуть наступальні дії в Запорізькій та частково в Донецькій областях – тривають важкі бої "буквально за кожен метр землі", але у ЗСУ є просування, повідомив речник ЗСУ Шершень.

17:28
Через підрив росіянами греблі Каховської ГЕС легкі протипіхотні міни може рознести течією по всіх узбережжях Чорного моря, заявив глава програми ООН з розмінування в Україні Пол Хеслоп.

16:33
Латвія завершує підготовку всіх своїх гелікоптерів для відправлення в Україну, сказав прем'єр-міністр країни Криш'яніс Каріньш.

16:23
Зеленський: Перші винищувачі F-16 можуть прибути до України вже за шість-сім місяців.

16:00
Росіяни активно використовують ДРГ на Куп'янському напрямку, концентрують війська – глава ОВА.

15:54
Ташева повідомила, що після деокупації Криму з території півострова почнуть виселяти росіян, які незаконно оселилися там після 2014 року, проте вигнати громадян РФ колективно не вийде - будуть окремі рішення щодо кожного.

15:21
Після того як у Криму почалися вибухи, з півострова не надто масово, але виїжджають росіяни, а заповненість у готелях становить 1%, повідомила Ташева.

14:46
Зеленський відповів Путіну про "ганьбу єврейського народу": Він король антисемітів після Гітлера.

14:40
Зеленський: Путін не готовий застосувати ядерну зброю, боїться за своє життя.

14:31
СБУ склала список партій та організацій Росії, з якими заборонено будь-яку співпрацю: наразі їх там 13.

14:22
Контрнаступ. Зеленський наголосив – заморожування війни не буде, "це безперспективно".

14:13
Зеленський про наступ ЗСУ: Ми просуватимемося так, як вважаємо за потрібне. На кону життя.

14:08
Один "шахед" не долетів до цілі, можливо, у нього просто закінчився бензин – Нацполіція.

13:40
Німеччина передала ЗСУ високоточні боєприпаси. Ймовірно, йдеться про SMArt 155 – список допомоги.

13:33
Сватівський напрямок. Дрон роти "Ахіллес" влучив у російський ЗРК "Тор-2М".

13:24
Макрон заявив, що SAMP-T вже нібито захищає небо України. ЗСУ: У нас немає такої інформації.

12:20
Бійці 3 ОШБр зачистили ворожі позиції й стали вести вогонь з них же по окупантах.

11:41
"Бігав з автоматом у Києві". Буданов особисто брав участь у багатьох операціях — The Economist.

11:15
Буданов: Ядерного удару не буде, ідіотів там не так багато. При всій моїй неприязні до РФ.

11:15
Лубiнець: Угорщина порушила міжнародне право, забравши наших полонених. Це операція Росії.

10:02
Партизани отримали списки кораблів та особового складу "Азовського військово-морського району" окупантів.

09:40
Буданов про вибухи на території РФ: Дрони над Кремлем показали, що їхня оборона — бутафорія.

09:35
Росія будує оборону на межі Криму та Херсонської області.

09:16
За інформацією Генштабу ЗСУ, підрозділи зі складу окупаційної 83 десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ РФ отримали завдання на висування в район Кліщіївки Донецької області для того, щоб поміняти на позиціях окупантів з 31 десантно-штурмової бригади, які зазнали значних втрат у боях із Силами оборони України.
"Під час переходу окупантів на першу лінію оборони українські воїни завдали по них вогневого ураження, внаслідок чого багато окупантів загинули або були поранені. Поранених російських десантників за допомогою гелікоптерів евакуювали в Ростов-на-Дону. Через нестачу місць окупантів перемістили до вантажних автомобілів та вивезли до Новочеркаська, де лікувальні заклади теж переповнені”, – розповів представник Генштабу.

08:42
Сили оборони продовжують стримувати тиск російських військ на Лиманському і Бахмутському напрямах.
За даними Генштабу, особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку – у районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області.
"У напрямку Білогорівка – Шипилівка були наступальні дії, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – повідомив речник Генштабу.

08:41
Сили оборони продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
"На напрямках Новоданилівка – Роботине, Мала Токмачка – Вербове, Вільне поле – Макарівка мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", – сказав представник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

08:10
Повітряні сили: Українська ППО збила шість "шахедів" на Хмельниччині.

08:07
Пентагон переоцінив військову допомогу Україні на $6,2 млрд. Ці гроші підуть на нові пакети зброї для ЗСУ.

06:55
Минулої доби російські окупанти проводили наступальні дії біля Кремінної, на півночі Бахмута і в районі Авдіївки. Упродовж доби сталося 40 бойових зіткнень, повідомив Генштаб ЗСУ.

06:29
Будівля Головного управління розвідки Міноборони двічі зазнавала ракетних ударів – у березні 2022-го та у травні 2023 року, про це йдеться у статті Economist, присвяченій начальнику ГУР Кирилу Буданову.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live