Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

06.05.2023

17:58
Міноборони підтвердило, що вчора, 5 травня, увечері окупанти вдарили по Бахмуту фосфорними боєприпасами.

17:58
Речник східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий назвав тираду ватажка російської державної терористичної організації Група Вагнера Євгена Пригожина щодо нестачі боєприпасів "повним блефом". Жорсткі бої в Бахмуті тривають.

17:11
Загиблим під час вибуху в автомобілі російського письменника-пропагандиста Захара Прилепіна виявився окупант із батальйону "Оплот" Росгвардії.

17:09
Україна повернула з полону 42 захисники та трьох захисниць "Азовсталі". Всі вони — бійці Нацгвардії, 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів.

14:52
На Херсонщині fpv-дрон Phoenix підірвав російський комплекс спостереження "Муром-П", що стежив за переміщеннями українських військ.

13:38
Україна отримає близько 20 машин розмінування від швейцарської компанії GCS.

11:32
Окупанти обстріляли Нікополь з РСЗВ "Град" та важкої артилерії, випущено понад 40 снарядів, влучили по підприємству, поранено трьох людей.

11:17
Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський привітав українських військовослужбовців з Днем піхоти та висловив упевненість, що найближчим часом піхотинці піднімуть прапор України над Донецьком, Луганськом та у Криму.

10:54
Вночі Росія атакувала Україну вісьмома іранськими дронами Shahed-136/131, всі їх збили сили ППО.

10:34
Президентка Молдови: Сьогодні ми в безпеці лише завдяки Україні

09:47
Командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив знищення російського "Кинджала".

09:20
Вночі російські окупанти атакували "шахедами" Дніпропетровську область. Сили ППО збили всі ворожі дрони.

07:31
Росія вдарила керованими авіабомбами по Глухову, повідомили в ОК "Північ". Пошкоджено 44 житлові будинки. Попередньо, постраждали п?ятеро осіб.

06:53
Минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника. Збито п'ять ворожих БпЛА типу Shahed-136/131, два БпЛА типу Zala, по одному – "Орлан-10", "Куб" та "Ланцет".
Ракетні війська та артилерія уразили п'ять районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, один засіб протиповітряної оборони та ще п'ять важливих цілей противника.

06:51
Минулої доби російські окупанти продовжували спроби захопити Бахмут та перерізати дорогу до нього, атакували в районі Авдіївки та Мар'їнки, повідомив Генштаб ЗСУ.
Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – відбито близько 50 атак окупантів.
В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, українські війська тримають оборону.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live