Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.05.2023

23:27
11-й санкційний пакет ЄС проти Росії міститиме обмеження проти 90 компаній по всьому світу, які допомагають РФ обходити санкції. Серед них є компанії, зареєстровані в Китаї.

21:17
Папа римський Франциск доручив місію з реалізації своєї ініціативи щодо припинення російської війни проти України провідному італійському кардиналу Маттео Дзуппі, який є близьким до понтифіка.

21:16
Німецький концерн Rheinmetall хоче разом з Укроборонпромом виробляти в Україні бронетранспортери Fuchs.

19:52
Головне управління розвідки Міноборони опублікувало перехоплення телефонної розмови одного з російських окупантів, де він розповідає своїй бабусі, як на Луганському напрямку вбиває мирних українців, включно з жінками та дітьми.

18:29
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що весілля брата зятя глави МЗС РФ Сергія Лаврова в Грузії не відбудеться, родина виїхала з країни.

18:08
Сполучені Штати не підтримують напади на територію Росії. Це також стосуватиметься підтримки надання Україні винищувачів F-16.

18:07
Міноборони заперечує заяву Пригожина щодо  взяття Бахмута: ситуація критична, але ми тримаємося.

16:59
У Росії пригрозили Заходу через рішення стосовно постачання F-16 Україні. В ОП відреагували.

16:06
Біля готелю "Кварліс тба" ("Озеро Кварелі") у грузинській Кахетії проходить акція протесту проти перебування там дочки глави МЗС РФ Катерини Винокурової. Поліція затримує протестувальників.

16:06
У Японії відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

14:58
Тим, хто переконав Байдена підтримати постачання союзниками F-16 Україні, став Блінкен – WP

14:47
Україна розраховує отримати перші винищувачі F-16 вже восени, заявив радник Міноборони у коментарі для Washington Post, розрахованому на західну аудиторію.

13:41
Зеленський у Японії обговорив з прем'єркою Італії навчання українських льотчиків

11:15
Президент Володимир Зеленський прибув до Японії

09:10
У Сполучених Штатів змінюється думка щодо можливості ескалації війни Росії проти України внаслідок надання Києву того чи іншого типу озброєнь, оскільки змінюється ситуація. Основний пріоритет – не допустити початку світової війни, заявив радник із нацбезпеки Джейк Салліван.

08:13
Вночі сили ППО знищили 21 дрон, 18 летіли на Київщину – Повітряні сили.

07:43
Білий дім: Байден скасував відмову на F-16 для України заради майбутнього захисту від агресії Росії.

07:07
Минулої доби російські окупанти продовжували штурмувати Бахмут, атакували дорогу на Костянтинівку, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.
Минулої доби сталося понад 80 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, гарячі бої велися за Бахмут, Мар'їнку та в районах Авдіївки, Степового та Новомихайлівки.

06:39
Президент США Джо Байден оголосить про нову військову допомогу Україні на суму $375 млн, після того як зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським у Хіросімі на саміті G7, повідомляє Politico.

06:13
Нічна атака дронів на Київ. Усі повітряні цілі збила ППО, уламки впали у чотирьох районах столиці – КМВА.

00:59
Дрони-камікадзе над північчю України. ППО відбиває нову "іранську" повітряну атаку Росії.

00:03
Колони російської техніки 24 лютого мали створити картинку безальтернативності здачі України – ГУР

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live