Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

05.02.2023

22:23
Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія підтвердив плани провести перестановки в уряді. Олексій Резніков отримає посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а його нинішню посаду в Міноборони обійме голова ГУР Кирило Буданов.

21:54
Міністр оборони Олексій Резніков дав велике інтерв'ю Українській правді, в якому розповів про хід та результати переговорів з партнерами, про військову допомогу та про свій "комунікаційний провал" в історії з критичними публікаціями щодо Міноборони.

21:22
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо санкцій у ядерній галузі країни-агресора, зокрема ії головної держкомпанії Росатом.

20:23
Росія та Іран продовжують зміцнювати військову співпрацю та погодили створення на території РФ виробництва іранських безпілотників-камікадзе (WSJ).

19:40
Відзавтра українські екіпажі розпочинають навчання з експлуатації танків Leopard, йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

19:07
Найшвидший і єдиний шлях встановлення миру – дати українцям інструменти для "завершення роботи", заявив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

17:35
Україна точно отримає від партнерів тактичну авіацію, обговорюється лише те, які саме це будуть літаки, сказав на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков.

16:35
Глава міноборони Олексій Резніков виділив серед завдань "перезавантаження антикорупційного управління Міноборони", яке "не впоралося із завданнями, покладеними на нього відповідно до законодавства".

16:33
Міністр оборони Олексій Резніков сказав на брифінгу, що готовий залишити свою посаду, тільки-но таке рішення ухвалить верховний головнокомандувач президент Володимир Зеленський.

13:52
Головний дипломат Євросоюзу заявив, що "замучена Росією" Україна зробила свій історичний вибір і будуватиме своє майбутнє в ЄС.

12:21
Комплекси SAMP/T. Українські військові уже поїхали до Європи на навчання.

11:19
Головного дипломата ЄС спитали, чи потрібно надати Україні військові літаки. Він відповів: "Побачимо, що буде в майбутньому. Поки що це питання не стоїть на порядку денному".

10:52
Медики дістали гранату ВОГ з тіла пораненого бійця.

10:22
Росія вночі вдарила ракетами по Дружківці, там є поранені та руйнування.

09:25
Внаслідок ракетного удару по Харкову поранено троє цивільних.

09:21
Британська розвідка вважає, що Бахмут стає дедалі більш ізольованим від маршрутів постачання ЗСУ.

08:52
Втрати Росії за 4 лютого становлять близько 700 військових, два танки, шість артилерійських систем, два засоби протиповітряної оборони

08:41
Росіяни завдали ракетного удару по центру Харкова. За попередньою інформацією - одна чи дві ракети С-300.

08:22
Протягом 4 лютого стало відомо про чотирьох жителів Донеччини, убитих росіянами: трьох у Бахмуті та одного у Ямполі. Ще 11 людей в області дістали поранення.

07:57
Резніков заявив, що потреби Сил оборони України в безпілотниках вимірюються сотнями тисяч.

07:45
До 600 російських мобілізованих окупантів відмовилися брати участь у бойових діях в Україні, і їх повернули на територію Росії.

06:45
В ISW вважають, що у Росії недостатньо сил для наступу на Запоріжжя.

06:33
Шольц заявив про консенсус щодо невикористання Україною західної зброї на території РФ.

00:13
Експрем'єр Ізраїлю розповів, про що три години говорив з Путіним у Москві на початку повномасштабної війни - диктатор РФ тоді запевняв його, що нібито не планує вбивати Зеленського.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live