Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

03.02.2023

22:42
В США вперше оголосили про передачу Україні конфіскованих активів, вилучених у російського олігарха. Генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що конфісковані в США санкційні активи російського олігарха Костянтина Малофєєва передадуть Держдепартаменту для підтримки народу України.

21:41
США виділяють Україні новий пакет військової допомоги на $2,2 млрд.

20:35
США справді мають намір передати Україні бомби GLSDB із системою самонаведення, сказав на брифінгу речник Пентагона генерал Пет Райдер.

19:29
Окупанти продовжують наступати і зазнавати значних втрат на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

17:37
Президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками саміту України та ЄС заявив, що "здавати Бахмут ніхто не буде, боротимемося, скільки зможемо".

17:27
У Херсоні внаслідок російського обстрілу згорів гіпермаркет "Епіцентр".

17:01
"Нам потрібні винищувачі". Кличко дав інтерв'ю німецькому Bild, стоячи у вирві від "Кинджала"

16:25
ВАКС конфіскував титановий кар'єр у Дніпропетровській області у російського олігарха Шелкова.

16:18
Петиція про повернення всім військовослужбовцям премій у розмірі 30 000 грн набрала необхідні 25 000 підписів, тепер її має розглянути Зеленський.

16:15
Уряд Норвегії вирішив замовити у Німеччини 54 танки Leopard 2 для зміцнення національної оборони.

15:59
Росіяни зосереджені на сході, але можуть завдати несподіваного удару на півдні – речниця ЗСУ

15:56
Речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що слова російського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія нібито знову стикається з "погрозами німецькими танками", як у Другу світову війну, є "абстрактними історичними порівняннями".

15:32
Німеччина просить Швецію передати Україні пускові установки для IRIS-T та ракети – Bloomberg.

15:12
Інформація про нібито використання в російській порноіндустрії викраденої в Україні дитини - чергова ІПСО окупантів, заявили в поліції після перевірки.

14:25
Російському блогеру-пропагандисту Пєгову оголошено про підозру в Україні.

14:12
Північноатлантичний альянс (НАТО) заявив, що Росія не виконала своїх зобов'язань за Договором про стратегічні наступальні озброєння (СНО-3), і закликав її зробити це.

13:56
Німецький уряд підтвердив, що схвалив ліцензію на експорт до України основних бойових танків Leopard 1.

13:25
У СБУ повідомляють про викриття заступника голови Центральної військово-лікарської комісії медичних сил ЗСУ на "системній корупції". Він, за інформацією спецслужби, отримував "хабарі від ухилянтів".

13:17
Нацгвадія знищила вчора "Іглою" російський штурмовик Су-25 під Бахмутом.

12:54
Бійці Сил спецоперацій та 72 бригади влаштували вдалу засідку у ворожому тилу на Вугледарському напрямку: взяли двох полонених та знищили танк Т-80.

12:17
Окрім ТЦКСП, право вручати повістки передбачено і для інших уповноважених осіб: зокрема, керівників установ, організацій та підприємств, де працюють військовозобов'язані.

11:41
Вручення повісток у громадських місцях не суперечить українському законодавству і це не є "методом покарання", заявив начальник Печерського ТЦКСП.

11:37
США і ЄС підштовхують МВФ до надання Україні нової кредитної програми на $14-16 млрд.

11:00
Кулеба не виключає, що позиція Японії та Південної Кореї щодо відмови у допомозі Україні зброєю може змінитися - "все можливо, аби була політична воля еліт".

10:54
Британська розвідка фіксує, що масштаби вербування засуджених російською ПВК Вагнера значно скоротилися, порівнюючи з піком між літом та осінню 2022 року. Там припускають, що це пов'язано із конфліктом між різними групами російської еліти.

10:46
"Туреччина – це друг України". Кулеба пояснив, що з політикою Ердогана щодо України та Росії.

10:11
Офіс генпрокурора повідомив про підозру ватажку приватної військової компанії "Вагнер" Євгену Пригожину. Також Генпрокуратура обіцяє відповідальність і пересічним "вагнерівцям" - навіть тим, хто втік за кордон.

09:59
200 000 осіб. Джерела NYT повідомили, скільки Путін вже "поклав" росіян в Україні.

09:41
Кулеба про труднощі дипломатії Росії - "у Лаврова в Африці сталися дві прикрі несподіванки".

09:38
В Енергодарі вибухнуло авто: окупанти кажуть, що вбито силовика-колаборанта.

09:29
Британська мережа магазинів люксового одягу Paul Smith оголосила про припинення роботи у Росії. Компанія припинила постачання товарів у країну та розірвала договір з російським партнером з франчайзингу після розслідування британських ЗМІ.

09:09
Біля Макарова на Київщині в полі 47-річний тракторист наїхав на ворожу протитанкову міну. Чоловік вцілів та уник серйозних травм.

09:08
Крилаті бомби GLSDB армія України отримає не раніше осені, расстраивает Bloomberg.

09:03
Путін все ще робить ставку на те, що "політична втома" охопить увесь Захід. Наступні пів року будуть критичними і вирішальними, заявив директор ЦРУ Бернс.

08:33
Росіяни наступають на чотирьох напрямках, навіть зазнаючи великих втрат, пише Генштаб.

08:20
За добу російські окупанти втратили близько 840 військових убитими, дві реактивні системи залпового вогню, літак, чотири танки та іншу техніку

07:39
Білий дім та ЦРУ назвали брехнею повідомлення, що Байден пропонував Києву мир в обмін на 20% землі.

06:50
Німеччина пропонує Україні Leopard 1, хоче викупити у Катару для ЗСУ 15 зенітних установок Gepards, пише Sueddeutsche Zeitung.

06:25
Перший струмок. Суд у США дав добро на конфіскацію активів російського олігарха на користь України.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live