Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.02.2023

23:53
Джонсон закликав не думати "про ту Росію і того Путіна", про майбутнє РФ - головне, щоб перемогла Україна і якнайшвидше. І від цього росіянам буде тільки краще - вони перестануть вмирати.

23:18
Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію до роковин повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Проти – лише сім країн. У документі є заклик до Росії зупинити бойові дії та вивести свої війська з України. Також резолюція закріплює основні положення запропонованої Україною "формули миру". Запропоновані Білоруссю правки в ООН не підтримали.

23:17
Зеленський до 24 лютого 2022 року вважав, що росіяни все ж таки не зважаться на повномасштабне вторгнення, проте запевняє, що держава готувалася до цього, і військові та всі необхідні папери були підготовлені заздалегідь.

22:55
Володимир Зеленський: Якщо хтось із партнерів дає Кремлю надію, що Росія зможе залишити собі якісь захоплені території, то це не призведе ні до чого доброго ні для України, ні для Росії, ні для Європи.

21:49
У Пентагоні кажуть, що на передавання Україні американських танків M1 Abrams підуть не тижні і не місяці – це може зайняти більше року.

21:11
Знищення росіян відбуватиметься на всіх тимчасово окупованих територіях України, і відстань уже не має великого значення, заявив Данілов.

20:26
Джонсон заявив, що не проти стати новим генсеком НАТО – назвав це вдалою думкою. Україну обіцяє підтримувати до перемоги над РФ на будь-якій посаді.

19:58
Борис Джонсон закликав уряд Британії "стати криголамом", першою країною, яка передасть Україні сучасні винищувачі, тому що безпека Британії буде під загрозою, якщо Україна не зможе вистояти перед російською агресією.

19:23
У Генштабі розповіли про поточну добу на фронті. Росіяни продовжують атакувати українські позиції в районі Бахмута, безуспішно намагалися наступати на інших напрямках на сході та звозять поранених у Донецьк. Протягом доби українські військовослужбовці знищили розвідувальні безпілотники РФ та "важливий об'єкт" окупантів.

18:33
Вікторія Нуланд: В адміністрації США обговорюють можливість забезпечити ЗСУ винищувачами п'ятого покоління як елемент необхідних для України довгострокових гарантій безпеки.

18:33
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що білоруська сторона не бачить концентрації військ для нападу на Білорусь ні в Україні, ні в Польщі, ні в Литві.

18:32
Представник Латвії в ПА ОБСЄ послав делегацію Росії слідом за воєнним кораблем

17:59
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його міністерство готує візит прем'єр-міністра Віктора Орбана до України.

17:39
Десантники ЗСУ та Нацгвардія за добу спалили два танки росіян Т-90, на яких окупанти намагалися штурмувати позиції ДШВ під Кремінною.

17:35
Президент Володимир Зеленський розцінює як позитивний сигнал те, що Китай почав на міжнародному рівні порушувати тему війни Росії проти України, проте поки що жодної конкретики про "мирний план" Китаю немає.

17:13
Повітряне командування "Центр" закликає українців не знімати на фото та відео військових, місцеперебування військової техніки, її кількість та напрямок передислокації.

17:12
Іспанія дає Україні шість танків Leopard 2, але цифра може бути збільшена до 10 - прем'єр.

16:48
Міністерство закордонних справ спростовує заяву МЗС Китаю про те, що зброя, яку США постачають Україні, нібито часто контрабандою опиняється в руках злочинних угруповань в Європі та інших регіонах.

16:47
У Києві проходить тренування підготовки та ведення оборони столиці. У КМВА наголосили, що столиця захищена й загроза наступу з півночі зараз мінімальна, проте оборону потрібно постійно вдосконалювати.

16:25
Володимир Путін сподівається уникнути міжнародного суду, але на нього все одно чекає доля його колег Мілошевича та Піночета, заявила пані посол Держдепартаменту США з особливих доручень Бет Ван Шаак.

16:21
Країни G7 зобов'язались дати Україні більше грошей у 2023 році, ніж обіцяли раніше, - $39 млрд замість $32 млрд.

15:39
Президент Польщі Анджей Дуда взяв участь у відзначенні учасників секретної місії, які допомагали розмінувати звільнені від окупації території України.

15:20
Суд наклав арешт на українські активи Оксани Марченко: їх оцінили у 5,6 млрд грн.

14:43
Нацбанк випустив вертикальну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!" до річниці російського вторгнення.

14:00
У низці населених пунктів тимчасово окупованого Криму невідомі зламали ефір місцевих радіостанцій, включивши у трансляцію звернення "від імені голови військової розвідки України Кирила Буданова з погрозами" та гімн України.

13:59
Рада ухвалила закон про компенсацію за житло, зруйноване під час війни.

13:46
Україна додала Auchan Holding до списку міжнародних спонсорів війни.

13:17
Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що на території Білорусі недостатньо військ для формування ударних угруповань і проведення наступу на Україну.

13:16
Маріупольська міськрада і радник мера Петро Андрющенко повідомляють про вибухи у місті: три вночі та три зранку. Припускають, що ЗСУ б'ють по позиціях окупантів.

13:14
У новому пакеті військової допомоги Фінляндії Україні – танки Leopard 2

12:54
Генштаб: Росія почала частіше використовувати "вбивцю авіаносців" Х-22 через дефіцит ракет.

12:54
ЗСУ: У районі Вугледара та Мар'їнки 22 лютого було знищено 14 танків, 17 БМП та три МТ-ЛБ.

12:43
Міністр розповів про вплив війни на природу: "Не кожна європейська країна має таку кількість лісу, яку росіяни знищили в Україні".

12:25
Росіяни добу хвилями штурмували пункт 93-ї ОМБр біля Бахмута, всі атаки було відбито – ВСУ

11:58
Генштаб: Новий наступ потрібен Росії для зриву дій ЗСУ та постачання техніки Заходу.

11:57
Буданов про майбутнє Росії: На них чекають дуже важкі часи. Це не питання десятиліть, швидше.

11:51
Прокуратура показала стан аеропорту "Херсон" після деокупації. Його знищення розслідують у межах кримінальної справи про воєнні злочини Росії.

11:29
Буданов: Росія скоро буде змушена вивести війська. Ми наближаємось до кінця війни.

11:14
Пентагон: Китай поки не давав зброю Росії, але Пекін не закрив це питання. Будуть наслідки.

11:03
Швеція готова передати в Україну танки Leopard 2.

10:23
ЗСУ: На північному кордоні помічені колони росіян. Можуть бути провокації до 24 лютого.

09:57
У Шойгу почали марити про "провокацію Азова" в Придністров'ї. Молдова: Неправдива інформація.

09:28
Під Вугледаром воїни 72 бригади ЗСУ знищили два танки Т-80БВ та БМП "Басурманин".

09:26
Байден: Путін не битиме ядерною зброєю. А з "призупиненням" договору СНО розберемося.

08:18
МЗС про те, чому Залужного не було на зустрічі з Байденом: Міллі не приїжджав, це протокол.

08:16
Втрати Росії: ЗСУ знищили 790 окупантів, 16 танків та 29 одиниць техніки за добу.

07:36
Росія хоче закінчити війну якнайшвидше. У московитів є розумні люди — Буданов.

07:26
ЗСУ: Після розгрому 155 бригади біля Вугледара РФ залучила "козаків". Вони не хочуть наступати.

07:25
Буданов: Я готовий допомогти Шойгу та Пригожину знищити один одного. Це наблизить нашу перемогу.

06:52
"Зі злом не домовишся". Як проходили перші дні великої війни у кабінеті Залужного.

00:20
HIMARS, які "знищує" Росія. Чехи показали виробництво надувних артсистем, які стають приманками для окупантів.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live