Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

02.02.2023

23:39
МВС почало формувати штурмові бригади "Гвардія наступу" для звільнення Донецька, Луганська, Криму та всіх тимчасово окупованих територій.

22:53
Завтра США оголосять новий пакет військової допомоги для України: там будуть "розумні" бомби - FT.

22:09
Зеленський відповів на петицію із закликом ветувати вже підписаний ним минулого тижня законопроєкт №8271 щодо посилення відповідальності для військовослужбовців. Наголосив, що на підписанні наполягали Залужний і командири, однак попросив Кабмін додатково опрацювати порушені питання.

22:08
Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача – уперше у "подвійному форматі". Низка особливо вагомих питань промовлялася у вузькому колі.

21:33
Умови традиційного нейтралітету Швейцарії можуть бути частково переглянуті, щоб створити передумови для надання військової допомоги Україні.

21:06
Омбудсмен Лубінець, посилаючись на неназвані Telegram-канали, заявив, що росіяни викрадають українських дітей та нібито знімають із ними відео сексуального характеру.

20:52
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив посла США у Будапешті у спробі "втручання у внутрішні справи Угорщини" через його коментар про позицію уряду Віктора Орбана щодо війни Росії проти України.

20:18
Уряд Естонії обговорив створення законних підстав для конфіскації заморожених у країні російських активів та передання їх Україні для відшкодування збитків, завданих російською агресією.

20:17
Рада Євросоюзу схвалила надання Україні сьомого пакету військової допомоги розміром 500 млн євро, до якого цього разу було додано ще 45 млн євро на тренінги військовослужбовців ЗСУ в Європі.

19:49
Система ППО SAMP/T буде розгорнута в Україні протягом семи-восьми тижнів, повідомив глава МЗС Італії.

19:34
Російські окупанти продовжують активну розвідку та підготовку до наступу на окремих напрямках, посилюючи свої війська. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

19:06
Україна готова дати Заходу будь-які гарантії, що ракети дальністю 300 км не застосовуватимуться по території РФ, заявив міністр оборони Резніков.

18:09
Дуда заявив, що Путін намагається привести в Україну та Європу "русский мир", але у Польщі та Балтії цей світ асоціюється лише з бідністю та рабством.

17:53
Міжнародний центр з розслідування злочину агресії Росії проти України буде створено у Гаазі, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

17:50
Колишнього заступника міністра оборони із постачання Шаповалова заарештували з альтернативою 402 млн грн застави.

17:40
У Маріуполі сталася серія вибухів у місцях базування російських окупантів, повідомляє Маріупольська міськрада.

17:21
Президент Польщі Дуда готовий до залізної завіси "до самих хмар", аби Росія трималася подалі.

16:33
Спікер ЗСУ Череватий сумнівається у реалістичності планів окупантів захопити весь Донбас до березня за наказом Путіна - нагадав, що подібних наказів вже було штук сім.

16:21
Дмитро Кулеба: Україна вдячна союзникам "за важливі та новаторські рішення щодо надання нових пакетів оборонної підтримки", і що кожне таке рішення руйнує надії російського диктатора Володимира Путіна переламати хід війни на його користь.

15:55
На Даунінг-стріт відхилили заклики колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до постачання винищувачів Україні. За словами чинного прем'єра Ріші Сунака, на повну підготовку пілотів можуть знадобитися роки.

15:18
70 українських військових розпочинають тренування на системі ППО Patriot у Німеччині

15:18
Колишній старший лейтенант російської армії на ім'я Костянтин Єфремов, який брав участь у війні проти України, але потім утік за кордон, розповів у інтерв'ю ВВС про застосування жорстоких тортур з боку товаришів по службі стосовно українських військових, які потрапили в полон.

14:59
У ЗСУ підказали, як відрізнити "вкиди" ворога від реальних антикорупційних розслідувань.

14:42
Боррель: Євросоюз підготує вдвічі більше українських солдатів, ніж планував – 30 000 осіб.

13:49
Росія поки не має можливості наступати на двох фронтах, вважає генерал-лейтенант Павлюк.

13:46
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що план російського диктатора Володимира Путіна - атакувати Україну з двох-трьох різних напрямків, щоб її оточити. На його думку, не можна виключати, зокрема, атаку з боку Білорусі.

13:45
До району Вугледара приїхав російський СОБР, щоб придушувати бунти серед окупантів – ЗСУ

12:48
Окупанти з бригади, яка звірювала в Ірпені та Бучі, потрапили в полон біля Вугледара – ЗСУ

12:43
Чи вистачить сил для нової оборони Києва, залежить від того, що окупанти зберуть у Білорусі, каже генерал-лейтенант Павлюк.

12:41
Росіяни завдали нового удару по Краматорську.

12:13
Росіяни змінили тактику, пробують багато нових варіантів дій – генерал Павлюк

11:57
ЗСУ використовують софт Palantir для наведення на військові цілі російських окупантів.

11:40
Окупанти встановили вогневий пункт на Кінбурнській косі, але це ненадовго – речниця ЗСУ

11:30
Данія готова передати Україні 20 відремонтованих танків Leopard 1A5, пишуть місцеві ЗМІ.

11:18
Російська авіація намагалася створити напругу в районі острова Зміїний – речниця ЗСУ

10:52
Окупанти зранку вдарили снарядами по житловому сектору селища Комишани, влучили у приватний будинок: уламки вбили 44-річну жінку.

10:38
Путін наказав окупувати Донбас до березня, вважає розвідка.

10:05
США можуть дозволити союзникам передати Україні винищувачі F-16, пише Politico.

09:51
Росія вже не буде надійним експортером зброї через війну та санкції – британська розвідка

09:01
У Пентагоні вважають, що Україна не зможе повернути Крим найближчим часом – Politico

08:45
Путін хоче ескалації транскордонних рейдів з Бєлгородської, Брянської та Курської областей на північ та північний схід України, щоб розосередити українські війська – ISW

08:24
Армія Росії втратила 610 військових за добу.

07:45
Рєзніков: Росія мобілізувала набагато більше ніж 300 000 і щось готує до 24 лютого

06:55
Росія наступає на чотирьох напрямках та веде розвідку для нових атак – Генштаб.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live