Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.02.2023

22:17
Відкритий вступ Білорусі у війну проти України призвів би до обвалення режиму диктатора Олександра Лукашенка,  вважає президент Польщі Анджей Дуда.

21:55
Володимир Зеленський: На Вугледарському напрямку ЗСУ "ламають окупанта" і завдають Росії надзвичайно відчутних втрат.

21:12
Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що Китай розглядає можливість надання Росії зброї та боєприпасів для використання проти України.

19:32
МЗС опублікувало заяву, в якій рішуче засудило спроби окупантів перешкодити ротації експертів для місії МАГАТЕ на ЗАЕС, а також зазначило, що росіяни "продовжують активну мілітаризацію Запорізької АЕС та прилеглої території, розміщуючи там військову техніку та військовослужбовців".

19:04
Перехоплення ГУР: російський військовий розповідає, що на ділянці Вугледара 200 зеків та найманців втекли з фронту.

18:28
Генштаб ЗСУ: Російські війська продовжують вести наступ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

16:56
Деякі методи мобілізації "не задовольняють" членів оборонного комітету ВР, наступного тижня відбудеться засідання комітету, на якому планується заслухати керівників ЗСУ з питань мобілізаційних заходів.

16:16
ГУР: Кремль посилює ядерний шантаж, щоб зірвати візит президента США Джо Байдена до Європи.

15:37
Якщо Росії вдасться перемогти в Україні, то всім будуть "повні кранти", заявив актор і режисер Шон Пенн на кінофестивалі у Берліні, де він представляв свій документальний фільм "Суперсила", який знімав в Україні у 2022 році.

13:57
Вранці 19 лютого російська армія масованим артилерійським вогнем покрила село Бургунка Бериславського району, повідомляє Херсонська ОВА.
Російський снаряд влучив у двір житлового будинку, де перебувала родина – мати, батько та дядько загинули на місці, діти отримали поранення.

13:23
"Зеленський та українці отримують багато оплесків, але недостатньо боєприпасів. Це парадокс. Їм потрібно менше оплесків та отримати краще постачання озброєння", – заявив Боррель.

12:41
До весняного наступу в Україну, мабуть, прибуде лише 50 з обіцяних Leopard – The Times

11:41
Ненсі Пелосі відповіла на запитання щодо ризику зменшення допомоги від США: "Ми просто переможемо, дитинко" (We just gonna win, baby).

11:06
Генерал Крістофер Каволі заявив, що для перемоги над Росією Україні потрібні далекобійні ракети та винищувачі F-16

09:39
Британський прем'єр закликав країни НАТО розробити гарантії безпеки для України та затвердити їх на саміті у липні.

09:21
Росіяни завдали удару по Дружківці, пошкодили дві багатоповерхівки.

07:52
У росіян ламаються модернізовані ЗРК С-300, їх відсилають на заводи до РФ - Генштаб.

07:30
Очікується, що на зустрічі у Брюсселі 20 лютого міністри закордонних справ ЄС обговорять ідею спільних закупівель 155-мм артилерійських снарядів для України.

06:52
Росіяни намагаються наступати на п'яти напрямках, Сили оборони відбили атаки у трьох областях – зведення Генштабу.
Основні зусилля загарбники продовжують зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.
Підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

06:29

Кадиров відмовився підтримати Пригожина в інформаційній кампанії проти Міноборони Росії – ISW.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live