Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.02.2023

23:57
NBC з посиланням на свої джерела стверджує, що Китай може надавати нелетальну допомогу Росії для ведення війни проти України. В адміністрації Байдена побоюються, що далі КНР перейде на постачання і летальної допомоги.

23:20
Макрон заявив, що хоче поразки Росії у війні, але не її повного розгрому. За його словами, бажання руйнації РФ ніколи не було і не буде позицією Франції.

22:46
Департамент освіти та науки Києва спростував фейк росіян про те, що навчальні заклади Києва нібито мають бути готові передати приміщення у користування Сил оборони.

22:02
Генсек НАТО Єнс Столтенберг відкинув можливість передання Україні касетних боєприпасів для боротьби з російськими окупантами. До постачань закликав глава МЗС Кулеба.

21:52
Найзапекліші бої тривають у Донецькій області, і від цього протистояння залежить багато з того, що у воєнному плані Україна планує на найближчий час, сказав Зеленський.

21:33
Зеленський у вечірньому відеозверненні сказав, що наступний тиждень буде присвячено дипломатичним зусиллям України для наближення перемоги. Очікуються новини щодо зміцнення безпеки держави.

20:49
Кулеба наразі не бачить сенсу говорити про "мирний план" КНР і вважає всі "плани" другорядними. Першочергове - не втомитися боротися за свободу.

20:13
Нідерланди висилають із країни низку російських дипломатів через спроби РФ працевлаштовувати в дипмісії працівників своїх спецслужб.

19:40
ГУР: Росія зібрала приблизно 450 тактичних літаків (не стратегічних бомбардувальників) та близько 300 гелікоптерів на авіабазах на заході Росії, але масований повітряний удар по Києву малоймовірний. Однак РФ може використовувати ці літаки та гелікоптери для наступальної операції на Донбасі.

19:02
"Подивіться, що Путін зробив зі своєю країною". Росія втратила у повномасштабній війні проти України близько 200 000 своїх військових, а з РФ поїхали понад 1 млн росіян, намагаючись уникнути мобілізації, заявив Блінкен.

17:57
Кулеба відповів Павелу, який закликав "готуватися до найгіршого" у війні і застеріг про проблеми у разі розвалу Росії. Глава МЗС закликав партнерів вірити в Україну та підтримувати її, а не готувати до найгіршого.

17:28
Новий президент Чехії Петер Павел вважає, що війна може завершитися не за таким сценарієм, на який сподівається Україна, і що розвал Росії принесе певні проблеми - ні з ким буде говорити про майбутні гарантії безпеки.

16:43
Повітряні сили про "рвані" ракетні атаки РФ: Могли би більше - били би більше. Нагнітають обстановку перед "сакральними" датами.

16:09
Сунак висловив упевненість у тому, що Україна стане членом НАТО, але поки цього не сталося, Захід має надати ЗСУ передові можливості Альянсу.
Він також наголосив, що Британія буде першою країною, яка дасть Україні зброю більшої дальності.

15:26
Вугледар. РФ зменшила оберти наступу, у ЗСУ розповіли про "суїцидальні" спроби штурму - вночі росіяни двічі йшли в атаку без техніки та підтримки броні.

14:47
Віцепрезидентка США пообіцяла, що Росію притягнуть до відповідальності за воєнні злочини в Україні.

14:07
Китай готує мирну ініціативу для України й РФ. "Ця війна не має продовжуватися", - заявив глава МЗС Китаю Ван І.

13:34
Одна з російських ракет, які РФ запустила в суботу по Хмельницькому, влучила у військовий об'єкт.

13:20
Енергосистема України повертається до нормальної роботи після ранкової атаки росіян. Про це інформує Укренерго.

13:18
Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз має терміново збільшити виробництво боєприпасів – як для України, так і для поповнення власних запасів.

12:48
Головне управління розвідки вважає, що Росія не матиме достатньо сил та засобів для вторгнення на територію України з Білорусі найближчим часом.

11:49
Мер Хмельницького розказав про наслідки російського обстрілу: є руйнування, поранено дві людини.

11:33
Україна заочно судитиме одного з "асів" Путіна, який бомбив Чернігів і застрелив з пістолета цивільного.

10:52
Під час ранкової повітряної тривоги росіяни випустили по Україні чотири крилаті ракети. Дві з них збили.

10:36
Українські льотчики змушені воювати на старих транспортних вертольотах Мі-8, перероблених в ударні: репортаж CNN.

10:05
Байден надішле сигнал Путіну під час візиту до Польщі, заявили в Білому домі.

09:32
Покровськ уночі потрапив під ракетний обстріл: пошкоджено будинки та центральну площу.

09:31
Через загрозу ракетної атаки з боку росіян, в Україні почали вводити превентивні відключення світла. Це допоможе зберегти цілісність енергетичної системи у разі пошкодження.

09:14
Росія завдала нового ракетного удару по Україні. Вже відомо про вибухи в Хмельницькому.

08:21
У США оцінили втрати ПВК Вагнера в Україні у понад 30 000 осіб вбитими та пораненими.

08:21
Понад 1000 окупантів за добу. Росія продовжує зазнавати тяжких втрат в Україні.

07:17
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес поставив під сумнів здатність Росії продовжувати наступ в Україні.

06:53
Auchan відреагував на розслідування про допомогу армії РФ. Каже, що це неправда.

06:21

Британський прем'єр на конференції в Мюнхені запропонує подвоїти військову допомогу Україні.
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live