Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

14.02.2023

23:53
Німецький єпископ про патріарха Кирила: Називати гарматне м'ясо мучениками – збочення.

23:30
Міністр оборони Німеччини про винищувачі для ЗСУ: Говоритимемо за три-чотири місяці.

22:44
У районі Бахмута українські прикордонники відбили штурм росіян.

22:21
Обстановка на Донбасі залишається дуже важкою, але там зараз відбувається безпрецедентне знищення російського потенціалу, заявив Зеленський.

22:16
Танки, артилерія та системи ППО. Міністр оборони Франції назвав пріоритети у допомозі ЗСУ.

21:58
Зеленський про Рамштайн: Далеко не все можна повідомити публічно, багато що – за зачиненими дверима.

21:56
У Байдена відповіли прихильникам Трампа щодо допомоги Україні: Незаповненого чека немає.

21:08
"Едельвейс". Зеленський підписав указ про присвоєння почесного найменування 10-й окремій гірничо-штурмовій бригаді за зразкове виконання бойових завдань.

20:33
У Буданова заявили: ГУР співпрацює з оточенням Путіна. Це прихильники "великої Росії".

20:30
США можуть відправити Україні 5000 іранських штурмових гвинтівок та 1,6 млн стрілецьких патронів – WSJ.

20:16
"Валентинка" від 72-ї бригади: відео знищення російської вогнеметної системи "Солнцепек".

19:39
Міністр оборони Польщі: Рішення F-16 у підсумку буде позитивним, продовжуємо тиснути.

19:39
Білий дім: Незрозуміло, чи РФ зможе взяти Бахмут. Навіть у разi успіху — це не вплине на війну.

19:18
Петиція з пропозицією перейменувати в Україні Росію на Московію набрала понад 25 000 підписів, тепер її має розглянути Зеленський.

18:38
ВСП взялася за військових, які повалили чоловіка на землю, намагаючись вручити повістку в Одесі. Водночас в Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки наголосили, що видача повісток - це не особиста забаганка ТЦК і СП. Громадян закликають самостійно приходити для уточнення даних.

18:36
Генштаб: Росія готує до двох бригад під Ростовом із мобілізованих та "добровольців".

18:24
Резніков: Союзники сказали — перемога на полі бою. ЗСУ наступатимуть на західній техніці.

18:06
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі за підсумками зустрічі у форматі "Рамштайн" заявив, що найбільша загроза від РФ наразі — це ракетні атаки, зокрема на столицю України.

18:05
США не бачать підготовки Росії до нового масованого наступу на Україну, але "хочуть подбати, щоб Україна могла захистити себе в майбутньому, попри те, чи спробує Росія застосувати свої повітряні сили". Про це за підсумками зустрічі у форматі "Рамштайн" сказав голова Пентагону Ллойд Остін.

17:44
Міллі вважає, що ЗСУ дуже важливо вистояти у Бахмуті. Остін говорить про високі втрати РФ.

17:42
Остін про літаки для України: Нема чого оголосити, ми зосереджені на контрнаступі ЗСУ навесні.

17:36
Росія програє (наголос на останньому складі) стратегічно і операційно у війні проти України. Міжнародна спільнота не має іншого вибору, крім як підтримувати Україну озброєннями. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі за підсумками зустрічі у форматі "Рамштайн".

17:06
Шмигаль заявив, що Росія спускає воду з Каховського водосховища, і закликав світ не мовчати, бо це загрожує безпеці ЗАЕС.

16:51
Остін і Міллі дають брифінг за підсумками чергового засідання у Рамштайні.

16:50
Бійці 128 бригади ЗСУ знищили новітній комплекс РЕБ "Палантін".

16:49
ЗСУ: У районі Бахмута за добу РФ втратила 424 особи. Кремінна — рекордні обстріли.

16:45
Кабмін призначив Героя України Павлюка першим заступником міністра оборони. Також сьогодні уряд призначив п'ятьох заступників глави МВС та держсекретаря відомства.

15:59
Норвегія відправляє в Україну вісім танків Leopard 2. Також країна збирається надати ще чотири танки спеціального призначення залежно від того, який тип підтримки потрібен Україні.

15:29
Партизани продовжують чинити спротив окупантам на тимчасово окупованих територіях. Зокрема у Новій Каховці учасники партизанського руху "Атеш" підірвали автомобіль, в якому перебували військовослужбовці РФ та представники спецслужб. Двоє окупантів загинуло, ще двоє у важкому стані.

15:28
Служба безпеки повідомила про підозру начальнику головного оперативного управління генерального штабу ЗС РФ – першому заступнику начальника генерального штабу ЗС РФ генерал-полковнику Сергію Рудському у здійсненні збройної агресії.

15:10
Глава Міноборони Нідерландів про переговори щодо F-16 для ЗСУ: "Найкраще це робити непублічно".

14:10
У Росії вербувати ув'язнених на війну проти України замість терористичної організації Вагнера розпочало Міноборони РФ.

13:16
У країнах Європи продовжують активно діяти шпигунські мережі РФ, які намагаються впливати на громадську думку та зривати військову допомогу Україні, сказав представник ГУР Андрій Черняк.

13:01
Найближчими місяцями Німеччина поставить Україні ще дві системи протиракетної оборони IRIS-T. Про це перед зустріччю у форматі "Рамштайн" у Брюсселі повідомив журналістам голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус.

13:00
Загалом вісім країн постачатимуть Україні танки німецького виробництва Leopard. США та Польща також нададуть танки додатково до вже отриманих Україною.

12:54
Генерал Наєв оцінює загрозу для України з Білорусі як "дуже низьку".

12:30
Прем'єр Польщі прокоментував сьогоднішнє перехоплення групи російських літаків біля кордонів країни: вважає, що росіяни вдаються до провокацій, щоб перевірити пильність і єдність НАТО.

11:58
НАТО варто було більше допомагати Україні до того, як Кремль зважився на початок прямого вторгнення в лютому 2022 року, вважає генсек НАТО Єнс Столтенберг.

11:49
Війна швидко не закінчиться. Німеччина розпочне виробництво снарядів для Gepard – Пісторіус.

10:56
Рамштайн. Глава Пентагону заявив, що зустріч союзників України відбувається "у критичний момент".

10:44
Резніков зробить заступників своїми радниками, анонсував продовження перезавантаження Міноборони.

10:33
Перші зустрічі на полях Рамштайну.

10:24
В адміністрації Байдена допускають варіант передання Україні винищувачів F-16, можливо шляхом реекспорту через треті країни (Financial Times).

10:19
США не дають Україні ATACMS, тому що їх мало – Politico
Як повідомляється, Київ запропонував обхідний шлях – купити ATACMS у союзної країни, яка має цю зброю, використовуючи військове фінансування зі США.

09:49
На південь Херсонської області спрямували 200 росгвардійців втихомирити окупантів, що бунтують - ВСУ.

09:08
Російські війська отримують накази про наступ на більшості напрямків, але на жодному з них вони не зібрали достатню бойову міць – британська розвідка.

08:33
Російські окупанти отримали наказ носити в кишенях гільзи із записками – немає жетонів для ідентифікації їхніх трупів: повідомив Генштаб ЗСУ.

08:23
Окупантам обіцяють доплати за кожен кілометр просування територією України – Генштаб.

08:11
Білий дім працює з Конгресом США над затвердженням пакета в $10 млрд прямої бюджетної допомоги Україні, а також, як очікується, наступного тижня оголосить про новий великий пакет військової допомоги та введе нові санкції щодо Росії.

07:43
Минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупантів у трьох областях – Харківській, Луганській та Донецькій. Українські бійці збили два ворожі літаки – Су-24М та Су-25, повідомив Генштаб.

07:25
Два винищувачі F-35 ВПС Нідерландів, розміщені в Польщі за програмою посилення східного флангу НАТО, перехопили групу з трьох російських військових літаків біля кордону Польщі.

06:51
Кірбі: Путін змінює генералів, як я міняю шкарпетки. У Росії ті самі проблеми, що й рік тому.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live