Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

12.02.2023

22:46
Російські окупанти застосовують для ведення розвідки не тільки безпілотники, а й аеростати з кутовими відбивачами, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

20:59
Влада України робить усе, щоби санкції проти атомної галузі РФ стали частиною глобальних санкцій проти Росії за війну, заявив президент Володимир Зеленський.

19:43
Іран таємно переправляє до Росії нові типи вдосконалених бойових безпілотників-бомбардувальників великої дальності (The Guardian).

19:12
Окупант у розмові з дружиною каже, що немає жодної надії на відпустку, і що для росіянина є лише два варіанти виїхати з України – або в труні, або коли "все закінчиться".

18:34
Генштаб ЗСУ: Основні наступальні зусилля росіян зосереджені на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, причому на Лиманському та Бахмутському напрямках вони намагаються додатково посилити свої угруповання.

17:50
Військовий кореспондент Bild Пауль Ронцхаймер та його колеги потрапили під мінометний обстріл у Бахмуті.

17:10
Понад 10 000 боєприпасів для РСЗВ "Град" було відправлено морем з Пакистану на початку лютого і буде доставлено в Україну через Німеччину, пишуть індійські ЗМІ.

16:43
Рішення про постачання Україні винищувачів F-16 є вкрай серйозним кроком для Польщі, і вона зможе його ухвалити лише разом із союзниками по НАТО сказав президент Польщі Анджей Дуда.

15:56
На Запорізькій АЕС через дії окупантів дедалі погіршується ситуація, оскільки експлуатація станції продовжується у позаштатному режимі та на ній не вистачає кваліфікованого персоналу, сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

14:39
Російське командування змушене відкласти проведення нової хвилі мобілізації – ГУР

12:44
В організації атак дронів по Україні, ймовірно, беруть участь не тільки іранські, а й курдські найманці – ГУР

12:22
У НАТО готові залишити Столтенберга генсеком на ще один термін, але він не хоче – Reuters

11:41
Вранці росіяни знову обстріляли Херсон, влучили по будівлі адміністрації, люди не постраждали

11:09
Резніков і Остін напередодні Рамштайна обговорили постачання Україні засобів ППО та артилерії

10:43
У Каховці та Олешках Сили оборони знищили російські склади боєприпасів, ПММ.
"Є знищення ворожого блокпоста на Лівобережжі. Є також ураження з пошкодженням великокаліберної артилерії ворога – понад п'ять одиниць", – повідомила речниця ОК “Південь”.
Наталія Гуменюк додала, що уражено два човни, які росіяни продовжують готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра.

09:54
Британія: Армія Росії зазнає втрат вчетверо вищих, ніж у червні-липні 2022 року

08:17
Росія не змогла підготувати мобілізованих до наступу на Донбасі – ISW.

07:23
Авіація Сил оборони минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів росіян.
Українські військові збили літак Су-25 та БпЛА типу "Орлан".
Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетний комплекс.

07:23
Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області, Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яра, Первомайського, Побєди, Мар’їнки та Вугледара Донецької області, повідомляє Генштаб ЗСУ.

06:56
У Великій Британії обговорюють спільне виробництво британської зброї в Україні – The Telegraph.

06:27
У росіян немає шансів підійти до Одеси з моря – Резніков.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live