Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

01.02.2023

23:40
Росіяни вдарили ракетою по Краматорську: влучили у чотириповерхівку. Мінімум двоє загиблих та семеро поранених, під завалами можуть бути люди.

23:10
Фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів на сході України, ситуація стає ще жорсткішою, повідомив Зеленський. Також у відеозверненні він прокоментував справу про "п'яні вечірки" і сьогоднішній день масових обшуків.

22:40
Воллес відповів на заклик Джонсона дати ЗСУ F-16: поки не вважає це "правильним підходом", але твердого рішення ще немає, і міністр нічого не виключає.

22:06
У понеділок Іспанія відправить до України 20 бронетранспортерів М113.

21:45
На сході України точаться запеклі бої, і зараз росіяни намагаються розширити географію наступу на Лиманському напрямку, повідомили в Міноборони.

21:27
Данілов розкритикував заяву Зурабішвілі про те, що в майбутню мирну угоду між Україною та РФ має бути включене питання Грузії. Заявив, що Грузія хоче "причепитися до нашої перемоги" та кров'ю українців повернути свої землі.

21:24
Ізраїль "може розглянути" розширення допомоги Україні, зокрема передачу їй передових систем озброєнь, сказав прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

20:48
ЗСУ отримають від Франції два радари GM-200. Вони "бачать" дрони, крилаті ракети та балістику.

19:32
У Міноборони відреагували на підозри своїм ексчиновникам: заявили, що проводять внутрішні службові перевірки.

19:11
Російські окупанти активно ведуть розвідку і готуються до наступу на окремих напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:20
Зеленський показав фото сильно виснаженого Саакашвілі й заявив, що влада Грузії отруїла його, а тепер "потихеньку вбиває".

18:10
Міністерство фінансів США викрило мережу компаній, які допомагали Росії обходити американські санкції проти її військово-промислового комплексу.

17:28
ДБР повідомило про підозру нещодавно звільненого заступника міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ. 25 січня повідомлялося, що з Міноборони звільнено заступника міністра В'ячеслава Шаповалова.

17:22
Парламент Болгарії визнав Голодомор геноцидом українського народу та засудив винних.

16:42
Можливе постачання винищувачів в Україну може мати вирішальне значення для результату війни. Таку думку висловив депутат опозиційного у ФРН Християнсько-демократичного союзу Йохан Вадефуль.
Навіть якщо Україна ще не зробила запит на винищувачі, важливо спокійно та об'єктивно подумати про таке постачання, заявив Вадефуль.

16:39
Як заявили в Міністерстві оборони Білорусі, Москва передала Мінську мобільні ракетні комплекси "Іскандер".

16:37
У першому постачанні Україні танків Leopard від Іспанії будуть від чотирьох до шести відремонтованих танків, повідомляє El Pais з посиланням на джерела в уряді.

16:29
СБУ заявила, що знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала киян. Угруповання очолював кримінальний авторитет "Лєший", також туди входили двоє росіян, один з яких - під санкціями РНБО.

15:28
Президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам-членам НАТО до саміту, запланованого на липень, розробити гарантії безпеки для України.

14:52
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявила, що все населення України має періодично проходити військовий вишкіл, "поки Росія не розвалиться до кінця".

14:47
Організатори Мюнхенської міжнародної конференції з безпеки не запросили цього року представників російської влади, оскільки не хочуть надавати трибуну авторитетного міжнародного форуму для пропаганди російського диктатора Володимира Путіна.

13:39
Військові попереджають про фейк окупантів: "Обережно, працює російське ІПсО!
У соцмережах та на пропагандистських каналах Кремля з’явився та розповсюджується фейковий документ щодо причини катастрофи вертольота в Броварах, де навіть ініціали командувача ПвК "Центр" не спромоглись перекласти. Він – Анатолій Миколайович, час вже вивчити українську!"

13:37
Європа має перезапустити свій ОПК та дозволити долучитися до нього підприємствам України, сказав європарламентарям Єрмак.

13:13
Ексначальник департаменту закупівель Міноборони отримав підозру за неякісні бронежилети.

12:41
Президент Австрії в Україні: "США та ЄС мають допомагати зброєю, але не ми – ми нейтральні".

12:33
У Росії є люди, які публічно називають Путіна іноземним агентом – ГУР

12:00
Обсяг трофейної російської техніки у ЗСУ можна порівняти з допомогою кількох великих країн – ГУР

11:39
Ми напередодні дуже активної фази. Лютий та березень – це будуть дуже активні дії, сказав представник ГУР.

11:24
"Можемо зайти занадто далеко". Габек боїться, що Німеччина стане учасницею війни, якщо дасть Україні бойові літаки.

10:53
Обраний президент Чехії Петр Павел заявив, що не повинно бути "майже жодних обмежень" у західній військовій допомозі Україні. Він не погоджується з тим, що таку допомогу можна розглядати як "ескалацію".

10:37
Данілов про новий масштабний наступ Росії каже: "У нас також є плани, союзники про них знають".

10:27
Новий президент Чехії: Україна заслуговує на вступ до НАТО після закінчення війни.

10:24
Заарештований за колабораціонізм В'ячеслав Богуслаєв отримав другу підозру – за роботу філії Мотор Січі в окупованому Сніжному.

10:19
Прикордонники на околиці Бахмута ліквідували групу ворожих штурмовиків у повному складі: "живими з окупантів відійти ніхто не зміг, восьмеро так і залишились лежати на полі бою, повторних спроб наступу на цьому напрямку ворог не здійснював".

10:13
"Якщо всі мене попросять". Нетаньягу не проти бути посередником між Україною та Росією.

09:56
Зеленський, можливо, приїде до Польщі зустрітися з Байденом та Дудою, щоб представити свій мирний план з 10 пунктів – DGP

09:40
Дуда – Зеленському: "Коли переможете Росію і вони приповзуть навколішках, ведіть їх у Переяслав".

09:06
Макеєв: Будапештський меморандум для всіх країн світу дав поганий сигнал про ядерну зброю.

08:36
Американська компанія пропонує Україні важкі дрони Reaper "за один долар" – WSJ.

08:00
Сили оборони України за добу знищили 920 російських військових, 14 одиниць артилерії та вісім танків.

07:33
Блінкен: Росія теж надсилає Ірану військове обладнання.

07:00
Армія Росії зазнає великих втрат під Бахмутом та Лиманом – Генштаб.

06:59
Данілов сказав британському телеканалу, що Росія "готується до максимальної ескалації", і тому в Києві "не виключають нічого у найближчі два-три тижні".

 01:25
Зброя більшої дальності для України буде в новому пакеті допомоги від США, пише Reuters.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live