Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

8.01.2023

21:26
На сході України тривають жорстокі бої, але окупанти нічого не можуть досягти навіть на найгарячіших ділянках фронту, сказав у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

20:33
Уряд Німеччини "не відкидає" передавання Україні основних бойових танків бундесверу Leopard, сказав віцеканцлер Німеччини Роберт Габек.

19:31
Росіяни зробили з України найбільше мінне поле у світі – площа мінних полів окупантів уже перевищила 250 000 кв. км, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

18:49
Російські окупанти намагаються підтримувати дисципліну розстрілами своїх військовослужбовців, пише у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ.

17:32
Удар 1 січня по розташуванню російських мобілізованих у тимчасово окупованій Макіївці було завдано в межах плану запобігання новому наступу росіян, сказав представник ГУР Вадим Скібіцький.

16:45
Україна повернула з російського полону 50 воїнів: 33 офіцери та 17 рядових та сержантів ЗСУ, ТрО, НГУ, ДПСУ, ВМС та ССО.

16:25
Підрозділи повітряного командування "Центр" на східному напрямку знищили, за попередніми даними, гелікоптер Ка-52 та БПЛА "Орлан-10".

15:25
У Туреччині за кілька днів має відбутися зустріч омбудсменів України та Росії, основною темою якої стане обмін військовополоненими.

14:13
Данілов заявив, що Росія планує виробляти іранські дрони у Тольятті.

13:34
Двоє топчиновників США часів Буша - Кондоліза Райс і Роберт Гейтс -  закликали дати Україні танки й ракети великої дальності. Вони пояснили, що США мають допомагати Україні, бо через деякий час доведеться воювати з Путіним самим.

13:01
Росія обстріляла Херсон запалювальними снарядами.

12:33
Італія готує новий пакет зброї для України. Обговорюються системи ППО.

10:56
Британські політики, серед яких колишній прем'єр Гордон Браун і лідер опозиції Кір Стармер, закликали до створення трибуналу для Росії за зразком Нюрнберзького.

10:12
Голова Запорізької області показав касетні боєприпаси, якими Росія обстріляла облцентр вночі.

10:09
Британська розвідка вважає, що Росія намагається зрозуміти, де наступатимуть ЗСУ - на півночі Луганської області чи у Запорізькій області.

09:47
Німецький депутат Маркус Фабер заявив, що Німеччина могла б віддати Україні 180 танків Leopard 1.

09:16
У прифронтовому селищі Дворічна в Харківській області під обстріл потрапила будівля ДСНС. У Мерефі внаслідок ракетного удару по промзоні загинула людина.

08:32
Росіяни вночі двічі обстріляли сусідні з Нікополем населені пункти з артилерії. Обійшлося без поранених та загиблих.

08:28
ЗСУ за добу знищили 430 російських окупантів.

08:15
Росія обстріляла ракетами Краматорськ і Костянтинівку в Донецькій області.

07:48
Експерти Інституту вивчення війни вважають, що росіяни спробують перерізати дороги до Бахмута з Сіверська і Слов'янська, але про оточення міста говорити дуже передчасно.

07:09
Російські війська у суботу вели наступальні дії одразу на трьох напрямках у Донецькій та Луганській областях. Соледар і Бахмут тримаються.

06:53
Секретар РНБО заявив, що Кремль передає європейським політикам меседжі про готовність зафіксувати статус-кво в Україні за так званим корейським сценарієм.

06:32
Греція готова почекати, якщо підготовлені для неї БМП Marder Німеччина передасть Україні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live