Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.01.2023

23:09
Увечері 29 січня росіяни атакують Харків та область, людей просять залишатися в укриттях.

22:34
Ввечері 29 січня армія РФ накриває Бериславський район Херсонської області запалювальними снарядами

22:10
Глава МЗС Італії: Ми не воюємо з Росією і не дамо ЗСУ танки - лише зброю для оборони.

21:13
"Навіть шокує, що доводиться переконувати". Зеленський написав листа французькому лідеру Макрону через намір МОК розглянути допуск російських спортсменів на Олімпіаду.

20:46
РФ не зважає на свої великі втрати і зберігає високу інтенсивність атак, сподіваючись також затягнути війну і виснажити сили ЗСУ, сказав Зеленський у вечірньому відеозверненні.

20:04
Рівно пів року тому росіяни скоїли масове вбивство українських військовополонених в Оленівці, проте нікого так і не допустили на місце трагедії, чим Росія фактично зірвала розслідування, наголосив омбудсмен Лубінець.

19:19
Ексрадник Ангели Меркель та глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген виступив за передачу винищувачів Україні.

18:42
Росіяни перейшли до наступальних дій на Лиманському напрямку, повідомляє Генштаб. Наразі окупанти ведуть наступ на чотирьох напрямках.

17:59
Зеленський зібрав Ставку: розглянули, що потрібно ЗСУ для запланованих на 2023-й операцій, а розвідка доповіла про можливі дії ворога у найближчий період.

17:35
Зеленський привітав Павела з перемогою на виборах президента Чехії і запросив його до України. Павел вже анонсував приїзд навесні.

16:54
У Мар'їнці не залишилося жодної вцілілої будівлі.

16:23
Резніков сподівається, що наступні два тижні переговорів з союзниками  щодо літаків для ЗСУ призведуть до прийняття зобов'язань.

15:16
Росіяни накривають Херсон артилерією: в ОВА говорять про багатьох поранених і загиблих.

13:36
Українські військові прибули до Британії освоювати танки Challenger 2

11:33
Заступник глави МЗС Андрій Мельник закликав Німеччину поділитися з Україною підводними човнами й віддати списаний нещодавно бойовий корабель

08:33
Шольц заявив, що продовжить телефонувати Путіну. На думку канцлера ФРН, з російським диктатором необхідно розмовляти, бо це може наблизити завершення війни.

07:26
Російські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.
Сили оборони України відбили атаки ворога біля 16 населених пунктів.
Авіація Сил оборони за минулу добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження окупантів, а ракетники та артилеристи уразили два пункти управління, дві позиції ППО противника, шість районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби.

07:13
Під Бахмутом виснажену ПВК Вагнера замінили на десантників регулярної армії Росії – ISW.

00:10
Представник НАТО Роб Бауер заявив, що Альянс готовий до прямої конфронтації з РФ, а в ядерну війну не вірить - вважає, що Путін не божевільний.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live