Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.01.2023

23:30
Військовому керівництву України доручено створити резерви для ротації особового складу ЗСУ, який бере участь у бойових діях, сказав президент Володимир Зеленський.

23:01
"Вам потрібна найсучасніша і найскладніша зброя, яка дозволить вам захищатися. І не слухайте аргументи тих на Заході, хто говорить про якусь "ескалацію", – сказав Борис Джонсон у виступі перед студентами КНУ.

22:57
Якщо інші союзники з коаліції вирішать передати Україні німецькі танки Leopard, Німеччина не заперечуватиме, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

22:55
Франція не виключає передання Україні важких ударних танків Leclerc, але за певних умов, сказав президент Емманюель Макрон.

20:02
Перехоплення ГУР: Окупант перераховує причини, які уможливили "новорічний" удар ЗСУ за місцем дислокації мобілізованих РФ у Макіївці, і каже, що це не перший такий випадок.

19:30
Сполученим Штатам варто оголосити про згоду передати Україні танки Abrams, щоб змусити Німеччину та інші країни ухвалити аналогічні рішення, заявив голова комітету із закордонних справ Конгресу США Майкл Маккол.

18:32
Росія зосереджує основні зусилля для наступу на Бахмутському напрямку, атаки на трьох інших напрямках слабші, повідомляє Генштаб ЗСУ.

16:46
"Знищено п'ять БМП, ворожий танк та близько 30 загарбників": Міноборони показало на відео, як ЗСУ відбивають спроби окупантів наступати на Запорізькому напрямі.

16:23
Італія спільно з Францією закінчують підготовку зенітного ракетного комплексу SAMP/T, який має бути переданий Україні, заявив глава МЗС Італії Антоніо Таяні.

15:38
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перебуває в Україні, він побував у Бучі та Бородянці та зустрівся у Києві з президентом Володимиром Зеленським.

14:12
Польща найближчими днями може почати навчати українців воювати на Leopard 2.

13:30
"Виявлено та знищено". Десантники показали ліквідацію окупантів біля Бахмута

13:07
Моравецький сказав, що якщо Німеччина не погодиться передати Leopard 2, Польща з союзниками створить меншу коаліцію.
"Україна та Європа виграють цю війну – з Німеччиною чи без неї", – заявив польський прем'єр.

10:53
"Ознаки маніпуляції". Міноборони прокоментувало скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ.

09:55
У Німеччині з літа є список танків Leopard, які можна передати Україні – Spiegel.

09:25
Зеленський привітав українців із Днем Соборності

09:12
У Маріуполі на стіні казарми росіян з'явився напис "Слава ЗСУ".

08:57
У Росії вважають, що воєнна загроза триватиме багато років після війни в Україні – британська розвідка.

07:56
Операція України з оборони Бахмута є стратегічно обґрунтованою – ISW.

07:28
У Білому домі вважають, що Німеччина проходить через власний процес щодо рішення передати Україні танки Leopard.
"Ми не викручуємо руки, не штовхаємо та не вмовляємо. Ми хочемо, щоб країни давали те, що вони можуть, коли вони можуть і де вони можуть, і в тому розмірі та масштабі, які їх влаштовують. І це вирішувати Німеччині", – підкреслив представник Білого дому Джон Кірбі.

06:53
Авіація Сил оборони протягом 21 січня завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та три – по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони уразили два райони зосередження загарбників.

06:51
Минулої доби Сили оборони відбили 10 атак російських окупантів у Луганській та Донецькій областях, повідомив Генштаб ЗСУ.
Окупанти проводили безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Лиманському напрямках.
На Бахмутському напрямку росіяни продовжували спроби наступу, збільшили інтенсивність застосування авіації.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live