Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.01.2023

23:13
Президент США Джо Байден відповів на запитання, чи підтримує він надання танків Leopard Україні. Він сказав, що країна отримає "всю допомогу", необхідну для боротьби з російськими військами.

23:09
Близько 23:00-01:00 сапери здійснять підрив криги на річці Десна. Звук вибуху може бути гучним, особливо у Деснянському та Оболонському районах столиці.

23:09
США "розчаровані" нерішучістю Німеччини щодо постачання Україні танків Leopard-2.

22:46
Українські військові розпочнуть навчання на танках Challenger 2 у Великій Британії найближчим часом, сказав посол України у Британії Вадим Пристайко.

22:06
Влада країни-терориста Росії розгорнула установки протиповітряної оборони в Москві та в її околицях, повідомляє Bloomberg з посиланням на офіційних осіб, знайомих із ситуацією, які говорили на умовах анонімності.

21:39
Міністерство фінансів США визнає підконтрольну Кремлю російську приватну військову компанію Вагнера "транснаціональною злочинною організацією".

21:27
Представники адміністрації США рекомендують Україні утриматися від початку великомасштабного наступу доти, доки ЗСУ не освоять передову техніку (Reuters).

21:08
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що сьогодні у Рамштайні деякі країни називали свої пакети допомоги "за закритими дверима", також країни, які мають на озброєнні Leopard-2, дійшли згоди, що можуть розпочинати навчальні курси для українських танкових екіпажів з опанування Leopard-2.

21:07
Нідерланди нададуть Україні дві пускові установки Patriot із ракетами та запчастинами. Країна також навчатиме українських військових роботі з установками.

20:48
За постачання сучасних танків ще доведеться поборотися, але навіть без цього на Рамштайн Україні вдалося досягти багато чого, заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

19:56
Польща поставить в Україну бойові машини піхоти та танки Т-72, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

19:38
"Озброєння України для відбиття російської агресії — це не якась вправа щодо ухвалення рішень. Українська кров проливається по-справжньому. Це ціна вагань з постачанням Leopard. Нам потрібні дії прямо зараз", – заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау.

19:10
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає, що Україні буде "дуже і дуже важко" вигнати російських загарбників з усієї окупованої території до кінця 2023 року. "Це не означає, що такого не може статися, і не означає, що це не станеться, але це буде дуже і дуже важко", – сказав він.

18:27
Зустріч Рамштайн-8 була присвячена координації потреб України у засобах протиповітряної оборони та бронетехніки, заявив голова Пентагону Ллойд Остін на спільному брифінгу із головою комітету начальників штабів Марком Міллі.

17:40
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Турецький лідер знову запропонував посередництво у встановленні миру між Україною та Росією.

17:39
Наказом Мінреінтеграції місто Київ виключено з переліку територій можливих бойових дій. Відповідний наказ був зареєстрований Мін'юстом 16 січня.

17:26
Остін та Міллі дають брифінг за підсумками чергового Рамштайну — пряма трансляція.

16:45
Спецпідрозділ "Сенека" 93 бригади ЗСУ "вивів з ладу" 13 росіян точними ударами.

16:42
ЗСУ нарощують кількість мобільних вогневих груп ППО на північних напрямках.

16:40
У Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували повідомлення російських пропагандистів про те, що окупанти нібито знищили американський танк М1 Abrams під Соледаром.

16:16
Німеччина готує на весну пакет військової допомоги Україні на суму 1 млрд євро, причому основний наголос буде зроблено на засобах ППО, заявив міністр оборони країни Борис Пісторіус.

15:51
Словаччина та Чехія готові відмовитися на користь України від німецьких танків Leopard 2A4, які вони мають отримати за "круговою угодою" (FAZ).

15:37
Міністр оборони Німеччини Пісторіус сказав, що Берлін перевірить свої запаси танків, але чи будуть вони тоді також поставлені, незрозуміло. Він хоче бути готовим діяти, якщо рішення буде ухвалено, повідомляє Spiegel.

14:59
Суд відмовив в арешті мера Полтави Мамая, підозрюваного у поширенні інформації про українських військовослужбовців.

14:29
США підтримують повернення Криму Україною будь-якими способами та зброєю — Пентагон.

14:23
Велика Британія приєднується до основної групи, яка працюватиме щодо притягнення до відповідальності за агресію Росії проти України.

13:38
У Києві судитимуть чоловіка, який двічі "мінував" будівлю Офісу президента, бо йому "надто часто вимикали світло". У нього також знайшли комуністичну символіку та георгіївські стрічки.

13:30
Польща може відправити Leopard 2 Україні без дозволу Німеччини — уряд Шольца.

12:41
Зеленський закликав схвалити F-16 та далекобійні ракети для ЗСУ на наступному "Рамштайні".

12:02
Медведєв знову почав марити про ядерну війну. Держдеп: Це не перша безрозсудна заява.

11:37
"Настає вирішальний момент". Глава Пентагону звернувся до союзників у Рамштайні щодо України та війни.

11:31
Нідерланди розглянуть можливість постачання Україні винищувачів F-16, якщо від Києва надійде запит, заявив глава МЗС країни.

11:25
Штайнмаєр захищає Шольца за "обережний" підхід щодо танків. Боїться загострення війни.

11:22
У Дніпрі затримали агентів ГРУ. Вони могли наводити удар по дому 14 січня.

11:22
Зеленський розкритикував Шольца за нерішучість: Ви дорослі люди, дайте Україні танки.

10:54
Одна з країн офіційно запросила у Німеччини дозвіл на Leopard для ЗСУ, повідомив Воллес.

10:46
За один ранок знищено 27 вагнерівців.

10:19
Фінляндія оголосила про новий найбільший пакет військової допомоги для України на 400 млн євро. До нього увійде важке озброєння та боєприпаси.

10:08
Якщо США не хочуть дати українцям ATACMS, у Лондоні готові поставити порівнянні ракетні системи, кажуть джерела CNN.

09:58
Мельник: Україні потрібна коаліція не лише для танків. Але ще для літаків та ракет.

09:42
Проти України зараз воюють близько 50 000 вагнерівців - британська розвідка.

09:15
Остін та Пісторіус учора так і не розв'язали питання про західні танки для України, кажуть джерела CNN.

08:29
Росія нарощує авіаугруповання в Білорусі та готується до прихованої мобілізації в Криму: зведення Генштабу.

07:33
Таємний візит директора ЦРУ до Києва. Зеленському та Буданову повідомили про плани росіян, пише WP.

06:29
Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні: там Bradley, Stryker, Avenger, ракети так інші боєприпаси.

00:13
Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус не вважає, що рішення щодо постачання Україні танків Leopard якось пов'язане з постачанням танків Abrams від США.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live