Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

18.01.2023

23:41
Мар'їнка перетворилася на суцільні руїни.

23:39
Головне управління розвідки Міноборони опублікувало чергове перехоплення, в якому окупант пояснює другу, що кількість російської армії не означає її якість.

23:11
Шольц готовий надати Україні сучасні бойові танки Leopard, але за умови, що США передадуть Україні американські танки Abrams - Süddeutsche Zeitung.

22:48
Після кількох місяців обговорень з українськими офіційними особами адміністрація президента США Джо Байдена починає визнавати: Києву може знадобитися сила, щоб завдати удару по російських цілях у тимчасово окупованому Криму, навіть якщо такий крок збільшить ризик ескалації.

22:29
Зеленський про фронт: Фіксуємо збільшення кількості обстрілів та спроб росіян наступати.

21:58
Джонсон не вірить у розвал РФ після поразки: Путін піднесе її як "досягнення цілей".

21:09
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував пропозицію Угорщини зняти санкції з сімох, наближених до російського диктатора Володимира Путіна, олігархів та двох членів їхніх родин.

21:07
Джонсон розповів, як сперечався з європейськими лідерами та розвідкою про те, чи вистоїть Україна.

20:07
Днями США оголосять один із найбільших пакетів допомоги Україні, але без танків – CNN.

18:57
На Запорізькому напрямку росіяни проводили безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхів та Гуляйполе, повідомляє Генштаб. Основні зусилля армії РФ досі сконцентровано на Бахмутському напрямку.

18:34
Сьогодні українські захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР".

18:32
Нерішучість Німеччини щодо передачі ударних танків Україні "дала можливість Путіну безкарно загострити війну", заявив колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен.

18:07
Європарламент офіційно закликав Шольца без подальших зволікань дати ЗСУ танки Leopard.

18:01
Президент Сербії Александр Вучич заявив, що його країна не підтримує війну Росії проти України, а також вважає Крим та Донбас українськими територіями.

18:00
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у війні Росії проти України настав поворотний момент, який потребує "значного збільшення" військової підтримки України.

17:21
Український уряд закликає уникати будь-яких теорій та спекуляцій навколо трагедії у Броварах до закінчення розслідування. Також Кабмін доручив створити спеціальну робочу групу, яка візьме на контроль розслідування аварії гелікоптера.

16:44
Латвія передасть Україні ЗРК Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами та безпілотники.

16:39
Україна намагається переконати Ізраїль щодо його нейтральної політики відносно війни РФ проти України, проте поки що успіхів немає, каже Резніков.

16:38
Путін готується до довгої війни, 2023 рік буде важким, Україні потрібно більше зброї — НАТО.

16:26
Китай про війну РФ проти України: Хочемо, щоб 2023-й став роком миру — об'єктивна позиція.

16:21
"Мадяр" із Соледара показав результат роботи  артилерії ЗСУ по вагнерівцях у траншеї .

16:19
Україна має три основні пріоритети на найближчу нараду з союзниками у форматі Рамштайн - ППО, зброя для деокупації та надійність оборони, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

15:15
Резнікова запитали про шанси отримання танків Leopard від Німеччини — відповів обережно.

14:48
Канада передає ще 200 бронеавтомобілів як військову допомогу Україні, повідомила міністерка оборони Канади Аніта Ананд на брифінгу у Києві.

14:39
Лавров відкинув переговори Росії із Зеленським. МЗС: "Вже ніхто не звертає уваги на їхні слова".

14:07
Глава Європейської ради Шарль Мішель у Європарламенті різко засудив російський ракетний терор та підтримав передання танків Україні.

13:23
СБУ відпрацьовує кілька версій аварії гвинтокрилу в Броварах, серед яких у повідомленні згадані "порушення правил польотів", "технічна несправність гелікоптера" та "навмисні дії щодо знищення транспортного засобу".

12:47
"Трагічна новина про катастрофу гелікоптеру в Україні сьогодні вранці, внаслідок якої загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, члени його команди та мирні жителі. Денис був справжнім другом Великої Британії. Ми готові підтримувати Україну всіма можливими способами", - написав у Twitter глава МЗС. Великої Британії Джеймс Клеверлі.

12:32
У Росії готуються до нової хвилі мобілізації: в армію закликатимуть мешканців центральних регіонів, зокрема Москви, повідомляє ГУР.

12:16
Танки Abrams для ЗСУ є на порядку денному, принаймні у середньостроковій перспективі, цитує американського дипломата Morgen Post.

12:09
На борту гвинтокрила, який зазнав катастрофи у Броварах, перебувало дев'ятеро людей, станом на 11:00 було відомо про 15 загиблих, з них троє дітей, йдеться в офіційному повідомленні ДСНС.

12:06
Після того як Росія розбомбила Кременчуцький НПЗ, основним постачальником дизелю для України став болгарський НПЗ у Бургасі.

11:24
Розслідування катастрофи гвинтокрила у Броварах, яка призвела до численних жертв, взято під особливий контроль, розглядаються всі версії події, повідомив генпрокурор Андрій Костін.

10:56
Історія таємної допомоги попри все: як Болгарія рятувала Україну у вирішальні місяці війни, розповідає Welt.

10:46
Уряд Угорщини знову вимагає зняти санкції з російських олігархів, але уже не з трьох, як у вересні, а з семи (і двох їхніх родичів).

09:51
Один із двох основних маршрутів ЗСУ до Бахмуту під тиском через Соледар, пише розвідка Британії.

09:13
США поставлять Україні 300 000 боєприпасів зі складів в Ізраїлі – NYT.

08:14
Армія Росії втратила 820 військових та дев'ять танків за добу.

07:35
Сили оборони України в Луганській області відбили атаки у районі Білогорівки. У Донецькій – у районі Солі, Червоної Гори, Бахмута, Кліщіївки, Водяного, Невельського, Мар'їнки та Побєди.

07:30
Росія завозить своїх чиновників та працівників на окуповані території - Генштаб.

06:55
Блінкен відкинув вимоги Путіна до України "визнати територіальні реалії".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live