Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

15.01.2023

22:58
Відбиття російського військового вторгнення перейшло у вирішальну фазу, тому важливо, щоб Україна отримала необхідну їй для перемоги зброю, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

21:59
Під Соледаром точаться важкі бої, триває складна військова операція, якій можуть зашкодити поширення інформації з неофіційних джерел, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

21:30
Зеленський звернувся до росіян і сказав, що кремлівські терористи неминуче прийдуть і за ними, зокрема, за тими, хто старанно мовчав. "Зло дуже чутливе до боягузтва. Зло завжди запам'ятовує тих, хто його боїться або намагається сторгуватися. І коли воно прийде за вами, не буде кому вас захищати", - сказав він.

20:56
Зеленський повідомив, що внаслідок російського ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі загинули 30 людей.

20:50
Загарбники протизаконно вилучили із музеїв на тимчасово окупованих ними територіях України десятки тисяч експонатів – від античного скіфського золота до сучасних авангардних творів, пише The New York Times. За заявами опитаних газетою експертів, це найбільше викрадення витворів мистецтва з часів Другої світової війни.

19:57
Німеччина могла б викупити у Катару для України німецькі зенітні танки Gepard. Таку ініціативу озвучив депутат бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер.

19:14
Противник, як і раніше, намагається повністю захопити Донецьку область і атакує позиції ЗСУ на Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

18:31
Україні життєво необхідні танки Leopard 2, і вона має дуже мало часу для дискусій про необхідність їх постачання, заявив посол у Німеччині Олексій Макеєв.

18:02
Ракету, яка влучила 14 січня у житловий будинок у Дніпрі, можуть випустити літаки лише одного російського авіаційного підрозділу – це 52-й гвардійський полк бомбардувальної авіації ВКС РФ, повідомляє Офіс генерального прокурора.

17:02
Від ракетного удару по Дніпру 14 січня загинув український тренер з боксу Михайло Кореновський, повідомила Федерація боксу України.

16:48
Окупанти обстріляли один з міських медичних закладів Херсона, повідомив голова Херсонської ОДА Ярослав Янушевич. Будівлю пошкоджено, але люди, на щастя, не постраждали.

16:05
На 15:00 відомо про 25 загиблих від російського ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі, 39 людей врятовано з-під завалів, продовжуються пошуки 43 осіб, повідомив Володимир Зеленський.

15:35
Для Заходу "настав час прискоритися і йти далі й швидше, надаючи Україні необхідну підтримку... Своєю мужністю та завзятістю наші українські друзі довели – якщо вони мають інструменти, вони доведуть справу до кінця", -  заявив глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі.

14:56
У Бєлгородській області РФ стався вибух в розташуванні російських військ, є жертви.

14:33
Росія не міняє тактику в Соледарі. Її війська продовжують наступати по тілах своїх же загиблих товаришів по службі, каже речник ЗСУ.

14:01
З Хорватії викрали затриману яхту підсанкційного олігарха Усманова. Про це дізналися лише за три місяці.

14:00
Кількість загиблих збільшилась з 21 до 23 осіб, але й врятованих стало більше – з-під завалів дістали живу жінку.

13:54
Україна розглядає Туреччину на роль держави-покровительки, заявив омбудсман Лубінець.

11:59
Укренерго заявило, що через останній ракетний удар відключення світла в Україні можуть стати довшими.

11:29
У ЗСУ пояснили, чому раніше повідомляли про збиті ракети Х-22, а зараз кажуть, що не мають засобів, спроможних це робити.

10:52
Розвідка Міноборони попередила, що Росія готує інформаційну операцію проти України з масованим вкиданням фейкових новин.

09:43
Міноборони застерегло від поширення інформації про переміщення ЗСУ, якщо вона не повідомлялася офіційно. Це злочин, за який встановлена кримінальна відповідальність.

09:01
Під завалами будинку в Дніпрі знайшли тіла ще двох загиблих. Загальна кількість жертв російського удару - уже 20 людей.

08:55
Сили оборони України з початку повномасштабної війни знищили уже 115 000 російських окупантів.

08:55
Президент Фінляндії вважає, що Путін пішов ва-банк – поставив усе на війну, хоч не може все виграти.

07:34
Кількість загиблих у Дніпрі знову збільшилась - до 18.

07:25
Генштаб у ранковому зведенні повідомив, що Сили оборони протягом доби відбили атаки ворога біля 14 населених пунктів, зокрема в районі Соледара.

07:24
Британія разом із 14 танками Challenger 2 дасть України 30 гаубиць AS90.

07:02
У Дніпрі уже 17 загиблих, серед них одна дитина.

06:42
Німецький Rheinmetall заявив, що має на складах 22 танки Leopard 2 і 88 одиниць Leopard 1, але зможе передати їх Україні тільки через рік.

06:19
Кількість загиблих у Дніпрі зросла до 14, під завалами продовжують шукати людей.

02:27
Будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22, яку ППО не збивала: військові про російську пропаганду та заяву Арестовича.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live