Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.12.2022

23:53
Шольц вважає, що Путін не відмовиться від своїх імперських амбіцій, тому що у всіх розмовах він давав зрозуміти, що його мета – "щось завоювати".

23:01
Зеленський повідомив, що українська енергосистема зараз дуже далека від нормального стану і росіяни завдають ударів по об'єктах енергетики майже щодня – навіть якщо не йдеться про масовані ракетні удари.

22:47
В Одеській області серйозні руйнування на об'єктах енергетики, проте два-три місяці сидіти без світла не доведеться, як про це пишуть деякі Telegram-канали. У ДТЕК пояснили, що декілька місяців може знадобитись для повного відновлення мереж, проте почергові підключення розпочнуться раніше.

21:49
У Мелітополі пролунали вибухи та почалася пожежа. Місцеві окупанти скаржаться на HIMARS і заявили про вбитих та поранених.

21:03
У тимчасово окупованому Криму ввечері 10 грудня пролунали вибухи. Місцеві окупанти стверджують, що спрацювала система ППО росіян.

20:39
Попри вето Угорщини. Рада ЄС ухвалила рішення про 18 млрд євро кредиту для України.

20:03
Кулеба закликав не грати в лицемірні ігри тих у світі, хто каже, що це "не їхня війна".

19:40
Україна ні в кого не питатиме дозволу щодо завдання ударів по ворогу і "буде здатна на все" для відповіді на російський терор, заявив Данілов.

18:31
Російські окупанти втратили до 150 військових пораненими під Запоріжжям, а у Бердянську посилили контрдиверсійні заходи, передає Генштаб.

18:06
У США обговорюють можливості передачі Україні розвідувально-ударних безпілотників Reaper, але побоюються, що Росія може отримати секретні технології, пише Politico.

17:26
В Осло вручили Нобелівську премію миру лауреатам з України, Росії та Білорусі. У своїх промовах вони говорили про війну РФ проти України, воєнні злочини росіян, диктатуру Путіна, порушення прав людини режимами Білорусі та Росії.

16:29
ЗСУ заявили про зміну тактики росіян у Бахмуті – створюються штурмові загони та групи.

15:48
Кулеба закликав охочих бути посередниками у можливих майбутніх переговорах України та РФ, називати речі своїми іменами та не ставити Україну в один ряд з країною-агресором. "Братство" між Україною та РФ він порівняв з братством Каїна проти Авеля.

11:21
Німеччина не має систем Patriot, які вона могла б передати Україні – МЗС ФРН

10:55
США вже не наполягають на тому, щоб Україна не била по цілях на території Росії – Times.

09:49
Вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе, пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури та житлового фонду.
Практично в усіх районах та громадах області відсутнє світло. Енергетики вже працюють над відновленням пошкодженої інфраструктури, повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

09:35
Росія намагається отримати сотні балістичних ракет в Ірану для продовження та розширення своєї кампанії ударів по критично важливій національній інфраструктурі України – британська розвідка.

08:17
Вночі окупанти атакували південь України 15-ма дронами-камікадзе, Повітряні сили збили 10 з них – ВСУ.

07:15
На Донбасі Сили оборони відбили атаки росіян біля 13 населених пунктів – Генштаб.

06:39
Бенксі створив 50 малюнків-трафаретів, виставив їх на продаж через сайт благодійного фонду, всі отримані гроші підуть на допомогу Україні.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live