Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

28.08.2022

23:56
Окупанти будують впритул до мосту в Херсоні тимчасову переправу. Більша частина уже готова.

23:35
Окупанти вдарили по житловому району Енергодара, але звинувачують у цьому ЗСУ

22:38
Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук припускає, що причиною пожежі на мисі Фіолент у тимчасово окупованому Севастополі міг стати невдалий запуск окупантами ракети "Онікс" по Одесі.

21:57
Вітренко прогнозує, що опалювальний сезон розпочнеться пізніше, ніж звичайно, і радить запасатись теплим одягом.

21:03
Росія вдарила ракетами по центру Харкова. Зруйновано адміністративну будівлю, про жертв поки що невідомо.

20:40
Росіяни завдали масованого удару по містечку Оріхів в Запорізькій області. За останні шість годин там 200 прильотів, а загалом обстріли тривають 14 годин, заявив голова ОВА.

19:25
ЗСУ знищили у Херсонській області вантажівку окупантів із боєприпасами з протитанкового комплексу "Стугна".

19:08
Зеленський провів нараду в режимі "таємно" щодо ситуації на фронті.

18:48
Глава МЗС Німеччини назвала самообманом дешевий російський газ. Німеччина заплатила за нього безпекою та енергонезалежністю, Україна - тисячами життів.

17:11
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали ударів та влучили по трьох пунктах управління окупантів в Херсоні та Дар'ївці, зокрема по 35 російській армії у Новій Каховці. Також уражено склади боєприпасів у Любимівці та Херсоні.
За день на Південному напрямку знищили 11 окупантів, три одиниці автобронетехніки та самохідну гаубицю "Мста-С".
"Міст і переправа через річку Інгулець перебувають під нашим вогневим контролем, уражені та не функціонують", – повідомили в ОК "Південь".

16:26
Казахстан запровадив тимчасову заборону на експорт озброєння, військової техніки та продукції військового призначення до серпня 2023 року. Цим рішенням Казахстан прагне зберегти нейтралітет у війні Росії проти України й уникнути західних санкцій через передання або продаж свого озброєння РФ.

15:38
Вночі 28 серпня в тимчасово окупованому Сватовому вибухнула російська військова база. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
"Якась там "бавовна" на цій базі знову сталася", – сказав Гайдай.
За його словами, пожежа й вибухи на ворожій базі тривали щонайменше до полудня.

15:37
Полк "Азов" зробив офіційну заяву щодо фейкового маніфесту, який розповсюджують соцмережами. У ньому від імені полку "Азов" закликають до рішучих заходів щодо захисту України "не лише від московської імперії, а й від "гнилля нагорі". "Заявляємо наступне: полк "Азов" не має жодного відношення до цього маніфесту".

13:59
Місцеві мешканці повідомляють, що у Новій Каховці знищено склад боєприпасів окупантів на заводі "Сокіл".

13:57
Високоточною авіаційною ракетою класу "повітря-поверхня" Х-59, випущеною із Су-35, ворог прицільно знищив громадську вбиральню на околиці селища міського типу Нововоронцовка в Херсонській області, повідомляє оперативне командування "Південь". Вартість однієї Х-59 становить кілька сотень тисяч доларів США, уточнили в ОК.

13:17
Верховний представник ЄС з зовнішньої політики Жозеп Боррель упевнений, що наразі немає потреби об'єднувати армії 27 країн-членів Євросоюзу в одну об'єднану військову структуру. "Жодна з 27 армій не буде замінена не об'єднані європейські сили. Нам просто потрібно скоординувати свої дії та краще інвестувати в оборону", – сказав Боррель в інтерв'ю австрійському виданню Kronen Zeitung.

13:04
На Донецькому напрямку минулої доби морпіхи знищили шістьох окупантів.
Внаслідок ударів артилерійських військових частин та підрозділів командування морської піхоти ВМС ЗСУ росіяни втратили вісім людей живої сили, один МТЛБ, дві артилерійські системи "Гіацинт-С" та одну самохідну гармату.

11:49
Мельник скасував запрошення до України прем'єра Саксонії. Той днями знову закликав заморозити війну.

11:48
Росіяни вночі обстріляли з важкої артилерії Дніпропетровську область, влучили по чотирьох громадах у двох районах, повідомив Валентин Резніченко. У Нікополі зруйновано кілька житлових будинків, а в Марганці пошкоджено склад і цехи місцевої фабрики. Фото: Telegram Резніченка

11:39
Вранці, 28 серпня, окупанти обстріляли з РСЗВ Оріхів Запорізької області, повідомив голова ОВА Олександр Старух. Унаслідок обстрілу виникла пожежа, пошкоджено приватні будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Фото: Telegram Олександр Старух

11:36
Російські війська без успіху намагалися наступати на шести різних напрямках на Луганщині, повідомив Гайдай. За його словами, армія РФ зосередилася під Бахмутом і намагається прорватися з кількох міст і сіл Луганської області.

10:54
Федоров: у Мелітополі зруйновано одну з найбільших баз росіян на території заводу "Автоколорит". У Мирному – зруйновано будівлю, в якій готували фейковий референдум.

10:19
Указ Путіна про збільшення чисельності армії РФ навряд чи підвищить бойову міць російських військ у війні проти України, повідомляє розвідка Британії.

10:11
Демілітаризовано ще 250 російських окупантів.

09:43
Україна використовує особливу стратегію у війні із Росією. Її розробили США 2013-го – CNN.

09:05
Наступальний потенціал російської армії на Херсонщині ще більше погіршився. Спроба штурму російської ДРГ у складі 10 окупантів свідчить про ще більшу деградацію російських сухопутних військ, пише ISW.

09:04
Російські окупанти вночі на 28 серпня обстріляли Запоріжжя, зафіксовано "прильоти" у двох районах міста, повідомили у міськраді.

08:32
Бербок: Війна може тривати роки. Ми готові бути з Україною скільки потрібно.

08:00
Вночі в окупованому Мелітополі лунали вибухи, чекаємо на підтвердження ударів ЗСУ – мер.

07:50
Генштаб: ЗСУ дали жорстку відсіч під Авдіївкою, відігнали армію РФ під Слов'янськом та Бахмутом.

07:28
Міністерство оборони США збільшило постачання зброї в Україну морським шляхом для перевезення важкої військової техніки та артилерії, повідомляє WP.

07:21
3-й армійський корпус РФ навряд чи буде ефективним в Україні – ISW.

06:47
Авіація ЗСУ вдарила по опорних пунктах, артилеристи били по складах.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live