Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

22.08.2022

23:40
Офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс не став озвучувати позицію США щодо того, хто стояв за вибухом автомобіля, внаслідок якого загинула пропагандистка Дар'я Дугіна.

23:39
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен вважає, що до можливості використання Росією ядерної зброї слід ставитися серйозно. За її словами, Захід постійно нагадує РФ, що це веде до загального знищення.

23:20
Данілов заявив, що у Росії назріває бунт солдатських матерів. Про це нібито свідчить закрита соціологія.

22:52
Україна не відмовилась від ідеї отримати гарантії безпеки від великих держав. Єрмак анонсує на 29-30 серпня перший "дуже потужний" документ у цьому керунку.

22:45
Міністерство оборони Німеччини відкинуло заклик коаліційних депутатів поставити Україні більше зброї та у разі потреби піти на ослаблення Бундесверу.

22:44
Нацгвардія України опублікувала зроблені за допомогою графічного редактора посвідчення "військовослужбовців НГУ" Аліни Кабаєвої, Ольги Скабєєвої, Марії Захарової та Маргарити Симоньян.

22:43
Сполучені Штати не підтримують повної заборони на видачу віз громадянам Росії.

22:43
Сполучені Штати не підтримують повну заборону на видачу віз громадянам Россії.

22:00
Пентагон готує контракт на "важкі" дрони-камікадзе Switchblade 600 для України.

21:53
Ердоган публічно підтвердив намір організувати зустріч Зеленського і Путіна в Туреччині.

20:57
Москва запросила термінове засідання Ради безпеки ООН на 23 серпня, яке буде присвячене "ситуації навколо Запорізької атомної електростанції". Про це повідомив перший заступник представника РФ при ООН Дмитро Полянський у Telegram. Пізніше постпред РФ при ООН Василь Небензя заявив, що на засіданні росіяни порушать тему вбивства пропагандистки Дарії Дугіної, повідомляє РИА Новости.

20:56
У тимчасово окупованому місті Сватове відбулася радіотрансляція виступу ватажка терористичної організації ЛНР Леоніда Пасічника, під час якого він оголосив про початок "загальної мобілізації" на території тимчасово окупованої Луганщини.

20:40
Washington Post розказав, як організатор турів по Зоні відчуження таємно допомагав Збройним Силам України під час російської окупації ЧАЕС.

20:05
Генсек ООН створив комісію з розслідування теракту в Оленівці. До неї увійшли генерал з Бразилії, правозахисниця з Ісландії та поліціянт з Нігеру.

19:51
Сили спеціальних операцій ЗСУ опублікували ексклюзивне відео підриву мосту на Донеччині, що стало перепоною для окупантів.

19:37
Прем'єр-міністр Бельгії вважає, що енергетична криза у Європі затягнеться на багато років. Важкими будуть наступні п'ять-десять зим, а не одна-дві, як багато хто сподівається.

19:27
Жінка, ім'я та військове посвідчення якої опублікувала ФСБ РФ у своєму звіті про розслідування теракту проти дочки російського пропагандиста Олександра Дугіна Дар'ї Дугіної, не має жодного стосунку до полку "Азов" і ніколи не мала. Заяву полку опублікувала його пресслужба.

19:08
У Севастополі повідомляють про сильний вибух. Російський гауляйтер Развожаєв заявив, що "збито об'єкт на великій висоті, тому звук було чутно у різних частинах міста".

18:55
Україна і сім країн Центральної та Східної Європи – Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина – започаткували новий формат взаємодії під назвою Київська ініціатива.

18:14
Розвідка підтвердила, що 24 серпня можливі посилені ракетні обстріли з боку Росії, бо "вони справді схиблені на датах і символах".

17:17
ФСБ заявила, що за підривом доньки Дугіна стоїть Україна. Подоляк нагадав про бойових голубів, розіп'ятих дітей і здивувався, що на місці злочину не було шеврона Азова.

17:09
Європейський Союз розглядає можливість створення центру для навчання українських військових, повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель. Тренувальна місія розміститься на території однієї із сусідніх з Україною країн, де вже є схожі навчальні центри.

16:22
Ердогана запитали, як справи у Зеленського. Відповів, що президент України "дуже стурбований" і "є люди, які його багато обманюють".

16:06
Безпілотник Bayraktar TB2, куплений на пожертвування мешканців Литви та переданий Збройним Силам України, ліквідував свою першу ціль. Про це повідомив у Twitter ініціатор кампанії зі збирання коштів, журналіст Андрюс Тапінас. Те, що удару завдано саме "литовським" безпілотником підтвердили в Міноборони України.

15:39
Збройні Сили України завдали чергових ударів по Антонівському мосту через Дніпро. Також ЗСУ завдали удару по мосту біля Каховської ГЕС.

15:15
Залужний озвучив кількість втрат українських сил оборони – майже 9000 героїв віддали своє життя, захищаючи країну від агресії РФ.

14:37
СБУ заявила про затримання коригувальника ракетних ударів по Запоріжжю. "Завдання" він отримував від невістки з Мелітополя.

14:08
У лавах ЗСУ та інших сил оборони проти агресії РФ борються близько 1 млн українців, і ветеранська спільнота стане однією з найбільших в Україні, заявив Зеленський. На тлі цього, за словами президента, потрібні відповідні зміни у державній політиці.

14:01
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив за вибірковий підхід до видавання віз до Європейського Союзу громадянам Росії. Він уточнив, що російських олігархів не повинні пускати в ЄС, але є багато росіян, "які хочуть виїхати з країни і не готові там перебувати в ситуації, що склалася.

13:31
Генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар підтвердив, що підготовка будівництва заводу з виробництва безпілотників в Україні триває відповідно до ухваленого графіка. Наразі компанія працює над дизайном заводу, вже придбала ділянку і також розпочала процедуру подання офіційної заявки на будівництво цього заводу.

13:01
Російський винищувач Су-35 завдав удару ракетою Х-59 по Одеській області з напрямку Чорного моря. Ракета влучила в об'єкт інфраструктури.

12:45
ПриватБанк почав блокувати рахунки переселенців з Донецької та Луганської областей, вимагаючи актуалізувати дані про місце проживання. Такі дії фінустанови в уряді назвали незаконними, банк готує роз'яснення.

12:41
У ЗСУ розповіли, як українські воїни "перемелюють" та "знекровлюють" російських у Пісках. Армія РФ все ще не може пройти передмістя Донецька, хоча вже майже вщент зруйнувала його.

12:24
Біржові ціни на газ у Європі перевищили 3000 доларів за тисячу кубометрів уперше з початку березня. Про це свідчать дані лондонської біржі ICE.

11:58
Темпи інфляції в Україні значно прискорилися під час війни, проте гіперінфляції очікувати не варто, оскільки держава у будь-якому разі контролюватиме ціни. Про це йдеться в огляді інфляції Міністерства економіки за червень 2022 року.

11:58
ЗСУ ведуть контрнаступ на Херсон, але без "піднесення війська і маршу степами" - ОК "Південь".

11:57
Кім про наступ РФ на Миколаїв: Військові не бачать перспективи швидкого просування росіян.

11:42
Фрегат Чорноморського флота РФ "Адмірал Макаров" вступив у бій з катером ВМС України, а потім втік до Севастополя: історія від Неїжпапи.

10:52
Подоляк про звинувачення України у терактах: Галюциногени ведуть до втрати зв'язку з реальністю.

10:51
В Україні збільшується кількість трансакцій за банківськими картками Visa, українці поступово повертаються до довоєнних обсягів видатків. Про це в інтерв'ю Forbes Україна розповіла старша віцепрезидентка компанії Visa Віра Платонова.

10:51
Генштаб закликав українців не ігнорувати повітряну тривогу та ходити в укриття.

10:50
Мельник рекомендував майбутньому послу України в Німеччині "бути милим та доброзичливим".

10:50
Росія намагається мотивувати терористів ЛДНР для посилення на Донбасі — розвідка Британії.

10:44
Страшне. Росіянка з Курської області скаржиться окупанту в Україні – "чем больше узнаем, чем больше слышим, что нам п**да будет".

09:51
За день в Україні знищили чотири засоби ППО росіян, зокрема ЗРК С-300 та "Нєбо-М".

09:29
Майже півмільйона нових боргів виникло під час активної фази війни. Це вдвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це свідчать дані Мін'юсту, повідомляє Опендатабот.

09:26
Росія вдарила 42 снарядами з РСЗВ та артилерії по Нікополю, чотири поранених — фото.

09:26
Данiлов: Після війни Україна буде зовсім іншою країною, не буде жодних олігархів.

09:14
200 нових "200".

09:01
Данілов про анонси контратак та ударів по Кримському мосту: "Я не Арестович і не Подоляк".

08:34
"Захід не вірив у нас" - Данілов про підготовку до війни та чому не попередили про вторгнення.

07:58
У Донецьку ранок розпочався з "феєрверків" – вибухнув склад боєприпасів росіян.

07:48
Армія Росії завдала ракетного удару по Харкову з боку Бєлгорода - Терехов.

07:47
Генштаб: Росіяни наступають у бік Миколаєва, мають частковий успіх.

07:46
"Фундаментальна проблема". РФ не може перетворити тактичні успіхи на оперативні — ISW.

06:40
Перемога України буде не в тому, щоб взяти Москву та розбомбити її, вважає ексглава МЗС Литви Лінкявічюс.

02:48
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ посилили вогневий контроль та відкоригували пропускну спроможність Каховського мосту, повідомляє ОК "Південь".
За добу на південному напрямку російські окупанти зазнали таких втрат: 20 військових, корпусна самохідна гармата типу "Гіацинт-С", самохідна гаубиця "Мста-С", дві пускові установки С-300, радіолокаційна станція підсвітлення і наведення, а також мобільний радіолокаційний комплекс виявлення аеродинамічних та балістичних об'єктів "Небо-М", два буксирувані міномети 120-го калібру, три одиниці броньованої техніки.

02:21
"Добре озброєна Україна – найкраща довгострокова інвестиція в безпеку Європи", – написав Кулеба у відповідь на заклик німецьких депутатів значно збільшити постачання зброї в Україну.

01:22
Якщо російські окупанти влаштують у Маріуполі судилище над українськими військовополоненими, то будь-які переговори з Росією стануть неможливими. Про це заявив президент Володимир Зеленський у нічному відеозверненні за підсумками 21 серпня.
"Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, усіх міжнародних правил, заведуть у ці декорації, буде знущання... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала", - заявив президент.

00:31
Повітряні сили ЗСУ показали, як збивають безпілотник окупантів.

00:24
Пляжники у тимчасово окупованому Криму "засвітили" координати російської батареї ЗРК С-400 під Євпаторією - опублікували у мережі знімки з геолокаційними мітками.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live