Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.08.2022

23:49
У Білому домі заявили, що президент Володимир Зеленський має взяти участь у саміті Великої двадцятки на Балі, якщо туди приїде російський диктатор Володимир Путін.

22:50
Головний редактор The War Zone - The Drive Тайлер Роговей опублікував супутникові знімки російського військового аеродрому "Бельбек" під Севастополем, в районі якого вчора чули вибухи. Судячи з фото, пошкоджень на об'єкті немає.

21:51
Німеччина надала Україні ще три зенітних самохідних установки Gepard, 11 БТРів М113 із озброєнням та тисячу сухпайків.

21:29
У небі над Євпаторією у тимчасово окупованому Криму чути вибухи. Про це повідомляють місцеві жителі у Telegram. В окупаційній адміністрації кажуть, що працює ППО.

21:19
Представник Пентагону заявив, що Росія демонструє "повну зневагу" безпекою українських ядерних об'єктів, і що її дії на ЗАЕС є "верхньою межею безвідповідальності".

20:51
Кіпр та Греція виступили проти блокування віз для російських туристів, які бажають відвідати ЄС.

20:51
Сьогоднішні супутникові знімки від Maxar території Запорізької АЕС спростовують заяви Кремля про нібито "систематичні обстріли" з боку України.

20:24
Міністерство оборони США оголосило, що надасть Україні додаткову військову допомогу розміром $775 млн. Що у пакеті?

19:59
На всіх напрямках на сході та півдні українські захисники успішно відбили спроби штурмових та наступальних дій російських окупантів. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

19:30
Західні офіційні особи заявляють, що війна Росії проти України перебуває на межі "оперативної паузи", а Росія стикається з нестачею боєприпасів.

19:16
Президент Франції Емманюель Макрон після майже тримісячної перерви зателефонував російському диктатору Володимиру Путіну та обговорив з ним створену окупантами проблему безпеки Запорізької АЕС.

18:04
У Лаврова заявили про "супертривожний момент втягування США у війну". На Банковій нам пояснили, до чого ці гучні слова окупантів.

17:40
Кабінет міністрів дозволив виїжджати за кордон військовозобов'язаним чоловікам у складі бізнес-делегацій.

17:08
Новофедорівка. Половину бойових літаків Чорноморського флоту Росії виведено з ладу – Reuters.

16:41
Гайдай заявив про знищення ще однієї бази РФ - під Алчевськом армія РФ втратила близько 50 військових та 100 одиниць техніки.

16:38
"Всіх під обстріл". Російський окупант розповів, як наказували вбивати мирних українців, доповідали "нагору" про перебільшені успіхи та "примушували підмітати біля бойових машин".

15:51
Три перемоги над РФ у картинах. LIGA.net збирає 1 млн для ЗСУ: 500 000 грн вже є.

15:50
80% окупантів із бригади "бучанських катів" не хочуть воювати й хочуть додому, про що розповіли російському виданню.

15:32
Ядерний регулятор дозволив експлуатувати енергоблоки №1 та №2 на Запорізькій АЕС, де російські окупанти розмістили військову техніку, тільки в режимі холодної зупинки - без генерації електроенергії.

15:32
Радник мера Маріуполя повідомив, що одна з російських колон, що прямувала у бік Запоріжжя, "несподівано не доїхала до місця призначення".

15:19
У Харкові відкрили першу автобусну зупинку-укриття, виготовлену з товстого бетону.

14:54
Зеленський підписав закон №7451 щодо пришвидшення приватизації для цілей релокації підприємств та економічного відновлення, йдеться на сайті Верховної Ради.

14:53
Супутник, який купив Притула, залишиться українським і після завершення терміну доступу до баз даних.

14:53
Росія готується від'єднати Запорізьку АЕС від енергосистеми України. Зараз російські військові шукають постачальників пального для дизель-генераторів, щоб виробляти електроенергію для систем охолодження ядерного палива, повідомляє Енергоатом.

14:52
Генсек ООН Гутерріш сьогодні вперше в історії прибув до Одеси. Там відбудуться переговори з питання "зернових коридорів".

14:50
Лукашенко запевнив селян у Брестській області: "Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад, ось Україну бомбитимемо з території Білорусі тощо".

14:07
Данілов заявив, що питання демілітаризації та деокупації Криму - на порядку денному. Він запропонував кримським зрадникам спосіб пом'якшити вирок - надавати українським силам цінну інформацію про військові об'єкти РФ на території півострова.

13:26
"Це не наша війна" © Новий відкритий лист у Німеччині – Шольца закликали забути про Україну. Кулеба паралельно  відповів одному з лобістів Кремля у ФРН, порівняв таких із наркоманами.

13:18
Федоров розповів про панічні настрої серед колаборантів у Мелітополі – їх не пускають до Криму, а у місті вони бояться діяльності партизанів, тому зрізають під своїми будинками кущі та дерева, щоб їх не "підсмажили" сили опору.

12:33
Ердоган має намір обговорити з Путіним ситуацію на Запорізькій АЕС, яку окупували російські війська, розміщують там зброю та влаштовують обстріли.

12:26
Die Welt з посиланням на джерела в Києві пише, що у канцлера ФРН Шольца нібито з червня блокують подальші постачання важких озброєнь Україні.

12:05
Росіяни втратили дрон із карткою пам'яті: "засвітили" свої обличчя та базу під Миколаєвом.

11:45
Росіяни можуть завдати ракетного удару по захисниках "Азовсталі" на День Незалежності - ГУР.

11:45
Єрмак та Залужний поговорили з начштабу оборони Британії Тоні Радакіном та радником британського уряду з нацбезпеки Стівеном Лавгроу.
Головна тема – подальша підтримка України у боротьбі з агресією РФ, повідомляє пресслужба ОП.

11:44
Путін не провів чистки у ФСБ, попри провал планів війни проти України – WP.

11:44
У Резнікова закликали не вірити анонімним "джерелам у Міноборони та Офісі президента".

11:23
Подоляк заявив, що без виведення російських військ з усієї території України переговори з РФ будуть "грою в російську рулетку з повним барабаном".

10:58
ФСБ Росії ще до 24 лютого намагалася встановити "жучки" у Верховній Раді, кажуть у СБУ. Для цього росіяни завербували чиновника.

10:29
ФСБ шукала квартири у Києві перед 24 лютого, розраховуючи на швидкий крах України – WP.

10:28
ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва — Washington Post.

10:27
Глава МЗС Латвії про Росію: Ця імперія зла впаде, як і СРСР — краще раніше, ніж пізніше.

10:14
ГУР каже, що отримало нові докази підготовки окупантами провокації на ЗАЕС 19 серпня. На думку розвідки, є висока ймовірність масштабного теракту.

09:48
Російські окупанти стягнули військову техніку до машинної зали ЗАЕС.

09:33
Ядерний регулятор заявив, що зупинка ЗАЕС може призвести до аварії за таким самим сценарієм, що й на Фукусімі у 2011 році.

09:12
Розвідка Британії: Харків розташований в межах досяжності російської артилерії і значно потерпає від обстрілів. Армія РФ слабо тримає цю ділянку фронту, але намагається скувати тут ЗСУ.

08:28
РФ масово обстріляла Дніпропетровську область, є загиблий, поранено дитину.

08:26
Зерно та ядерні матеріали. Держдеп побоюється визнавати РФ спонсором тероризму — Politico.

08:25
ЗСУ відбили атаки під Слов'янськом і Бахмутом, Росія наступає в районі Донецька.

08:25
Росія не спромоглася окупувати нові території України за півтора місяця — ISW.

08:24
РФ обстріляла три райони Харкова, влучили в житлову будівлю й об'єкт інфраструктури — фото.

07:49
Старший радник Гельсінської комісії при Конгресі США Пол Массаро вивчив українські меми. Каже, куріння вбиває, а бавовна – гарна.

07:47
Армія РФ повторно обстріляла "Могилянку" у Миколаєві. Окупанти вдарили двома ракетами С-300.

06:55
США схвалюють удари України по об'єктах у Криму – Politico.

06:38
Путін і Сі Цзіньпін мають намір приїхати на саміт G20 – президент Індонезії.

05:36
Після шести місяців вторгнення в Україну Росії не вдалося вибороти позиції в кіберпросторі, повідомив глава британської розвідки Джеремі Флемінг.

04:35
Інститут вивчення війни (ISW) перерахував п'ять можливих причин вибухів в окупованому Криму – у Севастополі, в районі авіабази Бельбек і в Керчі:
- атака ЗСУ;
- дії української розвідки;
- погане поводження росіян зі своєю технікою;
- успішні дії російського ППО;
- розхитані нерви російських окупантів, які, ймовірно, готуються до атак у районах, що раніше вважалися недосяжними для української армії.
На думку ISW, українські війська, ймовірно, продовжать кампанію із завдання ударів по військових об'єктах Росії в окупованому Криму, щоб послабити можливості логістики окупантів і їх можливості щодо підтримки операцій на західному березі Дніпра.

03:26
Російська армія не змогла досягти успіху у своєму вторгненні в Україну, зокрема через панування у росіян брехні на всіх рівнях командування. Про це заявив начальник Генштабу ЗС Франції, генерал Тьєррі Бюркар.
"Російська армія, як і її суспільство - це армія брехні: командири брехали своїм начальникам, командири брехали своїм підлеглим, командири брехали самим собі. У військовій справі брехня коштує дорого", - сказав Бюркар.

02:25
Авіація Повітряних сил ЗСУ завдала чотирьох ударів по скупченню ворожої живої сили, озброєння й техніки у Баштанському та Бериславському районах.
Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 200 вогневих завдань, зокрема по Каховському мосту.
За добу на південному напрямку підтверджені втрати російських окупантів склали: 73 військові, три танки, чотири пускові установки та радіолокаційна станція до ЗРК С-300, п'ять одиниць броньованої й автомобільної техніки, склад боєприпасів.

02:24
18 серпня на півдні підрозділи ЗСУ проводили наступальні дії для звільнення населених пунктів.
"Під час однієї з атак зустрілися із двома десантно-штурмовими підрозділами", – повідомляє ОК "Південь".
В результаті бою російські окупанти були змушені відійти на вихідні позиції – із втратами танків, броньованої техніки й особового складу.
"Обмінний фонд поповнений двома полоненими окупантами", – повідомляють військові.

01:38
Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткову військову допомогу Україні на суму близько $800 млн і може оголосити про це вже 19 серпня або наступного тижня – повідомив Reuters.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live