Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.08.2022

23:59
Наразі Збройні Сили України контролюють 45% Донецької області, повідомив голова Донецької ОВУ Павло Кириленко.

23:43
Президент Франції Емманюель Макрон та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді домовилися працювати разом, щоб покласти край війні Росії проти України.

22:50
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україну так чи інакше захищають мільйони людей, боротьба українських захисників базується на безумовній підтримці українського народу.

22:24
Президент Володимир Зеленський закликав українців на тимчасово окупованих територіях не наближатися до військових об'єктів російської армії. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

21:49
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Білорусі, зокрема на аеродромі Зябрівка, "викликає занепокоєння".

21:09
У Лисичанську під час вибуху колишньої будівлі СБУ, де російські військові влаштували базу, ліквідувалося близько сотні "не рядових" окупантів.

21:02
Сьогодні вдень, 16 серпня, російські окупанти з території Білорусі вдарили ракетами по військовому аеродрому на Житомирщині. Постраждалих немає, пошкоджено злітно-посадкову смугу та кілька автомобілів.

20:47
Проєкт "Схеми" опублікував супутникові знімки наслідків вибухів на складі боєприпасів росіян у селі Майське Джанкойського району.

20:24
Мер Мелітополя Іван Федоров опублікував для мешканців міста та Мелітопольського району алгоритм дій на випадок оголошення ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС.

20:21
У Львові 18 серпня з ініціативи Зеленського відбудуться його переговори з Генсеком ООН Гутеррішем та президентом Туреччини Ердоганом, зокрема щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

19:59
Крім вибухів на російському складі боєприпасів у Джанкойському районі, як мінімум один сильний вибух сьогодні вранці прогримів на території військового містечка у селищі Гвардійське Сімферопольського району, повідомляє Крим.Реалії з посиланням на місцевих жителів.

19:38
Окупанти у тимчасово захоплених південних регіонах переправляють усі пошкоджені та цілі українські напіввагони до Криму.

19:23
Окупанти влаштували катувальну в'язницю в дитячому приймальнику-розподільнику в тимчасово окупованому Херсоні, там утримуються десятки людей, зокрема мер міста Ігор Колихаєв, повідомляє Суспільне.

19:22
Путін ставить на втому ЄС від війни, Європа має відповісти принципово – Bloomberg

19:12
Минулої доби Кримським мостом в обидві сторони проїхало 38 300 автомобілів, що є новим добовим рекордом трафіку.

18:03
WP оприлюднила деталі секретного плану Путіна щодо захоплення України, вбивства Зеленського й попереджень Байдена.

18:02
Росіяни вдарили по житлових кварталах Нікополя з "Градів" і ствольної артилерії.

17:54
Росіяни після 17:00 знову почали обстрілювати Харків. Людей просять бути в укриттях.

17:16
Українська розвідка потролила воєнкора РФ, який засвітив фото штабу ПВК Вагнера у Попасній, після чого по ньому вдарили ЗСУ. ГУР опублікувало "подяку" пропагандисту.

16:59
Зеленський про загрозу анексії Херсона: За порушення кордонів слід закрити Європу для росіян.

16:51
Зеленський про попередження щодо війни: Путін не хотів спілкуватися три роки, потрібна зброя.

16:50
Зеленський: Директор ЦРУ попереджав мене про загрози життю, такі сигнали йшли звідусіль.

16:33
СБУ заявила, що у Слов'янську затримано росіянина з посвідкою на проживання в Україні, який "зливав" дані про ЗСУ спецслужбам РФ. Насамперед інформатора цікавила українська артилерія, яка знищує командні пункти та склади РФ.

15:34
РФ влаштувала судилище над трьома полоненими іноземцями на Донбасі, їм загрожує страта. У МЗС України назвали "суд" нікчемним.

15:03
Укргідроенерго готує позов проти Росії через захоплення Каховської ГЕС і знищення майже готового вітрогенератора на Зміїному.

14:54
Джанкой. Вибух у Криму є результатом роботи елітного підрозділу України – NYT.

14:54
У Зеленського звернулися до українців у Криму після вибухів: будьте обережні та ховайтеся.

14:54
Шольц не виступає проти використання зброї від Німеччини для визволення Криму.

14:51
Рада проголосувала у першому читанні за заборону салютів, феєрверків та петард в Україні. В пояснювальній записці йдеться, що у воєнний час звуки піротехніки впливають на психіку населення.

14:04
МЗС Фінляндії пропонує скоротити видачу віз росіянам у 10 разів, а також закликає виробити спільну позицію ЄС щодо віз для громадян РФ.

13:48
Шойгу нарахував дев'ять дружніх країн для Росії. До списку увійшли африканські держави: Бурунді, Гвінейська Республіка, Камерун, Малі, Судан, Уганда, Чад, Ефіопія, Південно-Африканська Республіка.

13:47
У районі Житомира пролунало два вибухи. Глава ОВА підтвердив ракетний удар.

13:47
Запорізька АЕС. У разі аварії доведеться евакуювати близько 400 000 осіб – ОВА.

13:46
ЗСУ про "масований удар з Білорусі": У День Незалежності можуть бути "вітання".

13:46
ЗСУ про вибухи в Джанкої: Росіяни не дотримуються пожежної безпеки, нас це радує.

13:21
Шойгу заявив сьогодні, що армії РФ в Україні нібито протистоять "об'єднані сили Заходу", а HIMARS "перемелюються у боях". Подоляк відреагував – радить не звертати уваги на спічі Шойгу, бо вони відірвані від реальності. Також нагадав про захоплення шаманськими обрядами російських еліт.

12:34
Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача: вивів із нього ексглаву СБУ та колишніх командувачів ССО та ТрО.

12:07
Щоб відлякати Росію. Міністр оборони Польщі закликав молодь пов'язувати своє майбутнє з армією.

12:05
У Делавері американські військові вантажать боєприпаси для України.

11:23
Єрмак написав, що "операція "демілітаризація" в ювелірному стилі ЗСУ" триватиме до повної деокупації українських територій.
"Крим – це Україна", – додав він.

11:10
Заборона виїзду за кордон чоловіків без військового досвіду збережеться до кінця воєнного стану, відповів Зеленський на петицію.

10:58
СБУ каже, що затримала агента ФСБ. За даними спецслужби, він коригував удари по Запоріжжю, хотів отримати "посаду" у разі окупації та увійти до "розстрільних загонів", щоб катувати та вбивати українців.

09:46
Подоляк про вибухи під Джанкоєм: Демілітаризація у дії.

09:33
Армія Росії втратила ще 150 військових, вертоліт і дві РСЗВ.

09:10
У Мелітополі вибухи. Зник сигнал захопленого росіянами ефірного телебачення, пише мер Федоров.

09:05
Армія РФ зробила сім запусків ракет із Бєлгорода та била з РСЗВ під час нічного обстрілу Харкова. Попередньо обійшлося без постраждалих.

08:55
Ефективність Чорноморського флоту РФ обмежена, це підриває стратегію Росії, повідомляє розвідка Британії.

08:12
Кулеба не знає, коли закінчиться війна - "ніхто не знає". За його відчуттями, деякі "чекають, коли ми завалимося".

07:54
Під Джанкоєм в окупованому Криму горить, імовірно, склад боєприпасів армії Росії.

07:43
Генштаб, зведення: Армія РФ досягла часткового успіху на південь від Донецька, ЗСУ відбили кілька штурмів на Донбасі та завдали окупантам значних втрат на півдні.

07:07
Лавров на весняних переговорах в Анталії не впевнений у собі та сипав пропагандою, розповів Кулеба.

05:44
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у засобах масової інформації перебільшили роль російського олігарха Романа Абрамовича у переговорах між Україною й Росією.
"Ну, уявляєте, у вас війна, нічого ще не ясно, і тут приходять і кажуть: "Є людина, яка має прямий доступ до Путіна". Ви відкинули б послуги такої людини?.. Не відкинули б – ну ось і президент теж не відкинув послуги. Але роль його у цьому процесі, як вона представляється в медіа, вона, безумовно, перебільшена", – сказав Кулеба.

04:13
Уночі 16 серпня російські окупанти здійснили масований ракетний обстріл Харкова, повідомив мер міста Ігор Терехов.
"Уночі о 02:15 обстріляно одразу кілька районів Харкова. Попередньо Шевченківський і Київський (фактично самий центр міста), Салтівський, Індустріальний і Холодногірський райони", - написав Терехов.
Він зазначив, що росіяни обстріляли п'ять із дев'яти районів Харкова.
"Такого радіуса удару ракетами по місту не було давно. Про постраждалих інформації на цей момент немає. У деяких випадках маємо руйнування інфраструктурних та інших об'єктів, доріг", - повідомив мер Харкова.

01:46
Авіація ЗСУ уразила два опорні пункти та два райони зосередження озброєння й техніки ворогів у Новопетрівці й Максимівці.
Ракетно-артилерійські підрозділи знищили 23 окупантів, 152-мм гармату-гаубицю, сім одиниць броньованої й автомобільної техніки.
У Сухому Ставку знищили ворожий пункт постачання боєприпасів, повідомляє ОК "Південь".

01:45
Протягом дня за підтримки артилерії й авіації окупанти намагалися покращити своє тактичне становище та штурмували у напрямку Новогригорівки й Білогірки. Успіху не мали.
Російська авіація провела 14 атак по позиціях українських військових. Усі вони виявилися безрезультатними, повідомили в ОК "Південь".

01:09
"У нижегородській області росії провалилося формування танкового батальйону ім. якогось там К.Мініна", – повідомив Стратком ЗСУ.
Командування російських окупаційних військ на початку липня розпорядилося сформувати танковий батальйон для подальшого відправлення в Україну.
"Але станом на 15 серпня із необхідних для повної комплектації батальйону екіпажами 160 осіб контракт підписали менше ніж 30 осіб. Сучасна дилема "другої" армії у світі, танки є, а екіпажів – ні", – повідомили у Страткомі.

00:11
"Ще шість гаубиць M109, що нещодавно прибули в Україну з Латвії, вже показують результати на полі бою", – повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Twitter.
Резніков подякував міністру оборони Латвії Артісу Пабріксу й латвійському народу за їх непохитну підтримку України.
"Разом ми переможемо!" – написав Резніков.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live